Péče o psy

malá holčička s culíky objímá štěně zlatého retrívra

Domácí mazlíček jako dárek za vysvědčení?

Chcete potěšit svého školáka nějakým domácím mazlíčkem? Možná už právě proto, že na vás dělá smutné oči a prosí o nějaké domácí zvířátko? Jistě by si ho zasloužil, ale vy nevíte, které zvířátko nejlépe vybrat. A už vůbec si nejste jisti, jak se o nového člena rodiny bude starat a pečovat? Právě proto jsme pro vás připravili malého průvodce, který vám pomůže najít toho pravého mazlíka, aby byla spokojena celá domácnost.

kolie ve vaně má položenou hlavu na Akinu ručníku a vedle stojí antiparazitní šampon

Jak se zbavit blech

„To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou.“ – znáte tuto filmovou hlášku? Určitě ano, ale jak to vlastně doopravdy je a jak se blech účinně zbavit?

velice chlupatý pes je na procházce v přírodě a drží si svou oblíbenou hračku Akinu

Vybíráme antiparazitní obojky pro psy

Váš čtyřnohý přítel si z venku může snadno přinést nezvaného parazita. Ten může být velmi nebezpečný a přenášet různá onemocnění. Nenechte svému mazlíčkovi pít krev! Sezóna blech a klíšťat opět začíná. Pojďme se na to společně připravit.

pes s nádhernou lesklou černou srstí leží spokojeně na trávě

Co ovlivňuje barvu srsti u psů?

Tuto otázku řeší především majitelé výstavních psů. Ale ani ostatní páníčci jistě nechtějí, aby srst jejich pejska žloutla či rezla. Pojďte se s námi podívat, proč dochází ke změně zbarvení srsti u psů.

žena leží u lesa ve sněhu a má zvednuté nohy na kterých sedí pes

Zdravý pohyb se psem v každém věku

Chcete lenošit? Jestli máte doma psa, s největší pravděpodobností to moc nepůjde. Protože ať už je venku příjemně, vedro či mrzne, jsou to právě psi, kteří nás vytáhnou za každého počasí ven. Psi totiž dobře ví, že pohyb na čerstvém vzduchu je velmi zdravý jak pro ně, tak pro nás - lenošivé páníčky.

západ slunce, sníh, panička drží svého bígla za packu

Proč oblékat psy na zimu

Obleček pro psa není žádnou novinkou. Jakmile se ochladí, můžete pejsky v oblečcích potkávat v ulicích čím dál častěji. Je to tak, zimní obleček pro psa má schovaný doma v šuplíku leckterý páníček. Je ale opravdu třeba pejska oblékat? A poznáte, kdy je mu zima?

psí kavalír leží na chladící podložce Akinu

Víte, že se pes velice snadno přehřeje?

Pejsci jsou velice chytří a pokud to jen trochu jde, zvládnou se ochladit sami. Třeba tak, že si lehnou do stínu nebo si dokonce vyhrabou noru, do které si pak lehnou. Je to pro ně přirozený způsob, jak se vypořádat s teplem. Jsou ale situace, kdy takovou možnost nemají a hrozí jim přehřátí z nadměrného výkonu či tepla.

yorkšír má přední packy na zábradlí mostku

Cukrovka u psa

Má váš pejsek větší žízeň než obvykle, chodí častěji čůrat, je apatický, unavený či zvrací? Určitě zpozorněte, toto jsou typické symptomy psího diabetu. Ano, bohužel nejen lidé, ale i psi mohou mít „Diabetes Mellitus“.Cukrovka, jak se lidově diabetu říká, je onemocnění slinivky břišní a způsobuje to, že pes nedokáže vyplavovat inzulin, který snižuje hladinu cukru v krvi.

ohař na balíku slámy leží na psí dece Akinu má v tlamě pamlsek a na balíku leží ještě vedle něj pamlsky Akinu tlapky a miska s vodou

Tipy jak bezpečně venčit psa v horkých dnech

V horkých letních dnech bychom neměli trávit příliš času na přímém slunci, a to platí i pro naše čtyřnohé přátele. Každý pes zvládá vysoké teploty jinak, avšak nejvíce trpí štěňata, staří psi, psi se zkráceným čumákem (mopsové, buldočci) a nemocní či obézní psi. Víte, jak o pejska pečovat, když je venku horko a jak si léto co nejvíce zpříjemnit?

moskevský ovčák s potravní hypersenzitivitou sedí u lesa

Potravní hypersenzitivita – potravní alergie u psů

Všeobecně se mělo za to, že se alergie objevuje především u lidí, ovšem veterinární praxe potvrzuje, že se toto onemocnění stále častěji objevuje také u psů, koček a koní.Můj borderák Chip má odmalička citlivé zažívání, což je jeden z projevů potravní hypersenzitivity. V dnešní době citlivé zažívání není bohužel nijak neobvyklé – postihuje až čtvrtinu psů. Co ale způsobuje toto onemocnění a jak na něj vyzrát? I proto jsem se rozhodla pro vás napsat článek o této problematice.

pes má opřenou hlavu o psí lékárničku

Co by měla obsahovat psí/kočičí lékárnička

Jistě pro sebe máte vybavenou domácí lékárničku kterou vozíte například na prodloužený víkend či delší dovolenou. Pokud cestujete autem, určitě máte díky povinné výbavě také autolékárničku. Napadlo vás ale mít lékárničku i pro své čtyřnohé přátele? Lékárnička vybavená přímo pro psy případně kočky, je velice důležitá a určitě byste ji neměli zapomenout přibalit na cesty. V lepším případě ji vůbec nepoužijete, ale nikdy nevíte, kdy se může hodit. Lékárničku je důležité mít doma i pokud zrovna nikam necestujete.

pes okusuje chladící nanuk Akinu

Jaké jsou trendy hračky pro psy na léto?

Sháníte zajímavé a užitečné hračky pro psy na léto? Víte, co teď zrovna frčí? My vám to prozradíme, ať jste stále v obraze.

pes v přírodě má na krku obojek s motýlkem a vyplazuje jazyk

Paraziti jsou už zase na scéně

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti si už zase „brousí zoubky“ na naše čtyřnohé miláčky. Zachraňme je včasným podáním správných antiparazitik!

pes na louce ujídá z Akinu misky

Co musíte vědět o krmení psů

Také se často ptáte sami sebe, či svého okolí, jak správně psa krmit? Zda víte dost, zda pro něj děláte dost? Buďte v klidu, takové otázky si klade každý chovatel. Pro začátek stačí, uvědomit si pár základních faktů.

francouzský buldoček má po koupeli s šamponem Akinu přes sebe hozený ručník

Recenze novinky Akinu šampon základní

Zpětné reakce a recenze našich zákazníků jsou pro nás tou nejdůležitější zpětnou vazbou. Ohlasy našich zákazníků jsou zohledňovány při vývoji každého našeho produktu. Dneska se s vámi podělíme o recenzi na Akinu novinku - Akinu šampon základní. Věříme, že zkušenost někoho jiného vám pomůže při nákupním rozhodování. Pokud však stále váháte, jaký produkt bude pro vašeho parťáka ten nejvhodnější, nebojte se na nás obrátit například na našem live chatu, kde vám rádi poradíme.

sheltie ve vaně má položenou hlavu na ručníku a vedle sebe šampon s kondicionérem

Poppy doporučuje Akinu šampon s kondicionérem!

Než nějaký produkt přijmeme pod svou značku, pečlivě ho prověříme. Stejně tomu bylo i při rozšíření řady šamponů. Po dlouhém vybírání a míchání toho nejefektivnějšího složení však naše práce nekončí. Dále musíme vybrat vhodný a praktický obal a na něj etiketu, která i zákazníkovi v obchodě prozradí, zda je pro něj daný produkt vhodný.Cesta k novému Akinu produktu je zdlouhavá a náročná, proto nás moc těší, když od vás máme zpětné reakce, jak vám produkty vyhovují. Tentokrát nám svou zkušenost sepsala Barča, panička rozkošné Poppy, která vyzkoušela Akinu šampon pro psy s kondicionérem.

psí kavalírka má na sobě mikinový obleček jako dráček

Oblečení pro psa - nutnost či zbytečnost?

Mezi pejskaři se běžně setkáváme se dvěma odlišnými názory. První skupina lidí zastává názor, že pes je zvíře a nepříznivé počasí mu nevadí. Zatím co druhá skupina lidí tvrdí, že pokud pes žije v bytě, je oblékání nutné.

kolie běží na louce v postroji

Čipování psů bude povinností

Má váš parťák pod kůži identifikační čip? Až do teď byl čip vyžadován pouze u psů, kteří se svým pánem cestovali do zahraničí, nebo se účastnili oficiálních závodů a výstav. Nyní se vše mění, čipem musí být označen každý pes chovaný v České republice.

kolie strká svůj čumák do objektivu

Proč (ne)stříhat své psy?

Pro nás pejskaře se život se psy stal už takovou samozřejmostí, že je často bereme více jako lidi než jako zvířata. A občas o ně můžeme projevovat až přehnanou péči. Někdy je to však bohužel spíše na škodu. Řeč je například o velmi aktuálním tématu – stříhání psů.

panička s borderkolií sedí na molu a objímá svého psa

Jak se zorientovat v antiparazitikách?

Chcete svého parťáka ochránit proti klíšťatům a dalším parazitům, ale ve velkém množství možných přípravků se ztrácíte? Nevíte, jaký přípravek je vhodný pro kočky, nebo se kterým se pes nesmí koupat?

pitbulka ve sněhu s širokým obojkem v kabátku

Syndrom mrtvého ocasu

Setkali jste se někdy u psa se syndromem mrtvého ocasu? Možná ano a ani o tom nevíte. Přečtěte si, jak se tento zdánlivě mrtvý ocas u psa projevuje, jak k němu může pejsek přijít a jak ho řešit.

strana: 1 , 2 , 3

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie