Všechny články

cestování

kočka na vodítku jde na procházku s páníčkem

Vezměte kočku na výlet: Tipy pro kočičí dobrodruhy

Některé kočky se za život nepodívají dál než za práh bytu. Jiné chodí na procházky nebo se se svými páníčky občas vydají na dovolenou. Pokud jsou vaší kočce čtyři zdi málo, podpořte její zvídavost a doslova jí rozšiřte obzory. Máme pro vás tipy, jak s výletováním začít i kam se svou kočkou vyrazit.

bígl čeká na výlet a má sbalený cestovní batůžek

Tipy na nejlepší výlety se psem a jak si je užít naplno

Společné výlety jsou nejen zábavou, ale také skvělý způsob, jak upevnit pouto s vaším parťákem. Abyste si společná dobrodružství ale skutečně užili, je potřeba je dobře naplánovat a také se dobře vybavit.

bígl u moře na pláži s balonkem

Cestujeme se psem po Evropě: Kam na dog-friendly dovolenou?

Nedokážete si představit letní dovolenou bez svého chlupatého parťáka? Chcete se vydat do zahraničí, ale nevíte, co všechno je potřeba zařídit, aby mohl váš miláček spolu s vámi? Přemýšlíte, kam na dovolenou se psem, abyste si ji všichni užili naplno? Víme, kde v Evropě jsou k pejskům nejvlídnější a co všechno zařídit, než vyrazíte na cestu.

kluk je na procházce se psem v lese

Cestujeme se psem v Čechách: Tipy na výlety

Chcete se smečkou vyrazit na výlet a potřebujete nějakou inspiraci? Čtěte dál! Máme pro vás tipy na super místa, kde se bude líbit vám i vašemu čtyřnohému parťákovi. Pejsci jsou většinou nejspokojenější v přírodě, kde není mnoho lidí, kde se mohou volně pohybovat a kde jim můžete dopřát dostatek volnosti. Proto v našich tipech najdete především přírodní zajímavosti a místa v přírodě, která jsou přístupná i pro pejsky. Tak vzhůru za společným dobrodružstvím! Tip: Na výlety a nezapomeňte pořádně vybavit. Pokud nevíte, co pejskovi sbalit do batůžku připravili jsme pro vás Akinu cestovní sadu, ve které najdete vše, co bude váš parťák na cestách potřebovat.

kočka sedí v cestovním kufru

Cestování s kočkou

Potřebujete odcestovat a chcete nebo dokonce musíte vzít svého kočičího miláčka s sebou? Poradíme vám, jak zvládnout společné cesty hravě a bez stresu. Stačí se jen pořádně připravit.

pes sedí v autě u spolujezdce kouká z okýnka a olizuje se

Cestování se psem

Pro mnohé z nás je nepředstavitelné, abychom jeli na výlet, nebo dovolenou bez našeho čtyřnohého miláčka. Ani u nás tomu není jinak. Spousta hotelů, penzionů i chat pobyt s našimi psy bez problému umožňuje. Pejska je ale potřeba na cestu vždy pečlivě připravit.

Pes leží, kouká vzhůru a má obvázanou zadní tlapku zeleným obvazem.

První pomoc pro psy

Doma, na výletě a vlastně kdekoli se může stát nějaká „blbá náhoda“ a váš parťák bude potřebovat první pomoc nebo alespoň ošetřit. Základem v takové situaci je zachovat klid, chladnou hlavu a být připraven. Jde se ale vůbec na něco takového připravit a jak v dané situaci pejskovi nebo jinému zvířátku pomoci?

francouzský buldoček na kamenité pláži leží na zádech a vyhřívá se

Dovolená u moře se psem? Žádný problém!

Z divokého vlka se stal během tisíců let nejlepší přítel člověka pes, který nás v dnešní době doprovází na každém kroku a je nedílnou součástí našich životů jak v práci, tak na výletech a ve volném čase. A co takhle vzít svého mazlíčka s sebou na dovču třeba k moří? V dnešním světě to není žádný problém. Pojďme společně kouknout na pár základních tipů, které je dobré zajistit, než vezmete svého pejska na dovolenou s sebou.

bígl leží na zahradě a má kolem sebe řadu konzerv Akinu VITALITY

NOVINKA! Konzervy Akinu VITALITY

Co byste řekli na přirozenou a chutnou výživu, která je pro vašeho mazlíčka nejen velice lákavá, ale především zdravá? Kvalitní masové konzervy jsou čím dál tím více oblíbené právě proto, že mají vysoký podíl masa. A protože víme, že naši mazlíčci mají mlsné jazýčky, obsahují konzervy Akinu VITALITY rovnou 100 % masa. Takto atraktivní masové konzervy máme jak pro psy, tak pro kočky.

pohled ze zadu, dívka se dívá na hory a drží levou rukou svého psa kolem boku

Od výletu krok po kroku až k dogtrekkingu

Dogtrekking… sport, kde je v hlavní roli čerstvý vzduch a krásná příroda. Sport, ve kterém udáváte tempo sami. Dogtrekking není nijak rizikový, pokud se provozuje s rozumem. Naopak na většinu psů i páníčků působí až blahodárně. Nazujte pevné boty, naplňte batoh a pojďte s námi!

pitbull, border kolie a kavalír sedí společně na kmenech stromů

Zveme vás na výlety se psem po Jižních Čechách

Pojďte společně s námi prozkoumat některá známá a některá neobvyklá zákoutí tohoto kraje. Vybrali jsme pro vás místa, kde můžete se svým psem strávit příjemné a neopakovatelné chvíle na čerstvém vzduchu.

voříšek leží na zahradě a má vedle sebe 3 konzervy Akinu hovězí maso, kuřecí prsa a libové maso

Mokré krmivo jako chytrá alternativa na cesty

Příroda je plná lákadel, jezírek a vyhlídek. Existuje tolik krásných míst a vy chcete brát svého parťáka všude s sebou? Skvělé, můžete mu zabalit oblíbenou deku, hračku, krmení a vyrazit vstříc novým zážitkům.A ať už jedete na výlet či delší dovolenou, jistě budete řešit, jak nejlépe krmivo v letních měsících zabalit s sebou. Obzvlášť, pokud svému pejskovi denně vaříte, zpestřujete granule masem nebo dokonce barfujete.

pes má opřenou hlavu o psí lékárničku

Co by měla obsahovat psí/kočičí lékárnička

Jistě pro sebe máte vybavenou domácí lékárničku kterou vozíte například na prodloužený víkend či delší dovolenou. Pokud cestujete autem, určitě máte díky povinné výbavě také autolékárničku. Napadlo vás ale mít lékárničku i pro své čtyřnohé přátele? Lékárnička vybavená přímo pro psy případně kočky, je velice důležitá a určitě byste ji neměli zapomenout přibalit na cesty. V lepším případě ji vůbec nepoužijete, ale nikdy nevíte, kdy se může hodit. Lékárničku je důležité mít doma i pokud zrovna nikam necestujete.

pes leží v kufru s věcmi a jede na dovolenou

Postrach dovolené - pes

Bojíte se jet na zaslouženou dovolenou se svým psem? Čas dovolených nám klepe na dveře, a tak jsme se v Akinu rozhodli podělit se s vámi o pár vychytávek, které vám pomohou dovolenou se psem nejen přežít, ale hlavně si jí užít. Pes totiž nemusí být překážkou, pokud budete připraveni na pár věcí.

ohař na výletě mezi skalami

Nezůstávejte doma, máme pro vás tipy na výlety se psem

Mnozí z vás byli nuceni zůstat kvůli epidemii doma, ale teď už se vám zapalují lýtka, jak toužíte po relaxu na procházce? Naplánovali jste ve volném čase místa, kde začnete objevovat krásy České republiky? Pokud jste to nestihli, tak vás tímto s radostí zveme na místa, která stojí za to navštívit a na která se sami rádi vracíme.

pes si běží ve vodě pro plovoucí hračku Akinu

Učíte psa plavat hozením do vody?

„Hoďte ho do vody, psi umí plavat od přírody a nepotřebují se to nijak speciálně učit.“ Také už vám toto někdo radil? Vše je samozřejmě úplně jinak.Koupání v horkých letních dnech je příjemné osvěžení nejen pro lidi, ale i pro naše nejmilejší chlupáče.Nejlepší je, začít pejska zvykat na vodu už od malička. Třeba jen procházkami kolem potůčku či rybníku. Pejsek postupně zjistí, že voda není nepřítel, ale že se v ní může i třeba jen tak napít.Učit pejska plavat je vhodné na takovém místě, kde je stoupání do vody pozvolné a kde i vy bezpečně stačíte.

pes leží na polštáři v kartonovém multíku

Akinu MULTÍK

Máte rádi tajemství? V naší firmě tajemství prostě milujeme. Navíc máme tu výhodu, že ho umíme i udržet. A tak jednou naše kolegyně dostala nápad: "Co takhle vymyslet něco praktického, ekologického, něco, co udělá ohromnou radost a zároveň do poslední chvíle nebude zákazník vědět, co se skrývá uvnitř?" Zdá se vám, že je to nemožné? Není.

venku prší a border kolie se schovává pod stromem

Když psa uštkne zmije

Není to tak dlouho, co jsem byla venčit svého čtyřnohého parťáka Chipa a kousek za vesnicí jsme potkali zmiji. V klidu se proplazila kolem nás a schovala se v husté trávě. Hned mi blesklo hlavou, že vlastně nevím, co bych v situaci, že by Chipa kousla dělala. A tak jsem začala zjišťovat nějaké infomace, o které bych se s vámi ráda podělila.

pes cestuje autem s jeho oblíbenou hračkou

Akinu na cesty

Už se vám někdy stalo, že jste na výlet vyrazili bez pamlsků?

sedící muž s batohem má v náručí malého psa

5 tipů, kam stojí za to vyrazit se svým parťákem na výlet

Barevný a teplý podzim přímo vybízí k tomu vzít foťák, psího kámoše a vyrazit do přírody.My procházky zbožňujeme, obujeme pevné boty, nasadíme postroje a vyrážíme. Míst po celé české republice, kde si užít výlet je nespočet. Dneska vás vezmu tam, kde to máme nejraději. Budu ale moc ráda, když mi pod článkem zanecháte vzkaz, kde to máte rádi vy.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie