Všechny články

pes

pes leží ve žlutém křesle a kolem sebe má vodítka

Přehled typů vodítek: K čemu je které vodítko?

Krátká, dlouhá, plochá, kulatá, samonavíjecí i přepínací - v nabídce vodítek najdete nepřeberné množství typů vodítek. Víte, které k čemu slouží? A kolik vodítek vlastně potřebujete? Pojďte to s námi zjistit.

běh se psem

Psí sporty: Který je pro vás a vašeho psa ten pravý?

Má váš parťák extra energii a vy nevíte, kam ji nasměrovat? Chcete se svým chlupáčem trávit více času společnou aktivitou? Vrhněte se do psích sportů! Zjistěte, jaké druhy psích sportů vlastně existují, a který z nich je vhodný právě pro vás a vašeho parťáka.

australský ovčák leží a má kolem sebe rozházené klikry a trénovací pamlsky s pamlskovníkem

Trénink s klikrem

Jednoduché zařízení, známé jako klikr, vydává zvukový signál po stisknutí tlačítka. Ačkoli by se mohl na první pohled jevit jako pouhý kousek plastu, může být klikr mimořádně užitečným nástrojem. V jeho minimalistickém provedení totiž spočívá jeho síla – zvuk klikru se pro pejska stává jasným signálem úspěchu a přináší významnou pomoc při tréninku.

dívka se žlutou pletenou čelenkou krmí svého psa masovým pamlskem

Předsevzetí správného páníčka

Začátek nového roku je vždy příležitostí pro nový začátek, a tak si dáváme předsevzetí, jak být v dalším roce šťastnější, štíhlejší, zdravější,... A každý páníček by měl na svém seznamu mít také předsevzetí, která zlepší život i jeho chlupatým miláčkům. Máme pro vás tipy na správná páníčkovská předsevzetí. Tip: Vyhněte se obecným předsevzetím typu “Budu se svým mazlíčkem trávit více času” a raději si dejte konkrétní cíle a úkoly, které se vám budou snadněji plnit.

pes u vánočního stromu

Radíme se s veterinářem: Otrava z jídla, zánět slinivky u psa, Heimlichův chvat

Blíží se doba Vánoc, čas mlsání a dopřávání si všelijakých dobrot. To, co může být bezproblémová mlska pro vás, bývá zcela nevhodné pro vašeho mazlíčka. Vysoký obsah tuků a cukrů způsobí zažívací potíže, které se manifestují zvracením, průjmem, ale i jen apatií a nepřijímáním potravy. V lehčích případech pomůže dieta a podpůrná léčba, v těch těžších se může rozvinout zánět slinivky. Je to velmi bolestivé a život ohrožující onemocnění. Další komplikací je situace, kdy se „dobrota“ zasekne v krku a je potřeba rychle jednat. Pojďte se dozvědět co v těchto situacích dělat a naučit se používat Heimlichův chvat.

ztracené štěňátko se svými kamarády králíčkem a kočičkou jsou nalezeni

Maxíkovy první Vánoce v kruhu rodinném

Kapitola 8

ztracené štěňátko se svými kamarády králíčkem a kočičkou jsou na náměstí s vánočními trhy

Vánoční trhy a kouzlo adventního večera

Kapitola 6

australák leží v pelíšku v místnosti s vánoční výzdobou

Tipy na vánoční dárky pro pejskaře

Přemýšlíte, čím u vánočního stromečku potěšit jiného pejskaře nebo hledáte inspiraci, o co si napsat Ježíškovi? Máme pro vás bezva tipy na vánoční dárky, které potěší každého psího páníčka.

buldoček stojí v trávě

Buldoček: Bude to ten pravý společník právě pro vás?

Chcete svou smečku rozšířit o nového čtyřnohého parťáka a přemýšlíte o francouzském buldočkovi? Pojďte zjistit, čím se toto populární společenské plemeno vyznačuje, co vás s ním čeká a zda se hodí právě k vám.

smutný ztracený pejsek je ve stodole v pelíšku s kočičkou

Tajemný statek. Bydlí tam někdo?

Kapitola 4

smutný ztracený pejsek sní o svém domově

Maxík se ztratil. Najde cestu zpět ke své rodině?

Kapitola 3

kočka se psem spí v obývacím pokoji

Kočka nebo pes: Který parťák je pro vás ten pravý?

Už jste se rozhodli. Chcete chlupatého parťáka. Ještě ale nevíte, jestli psího nebo kočičího. Který se k vám bude víc hodit? A podle čeho se rozhodnout? Poradíme vám.

pes max leží na pelíšku akinu a jeho panička zdobí vánoční stromek

Maxíkovo velké vánoční dobrodružství začíná

Kapitola 1

buldoček leží na dece v obýváku

Nejčastější psí nemoci

Víte, jak poznat, že je váš miláček nemocný? Jaké jsou nejčastější nemoci, které pejsky trápí? Zjistěte, jaké jsou jejich příčiny a jak jim lze předcházet.

Agresivní pes: Co s tím?

Agresivní pes: Co s tím?

Měli jste doma pohodového psa, ale najednou ho nemůžete bez obav pustit k jiným psům? Nebo byl vždy tak trochu bručoun a jeho agresivita jen narůstá? Pojďte s námi odhalit příčiny agresivity u psů a jak je můžete řešit.

bígl dostává z ruky paničky pamlskek Akinu ve tvaru srdíčka

Motivujeme pozitivně s pamlsky

Všichni dobře víme, že když jsme pozitivně motivováni, dělá se nám všechno lépe. A platí to i pro čtyřnohé miláčky. Jak s pejsky pracovat, jak a čím je motivovat a čím odměňovat?

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie