Všechny články

krmení

australský ovčák leží, hlavu má na zemi, vedle sebe Akinu VITALITY na cesty

Akinu VITALITY na cesty

Krmíte vašeho pejska stravou BARF? Nebo hledáte způsob, jak obohatit jídelníček svého parťáka, který je zvyklý na granule? Máme pro vás skvělou novinku! Představujeme vám Akinu VITALITY na cesty – revoluční produktovou řadu, která spojuje špičkovou kvalitu stravy BARF s praktičností pro vaše pohodlné cestování.

pes u vánočního stromu

Radíme se s veterinářem: Otrava z jídla, zánět slinivky u psa, Heimlichův chvat

Blíží se doba Vánoc, čas mlsání a dopřávání si všelijakých dobrot. To, co může být bezproblémová mlska pro vás, bývá zcela nevhodné pro vašeho mazlíčka. Vysoký obsah tuků a cukrů způsobí zažívací potíže, které se manifestují zvracením, průjmem, ale i jen apatií a nepřijímáním potravy. V lehčích případech pomůže dieta a podpůrná léčba, v těch těžších se může rozvinout zánět slinivky. Je to velmi bolestivé a život ohrožující onemocnění. Další komplikací je situace, kdy se „dobrota“ zasekne v krku a je potřeba rychle jednat. Pojďte se dozvědět co v těchto situacích dělat a naučit se používat Heimlichův chvat.

zakrslý králík u misky s výběrem salátů a zeleniny

Radíme se s veterinářem: Co když zakrslý králík nežere?

Králíčkové rádi pořád něco chroupou. Ať už je to kvalitní seno, čerstvá křupavá zelenina nebo bylinky, okusují vše. A nepohrdnou ani vhodným pamlskem. Co ale když najednou přestane králíček jíst? Potom zbystřete, protože už po pár hodinách se tento stav může proměnit v závažný problém.

voříšek sedí na trávě a vedle něj je pytel granulí Akinu VITALITY

Prémiové nebo superprémiové krmivo? Co to znamená a v čem se vlastně liší?

Když jdete na nákup, v sekci pro mazlíčky vidíte obří pytle granulí za pár korun. Ptáte se, v čem se toto krmivo liší od toho, které je několikanásobně dražší? Zajímá vás, v čem a jestli je vůbec lepší? Pojďte zjistit v čem se liší ekonomická, prémiová a superprémiová krmiva.

2 různě staří psi mají hlavy u sebe a mazlí se

Psí život: Jak se starat o pejska v různých fázích života?

Pejsci v různých fázích života potřebují trochu jinou péči. Víte, co sledovat u štěněte, jak na prevenci u dospělého psa a jak dopřát pohodlný život svému psímu seniorovi? Pojďte to zjistit.

zakrslý králík ve skořicové barvě

Péče o králíka: Výživa a zdraví

Společenský, věrný a čistotný - králíček je zkrátka ideálním domácím mazlíčkem do bytu. Při správné péči vás čeká až deset společných let. Jak o králíčka pečovat, aby byl zdravý a spokojený?

australák žere z misky syrové maso s doplňky akinu vitality

Proč psi hltají? A co s tím?

Váš miláček se vrhne na misku a během několika vteřin do sebe natlačí její obsah? Tak máte doma nejspíš psího hltače. Hltání je možná vtipné a někomu může připadat roztomilé, ale pro pejska představuje řadu rizik. Zjistěte, jaké jsou nejčastější příčiny a rizika psího hltání a co s tím.

obézní kočka leží na podlaze vedle květináče s trávou

Obezita u koček: Příčiny, následky a co s tím

Máte doma kočičku, která ráda baští? Moc se nehýbe, má pár kilo navíc, ale o to roztomilejší se vám zdá? Pokud chcete se svým kočičím parťákem strávit ještě mnoho společných let, je čas s tím něco dělat a roztomilých kil navíc se zbavit.

fena ridgebacka se svámi štěňaty v trávě

Krmení březí a kojící feny

Ať už vaše fenka čeká štěňátka plánovaně nebo ne, brzy budete mít doma hezky veselo. Kromě příprav na várku štěňátek je ale potřeba myslet na kvalitní výživu psí maminky - v době očekávání a kojení je totiž výživa důležitější než kdy jindy.

australský ovčák kouká mlsně na plnou misku granulí

Víte, jak správně krmit svého psího parťáka?

Zdraví a spokojenost vašeho miláčka začíná v jeho misce s krmením. Čím, jak často a v jakém množství svého psa krmíte výrazně ovlivňuje jeho pohodu, zdraví a vitalitu. Zjistěte s námi, jak správně krmit svého psa - ať už je štěně, nebo senior.

australák chce dostat velký masový kus pamlsku

K čemu jsou které pamlsky?

Pro každou příležitost se hodí mít v zásobě jiný typ pamlsku. Ale při jaké příležitosti nabídnout svému parťákovi který? Máme pro vás praktick přehled!

border kolie s vyplazeným jazykem leží v trávě

Proč je border kolie tak oblíbené plemeno? A hodí se i k vám?

Border kolie, borderka, border collie – velmi žádané plemeno, kterému se podíváme na chlup. Řekneme vám zajímavosti o border koliích, dozvíte se něco z jejich historie i jakou mají povahu.

veselé štěně leží na koberci a má otevřenou tlamu

5 tipů, jak udržet svého chlupáče zdravého a šťastného

Každý páníček chce pro svého psího parťáka to nejlepší. Chce, aby byl spokojený, zdravý a šťastný. No jo, ale co to vlastně obnáší? Máme pro vás hned pět praktických rad, díky kterým budete přesně vědět, jak na to.

australák leží v pelíšku a má u sebe Akinu mini Multík a dobroty

Ještě nemáte dárek pro svého chlupáče? Máme tipy na nejlepší dárky!

Vánoce se blíží a přípravy jsou v plném proudu. Pokud jste v tom shonu zapomněli vybrat dárek pro svého věrného parťáka, máme pro vás tipy na nejlepší dárky pro pejsky.

bígl leží a vedle něj jsou doplňky stravy na podporu imunity

Doplňky stravy pro psy: Jak podpořit imunitu a orgány?

Ať už vašeho parťáka trápí zdravotní problémy, nebo jim chcete předcházet a podpořit jeho obranyschopnost, doplňky stravy jsou skvělou volbou. Obzvlášť pejsci krmení jednostrannou stravou mohou vykazovat nedostatek důležitých látek. Jak je snadno doplnit a po kterých doplňcích sáhnout?

ležící pes u misky a psí granule

Analýza kompletních krmiv: Obsahují dostatek minerálů?

Správná výživa je základem úspěšného chovu psů a koček. Odvíjí se od ní kondice a celkový zdravotní stav zvířete. Proto je velmi důležité zajistit svým mazlíčkům stravu s vyváženým poměrem živin dle jejich momentálního věku či zdravotního stavu. Správné krmivo musí zajistit dostatečný příjem energie, bílkovin, minerálů a vitamínů. Použití kompletních krmných směsí je pohodlné a praktické, ale obsahují kompletní krmiva skutečně vše, co naši mazlíčci potřebují?

kotě v dlani člověka spokojeně spí

Péče o kočku v zimě: Podrobný průvodce

Venkovní kočky vyžadují v zimě zvláštní péči a pozornost. Ty domácí si možná ani nevšimnou, že venku sněží. A polodomácí kočky zase tráví nezvykle hodně času doma. Ať už máte kočičku venkovní nebo domácí, víme, jak se jí postarat o příjemné prožití zimního období.

dívka ve sněhu drží svého psa bígla a šeptá mu do ucha

Péče o psa v zimě: Podrobný průvodce

Změny teplot, posolené chodníky a třeskuté mrazy si žádají, abychom svým čtyřnohým parťákům věnovali zvláštní péči. Máme pro vás tipy, jak společně zvládnout i tuhou zimu bez úhony!

dvě morčata chroupají petržel

Rozhovor: zajímavosti o morčatech

Máte doma morčátko nebo přemýšlíte o jeho pořízení? Vyzpovídali jsme Báru Kettnerovou, která má bohaté zkušenosti ohledně chovu těchto mazlíků. Prozradila nám nejen jakou povahu morčátka mají, co potřebují a co jim škodí, ale i pár dalších zajímavostí.

štěně má za sebou popsanou školní tabuli a okusuje staré knihy

Pořizujeme si štěňátko: Rady od nás, pro vás

U nás v Akinu je každý odborník na něco jiného, ale spojuje nás obrovská láska ke zvířatům. Většinu z nás právě ke psům. A protože nás psi doprovázejí téměř na každém kroku a snadno tak sbíráme nové zkušenosti, rádi bychom vám předali své poznatky spojené s pořízením štěňátka a následné péče o něj.

bígl leží na zahradě a má kolem sebe řadu konzerv Akinu VITALITY

NOVINKA! Konzervy Akinu VITALITY

Co byste řekli na přirozenou a chutnou výživu, která je pro vašeho mazlíčka nejen velice lákavá, ale především zdravá? Kvalitní masové konzervy jsou čím dál tím více oblíbené právě proto, že mají vysoký podíl masa. A protože víme, že naši mazlíčci mají mlsné jazýčky, obsahují konzervy Akinu VITALITY rovnou 100 % masa. Takto atraktivní masové konzervy máme jak pro psy, tak pro kočky.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie