Život s kočkou

mainská mývalí kočka je v posteli s plyšovou rybou

Línání u koček

Každý kočičí páníček musí počítat s určitým množstvím chlupů, které se s pořízením kočky začne vyskytovat téměř v celé domácnosti. Jaké množství chlupů je ale ještě normální? Jak často kočka líná a jak období línání přežít?

mainská mývalí kočka leží v pelíšku kukani

3 zásady zimní péče o kočku

Zima je obzvláště pro venkovní pro kočky náročné období, během kterého budou potřebovat více péče. Máme pro vás pár tipů, jak zimu svojí kočce co možná nejvíc zpříjemnit.

kočka se psem spí v obývacím pokoji

Kočka nebo pes: Který parťák je pro vás ten pravý?

Už jste se rozhodli. Chcete chlupatého parťáka. Ještě ale nevíte, jestli psího nebo kočičího. Který se k vám bude víc hodit? A podle čeho se rozhodnout? Poradíme vám.

detail ha hlavu mourovaté kočky

Nejčastější kočičí nemoci

Znalost kočičích neduhů a jejich příčin je důležitou součástí správné péče o kočičí mazlíčky. Pojďte zjistit, jaké jsou nejčastější kočičí nemoci, jaké jsou jejich příčiny a jak jim můžete správnou péčí předcházet.

2 kočky leží na sobě v pelíšku

Kočičí život: Jak se starat o kočku v různých fázích života?

Na rozdíl od pejsků, u kterých rozeznáváme tři životní fáze, jich kočky mají hned šest. A v každé životní fázi jsou náchylné k jiným zdravotním obtížím a vyžadují trochu jinou péči. Pojďte s námi zjistit, jaké životní fáze kočka má a jak jí zajistit tu nejlepší možnou péči.

šedá kočka v obývacím pokoji se protahuje na škrabadle

Jak vybrat škrabadlo pro kočku? A proč ho vlastně potřebujete?

Pořizujete si koťátko a přemýšlíte, jaké škrabadlo mu vybrat. A jestli ho vlastně pořizovat. Pojďte zjistit, proč kočky potřebují škrabadla a jak vybrat to pravé.

mourovatá kočka leží na pařezu

Proč kočky přešlapují?

Přešlapuje váš kočičí miláček v pelíšku, na vašem klíně nebo třeba na trávníku? Přemýšlíte, co za tím vězí a zda je to normální? Kočičí přešlapování má různé důvody, ale vždy se jedná o běžné a přirozené kočičí chování. Zjistěte, kdy a proč kočka přešlapuje.

kočka na vodítku jde na procházku s páníčkem

Vezměte kočku na výlet: Tipy pro kočičí dobrodruhy

Některé kočky se za život nepodívají dál než za práh bytu. Jiné chodí na procházky nebo se se svými páníčky občas vydají na dovolenou. Pokud jsou vaší kočce čtyři zdi málo, podpořte její zvídavost a doslova jí rozšiřte obzory. Máme pro vás tipy, jak s výletováním začít i kam se svou kočkou vyrazit.

obézní kočka leží na podlaze vedle květináče s trávou

Obezita u koček: Příčiny, následky a co s tím

Máte doma kočičku, která ráda baští? Moc se nehýbe, má pár kilo navíc, ale o to roztomilejší se vám zdá? Pokud chcete se svým kočičím parťákem strávit ještě mnoho společných let, je čas s tím něco dělat a roztomilých kil navíc se zbavit.

kočka leží na zemi a mrouská se

Kočičí mrouskání: Vše, co byste měli vědět

Máte doma koťátko a přemýšlíte, kdy asi tak přijde první mrouskání a jak ho zvládnete? Nebo už máte dospělou kočku a zajímá vás, jak to s tím mrouskáním vlastně je? Zde se dozvíte vše, co potřebujete o kočičím mrouskání vědět.

šedá kočka spí v posteli

Oblíbená plemena koček do bytu

Některé kočky potřebují aktivní vyžití a zavřené v bytě doslova trpí. Jiné se zase samy od sebe drží v blízkosti svého domova a majitele. Pokud si chcete pořídit kočku a nemáte možnost poskytnout jí dostatek venkovního vyžití, vybírejte z plemen, která se bez něj obejdou.

černá kočka leží u pytlíčků s pamlsky

Průvodce kočičími pamlsky

Jednostranná strava v podobě granulí kočkám často nesvědčí a jejich mlsným jazýčkům nestačí. Potřebují občas nějaké zpestření v podobě konzervy nebo pamlsku. Jaké druhy pamlsků v nabídce kočičích dobrot najdete? A pro jakou příležitost se hodí?

koťátka koukají do kočičího záchodku

Průvodce výběrem kočičího záchodku

Připravujete domácnost na příchod nového chlupáče? Nebo se zatím marně snažíte naučit svou kočku chodit na záchod a přemýšlíte, zda není potřeba pořídit jiný? Poradíme vám, podle čeho kočičí toaletu vybírat.

kočka se psem společně spí s hlavou u sebe

Jak na úspěšné soužití kočky a psa?

Plánujete rozšířit svou smečku o nového člena jiného druhu? Sdílení domácnosti se psem i kočkou může být nejen radostí, ale i výzvou. Zjistěte, jak se na soužití psa a kočky připravit, jak je společně seznámit a jaká úskalí na vás mohou čekat.

štěně a kotě drží v náručí veterinární lékařka

Očkování psů, koček a králíků: Povinná, doporučená a volitelná očkování

Která očkování jsou pro jaké zvíře povinná? Jaké jsou možnosti volitelných vakcín? A kdy vlastně s očkováním začít? Přečtěte si, jak na očkování u psů, koček a králíků.

bígl pracuje s čmuchacím koberečkem

Enrichment pro psy, kočky a další domácí zvířata

Psi, kočky, hlodavci a další zvířata, která nežijí ve volné přírodě, mohou trpět nedostatkem podnětů, které by stimulovaly jejich smysly a intelekt. A právě to řeší enrichment - podněcuje přirozené instinkty, podporuje řešení problémů a vytváří zábavné prostředí. Máme pro vás tipy na enrichment aktivity pro psy, kočky i další domácí zvířata.

mourovatá kočka sedí, má sklopenou hlavu a packu na čele

Proč kočka zvrací?

Z vedlejší místnosti slyšíte známé zvuky a víte, že tam na vás bude čekat hromádka k uklizení. Proč vlastně vaše kočka zvrací? Pojďte s námi zjistit, jaké jsou příčiny kočičího zvracení, kdy je zvracení u kočky v pořádku a kdy už ne.

kočka leží v posteli a má packy přes oči

Jedovaté rostliny pro kočku

Je vaše domácnost plná pokojových rostlin a nejste si jisti, zda jsou bezpečné pro vaši kočku? Nebo máte doma kočičího chlupáče, který rád rostliny okusuje? Zjistěte, které rostliny jsou pro kočku jedovaté a zajistěte svému miláčkovi bezpečnou domácnost.

černá kočka leží na diáři se jmény

Víte, kdy slaví váš kočičí mazlíček svátek?

Hledáte vhodné jméno pro své koťátko? Nebo jste se rozhodli, že je konečně čas zjistit, kdy si váš kočičí parťák zaslouží extra porci pamlsků?

2 sheltie leží na dece s vánočmíni hračkami

Dárky pro mazlíčky na poslední chvíli: Tyhle ještě stihnete

Vánoce jsou za pár dní a vy jste zapomněli na své věrné chlupáče? Nevadí, my jim neřekneme, že jste dárky sháněli na poslední chvíli a poradíme vám, čím jim pod stromečkem udělat radost.

kotě je u stromku s dárky a pamlsky

Vánoční cukroví pro kočky: 3 recepty, které potěší všechny mlsné jazýčky

Recepty na psí cukroví už jste vyzkoušeli a říkáte si, jestli náhodou nemáte i tipy na cukroví pro kočky? Samozřejmě máme! I váš kočičí miláček si zaslouží mít na vánočním stole svojí misku dobrůtek. Tak hurá na pečení!

strana: 1 , 2 , 3

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie