Všechny články

pamlsky

černá kočka leží u pytlíčků s pamlsky

Průvodce kočičími pamlsky

Jednostranná strava v podobě granulí kočkám často nesvědčí a jejich mlsným jazýčkům nestačí. Potřebují občas nějaké zpestření v podobě konzervy nebo pamlsku. Jaké druhy pamlsků v nabídce kočičích dobrot najdete? A pro jakou příležitost se hodí?

border kolie s vyplazeným jazykem leží v trávě

Proč je border kolie tak oblíbené plemeno? A hodí se i k vám?

Border kolie, borderka, border collie – velmi žádané plemeno, kterému se podíváme na chlup. Řekneme vám zajímavosti o border koliích, dozvíte se něco z jejich historie i jakou mají povahu.

veselé štěně leží na koberci a má otevřenou tlamu

5 tipů, jak udržet svého chlupáče zdravého a šťastného

Každý páníček chce pro svého psího parťáka to nejlepší. Chce, aby byl spokojený, zdravý a šťastný. No jo, ale co to vlastně obnáší? Máme pro vás hned pět praktických rad, díky kterým budete přesně vědět, jak na to.

bígl pracuje s čmuchacím koberečkem

Enrichment pro psy, kočky a další domácí zvířata

Psi, kočky, hlodavci a další zvířata, která nežijí ve volné přírodě, mohou trpět nedostatkem podnětů, které by stimulovaly jejich smysly a intelekt. A právě to řeší enrichment - podněcuje přirozené instinkty, podporuje řešení problémů a vytváří zábavné prostředí. Máme pro vás tipy na enrichment aktivity pro psy, kočky i další domácí zvířata.

australák leží v pelíšku a má u sebe Akinu mini Multík a dobroty

Ještě nemáte dárek pro svého chlupáče? Máme tipy na nejlepší dárky!

Vánoce se blíží a přípravy jsou v plném proudu. Pokud jste v tom shonu zapomněli vybrat dárek pro svého věrného parťáka, máme pro vás tipy na nejlepší dárky pro pejsky.

pitbull leží vedle vánočních psích sušenek

Pečeme cukroví pro psy: 3 nové recepty

O Vánocích si málokdo dokáže odepřít něco na zub. A dopřát chceme i svým čtyřnohým parťákům. Vánoční cukroví není nic extra zdravého ani pro nás, natož pro naše chlupáče. Smutným psím očím ale nemusíte náročně odolávat, jednoduše upečte i várku psího cukroví a můžete si u pohádek dopřát společně!

borderka čmuchá pamlsek ve srolovaném ručníku dle metody enrichment

Enrichment: Proč to vyzkoušet?

Chcete, aby byl váš mazlíček šťastný a spokojený? Chcete podpořit jeho instinkty? Zjistěte, co je to enrichment a jak tuto metodu zařadit do každodenního života svého parťáka. Spokojenost na všech frontách zaručena! Co je Enrichment?Enrichment - v poslední době velmi často skloňované a vyhledávané slovo. Jedná se o “zpestření prostředí a uspokojení fyzické a psychologické potřeby zvířat v lidské péči”. Jde o aktivity a činnosti, které napodobují aktivity zvířat z volné přírody tak, aby to zlepšilo kvalitu jejich života.  Zjednodušeně se jedná o postup, kterým se podporuje přirozené chování zvířat. Proto v zoologických zahradách funguje tzv. zoo enrichment. Enrichment se ale uplatňuje i při soužití s domácími mazlíčky.  Příklad: Ledním medvědům zamrazují ošetřovatelé potravu do ledu – pro lední medvědy je to tak ve volné přírodě přirozené.

kočka sedí v cestovním kufru

Cestování s kočkou

Potřebujete odcestovat a chcete nebo dokonce musíte vzít svého kočičího miláčka s sebou? Poradíme vám, jak zvládnout společné cesty hravě a bez stresu. Stačí se jen pořádně připravit.

seniorka objímá psího seniora

Jak se starat o psího seniora

Stárnutí patří k životu a dříve či později psí důchod dopadne na všechny chlupáče. Jak se váš život změní, až bude váš parťák patřit mezi seniory? Jak se o něj starat tak, aby měl spokojený důchod a byl s vámi co možná nejdéle?

pes sedí v trávě a má před sebou 5 druhů pamlsků Akinu VITALITY Jerky

Recenze Akinu VITALITY Jerky

Abychom vám jen nepředstavovali naše VITALITY Jerky s tím, že jsou skvělé, chutné a zdravé, přidali jsme i recenzi od našeho psího ambasadora a poprosili výrobce, aby nám odtajnil výrobu a proces sušení masa.

dívka ve sněhu drží svého psa bígla a šeptá mu do ucha

Péče o psa v zimě: Podrobný průvodce

Změny teplot, posolené chodníky a třeskuté mrazy si žádají, abychom svým čtyřnohým parťákům věnovali zvláštní péči. Máme pro vás tipy, jak společně zvládnout i tuhou zimu bez úhony!

vánoční přání akinu s ozdobami

Tipy na vánoční dárky 2021

Jako každý rok, i letos vám přinášíme tipy na dárky pro vaše mazlíčky. A že je z čeho vybírat. Tak hoďte stres i starosti za hlavu a pojďte se inspirovat. Vše, co potřebujete, můžete sehnat na jednom místě.

kočka kouká do leva a má u sebe pamlsky Akinu Pockets

NOVINKA - Akinu Pockets polštářky pro kočky

I na kočičí parťáky myslíme, a tak pro ně přinášíme voňavou novinku. Polštářky Pockets obsahují spoustu důležitých vitaminů, a protože jsou kočky masožravé, jsou nové křupavé pamlsky plněné velkým množstvím masa. Polštářky jsou zdravým pamlskem vyrobeným v České republice, na kterém si navíc mazlíčci pochutnají.

Šedé morče s pamlsky Akinu Pillows, pamlsky jsou vysypané i v balení s mrkví, jablkem a pampeliškou.

NOVINKA - polštářky Pillows pro hlodavce

Představujeme vám jedinečné pamlsky pro hlodavce a další malé parťáky, které získaly cenu Volby spotřebitelů jako NOVINKA ROKU 2021. Jedná se o kvalitní český výrobek podporující zdraví mazlíčků. Polštářky Pillows obsahují vitaminy A, C, E, ovesnou mouku a další zdraví prospěšné benefity v podobě bylinek, ovoce a moučných červů.

australák sedící na cestě drží v tlamě pamlsky Akinu Pillows polštářky

NOVINKA - polštářky Pillows pro psy

Dlouho očekávaná novinka je tu! A s novými křupavými polštářky potěšíme vaše nejvěrnější psí parťáky. Už jste funkční pamlsky vyzkoušeli a víte, jak díky obsaženým benefitům prospívají zdraví vašich mazlíčků? A co byste řekli na moučného červa?

štěně má za sebou popsanou školní tabuli a okusuje staré knihy

Pořizujeme si štěňátko: Rady od nás, pro vás

U nás v Akinu je každý odborník na něco jiného, ale spojuje nás obrovská láska ke zvířatům. Většinu z nás právě ke psům. A protože nás psi doprovázejí téměř na každém kroku a snadno tak sbíráme nové zkušenosti, rádi bychom vám předali své poznatky spojené s pořízením štěňátka a následné péče o něj.

pohled ze zadu, dívka se dívá na hory a drží levou rukou svého psa kolem boku

Od výletu krok po kroku až k dogtrekkingu

Dogtrekking… sport, kde je v hlavní roli čerstvý vzduch a krásná příroda. Sport, ve kterém udáváte tempo sami. Dogtrekking není nijak rizikový, pokud se provozuje s rozumem. Naopak na většinu psů i páníčků působí až blahodárně. Nazujte pevné boty, naplňte batoh a pojďte s námi!

border kolie má hlavu na pacce a vedle ní leží psí interaktivní hračka

Interaktivní hračky pro psy

Už to bude rok...to se někdy stává. Ano, je to část jedné české písničky, ale také tvrdá realita. Už rok nás totiž sužuje obávaný virus. S ním také ruku v ruce přišla velká omezení a naše životy se obrátily naruby. A protože my akiňáci se snažíme myslet pozitivně a zůstat negativní, přinášíme vám spousty tipů a her, jak se se svým parťákem zabavit a utužit tak společné pouto.

border kolie chce dostat pamlsekAkinu dentastar, který drží v ruce panička

NOVINKA! DENTASTAR pro malé i velké psy

Přinášíme vám pamlsky pro zdravé zoubky vašich psích miláčků! Nejenže pejsky na chvilku naše pamlsky ve tvaru kříže DENTASTAR zabaví, ale budou mít zdravé zuby i dásně, posílí si žvýkací svaly a krásně osvěží dech.

pes s nádhernou lesklou černou srstí leží spokojeně na trávě

Co ovlivňuje barvu srsti u psů?

Tuto otázku řeší především majitelé výstavních psů. Ale ani ostatní páníčci jistě nechtějí, aby srst jejich pejska žloutla či rezla. Pojďte se s námi podívat, proč dochází ke změně zbarvení srsti u psů.

border kolie drží v tlamě tyčinku Akinu Salami i s obalem

NOVINKA: 90 % masa v tyčince SALAMI

Rádi pro vaše mazlíčky vymýšlíme něco nového. Tentokrát jsme chtěli něco jiného, zdravého, extra kvalitního, a je to tu! Akinu SALAMI hovězí tyčka.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie