Všechny články

kočky

maďarský ohař se olizuje pod rozkvetlými rododendrony

Připravte svého parťáka na jaro

Jaro klepe na dveře, a tak je čas nejen na velký jarní úklid domácnosti a přípravu na jarní sezonu. Kromě mytí oken a vyklízení zimního vybavení nezapomeňte ani na výbavu svého mazlíčka a připravte na jaro i jeho. Poradíme, jak na to.

mainská mývalí kočka je v posteli s plyšovou rybou

Línání u koček

Každý kočičí páníček musí počítat s určitým množstvím chlupů, které se s pořízením kočky začne vyskytovat téměř v celé domácnosti. Jaké množství chlupů je ale ještě normální? Jak často kočka líná a jak období línání přežít?

mainská mývalí kočka leží v pelíšku kukani

3 zásady zimní péče o kočku

Zima je obzvláště pro venkovní pro kočky náročné období, během kterého budou potřebovat více péče. Máme pro vás pár tipů, jak zimu svojí kočce co možná nejvíc zpříjemnit.

pes a kočka dostávají dárky pod stromečkem

Velký přehled tipů na vánoční dárky pro psy i kočky

Naši chlupatí parťáci jsou důležitými členy rodiny. A tak o Vánocích nesmí chybět pod stromečkem dáreček i s jejich jmény. Nevíte, co jim pod stromeček zabalit, aby měli opravdovou radost? Máme tipy na ty nejlepší vánoční dárečky pro pejsky i kočičky.

kočka se psem spí v obývacím pokoji

Kočka nebo pes: Který parťák je pro vás ten pravý?

Už jste se rozhodli. Chcete chlupatého parťáka. Ještě ale nevíte, jestli psího nebo kočičího. Který se k vám bude víc hodit? A podle čeho se rozhodnout? Poradíme vám.

Akinu charitativní projekt vánoční přetahovadlo

Charitativní projekt Akinu: Kde a jak pomáháme?

Chtěli jsme pro všechny čtyřnohé kamarády vytvořit něco, co bude mít vícestranné využití a zároveň jsme chtěli pomoci některé organizaci, která zajišťuje péči o zvířata. Vznikla z toho myšlenka znovu spojit naše vlastronučně vyrobené hračky s charitativní akcí a darovat celý výtěžek z prodeje této limitované edice organizaci, která to potřebuje. A tak se zrodily nejprve čmuchací vánoční punčochy, čmuchací vánoční koule a koberečky a letos přetahovadla. Každý kousek je originál. Každý kus je ve vánočních barvách, ručně a s láskou vyrobený námi Akiňáky a jsou pro všechny pejsky. 

detail ha hlavu mourovaté kočky

Nejčastější kočičí nemoci

Znalost kočičích neduhů a jejich příčin je důležitou součástí správné péče o kočičí mazlíčky. Pojďte zjistit, jaké jsou nejčastější kočičí nemoci, jaké jsou jejich příčiny a jak jim můžete správnou péčí předcházet.

voříšek sedí na trávě a vedle něj je pytel granulí Akinu VITALITY

Prémiové nebo superprémiové krmivo? Co to znamená a v čem se vlastně liší?

Když jdete na nákup, v sekci pro mazlíčky vidíte obří pytle granulí za pár korun. Ptáte se, v čem se toto krmivo liší od toho, které je několikanásobně dražší? Zajímá vás, v čem a jestli je vůbec lepší? Pojďte zjistit v čem se liší ekonomická, prémiová a superprémiová krmiva.

2 kočky leží na sobě v pelíšku

Kočičí život: Jak se starat o kočku v různých fázích života?

Na rozdíl od pejsků, u kterých rozeznáváme tři životní fáze, jich kočky mají hned šest. A v každé životní fázi jsou náchylné k jiným zdravotním obtížím a vyžadují trochu jinou péči. Pojďte s námi zjistit, jaké životní fáze kočka má a jak jí zajistit tu nejlepší možnou péči.

šedá kočka v obývacím pokoji se protahuje na škrabadle

Jak vybrat škrabadlo pro kočku? A proč ho vlastně potřebujete?

Pořizujete si koťátko a přemýšlíte, jaké škrabadlo mu vybrat. A jestli ho vlastně pořizovat. Pojďte zjistit, proč kočky potřebují škrabadla a jak vybrat to pravé.

mourovatá kočka leží na pařezu

Proč kočky přešlapují?

Přešlapuje váš kočičí miláček v pelíšku, na vašem klíně nebo třeba na trávníku? Přemýšlíte, co za tím vězí a zda je to normální? Kočičí přešlapování má různé důvody, ale vždy se jedná o běžné a přirozené kočičí chování. Zjistěte, kdy a proč kočka přešlapuje.

kočka na vodítku jde na procházku s páníčkem

Vezměte kočku na výlet: Tipy pro kočičí dobrodruhy

Některé kočky se za život nepodívají dál než za práh bytu. Jiné chodí na procházky nebo se se svými páníčky občas vydají na dovolenou. Pokud jsou vaší kočce čtyři zdi málo, podpořte její zvídavost a doslova jí rozšiřte obzory. Máme pro vás tipy, jak s výletováním začít i kam se svou kočkou vyrazit.

obézní kočka leží na podlaze vedle květináče s trávou

Obezita u koček: Příčiny, následky a co s tím

Máte doma kočičku, která ráda baští? Moc se nehýbe, má pár kilo navíc, ale o to roztomilejší se vám zdá? Pokud chcete se svým kočičím parťákem strávit ještě mnoho společných let, je čas s tím něco dělat a roztomilých kil navíc se zbavit.

border kolie u veterinárního lékaře

První návštěva veteriny: Jak to bude probíhat a na co se ptát?

Pořídili jste si psa nebo kočku a čeká vás první návštěva na veterině. Na co se připravit? Co nezapomenout? A jak prohlídku vašemu mazlíčkovi co možná nejvíce zpříjemnit?

Akinu kolekce český les v lese

Akinu kolekce ČESKÝ LES

Zajímá vás příběh naší dlouho očekávané kolekce Akinu ČESKÝ LES? Kdo přišel s prvotní myšlenkou, jaká příroda nás inspirovala a v čem je tato kolekce unikátní? To vše a mnohem více se brzy dozvíte.

kočka leží na zemi a mrouská se

Kočičí mrouskání: Vše, co byste měli vědět

Máte doma koťátko a přemýšlíte, kdy asi tak přijde první mrouskání a jak ho zvládnete? Nebo už máte dospělou kočku a zajímá vás, jak to s tím mrouskáním vlastně je? Zde se dozvíte vše, co potřebujete o kočičím mrouskání vědět.

šedá kočka spí v posteli

Oblíbená plemena koček do bytu

Některé kočky potřebují aktivní vyžití a zavřené v bytě doslova trpí. Jiné se zase samy od sebe drží v blízkosti svého domova a majitele. Pokud si chcete pořídit kočku a nemáte možnost poskytnout jí dostatek venkovního vyžití, vybírejte z plemen, která se bez něj obejdou.

černá kočka leží u pytlíčků s pamlsky

Průvodce kočičími pamlsky

Jednostranná strava v podobě granulí kočkám často nesvědčí a jejich mlsným jazýčkům nestačí. Potřebují občas nějaké zpestření v podobě konzervy nebo pamlsku. Jaké druhy pamlsků v nabídce kočičích dobrot najdete? A pro jakou příležitost se hodí?

koťátka koukají do kočičího záchodku

Průvodce výběrem kočičího záchodku

Připravujete domácnost na příchod nového chlupáče? Nebo se zatím marně snažíte naučit svou kočku chodit na záchod a přemýšlíte, zda není potřeba pořídit jiný? Poradíme vám, podle čeho kočičí toaletu vybírat.

kočka se psem společně spí s hlavou u sebe

Jak na úspěšné soužití kočky a psa?

Plánujete rozšířit svou smečku o nového člena jiného druhu? Sdílení domácnosti se psem i kočkou může být nejen radostí, ale i výzvou. Zjistěte, jak se na soužití psa a kočky připravit, jak je společně seznámit a jaká úskalí na vás mohou čekat.

americký buldoček v náručí veterinární lékařky

Odčervení psa a kočky od A do Z

Kromě vnějších parazitů jako jsou klíšťata či blechy, ohrožují zdraví vašeho mazlíčka také vnitřní paraziti. Pravidelné odčervování by tak mělo být samozřejmým úkonem spojeným s péčí o vašeho pejska či kočičku. Přečtěte si, proč je odčervování důležité, jak často je potřeba a jak poznáte, že vašeho psa či kočku trápí začervení.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie