Radíme se s veterinářem

ovčácký pes leží v zelené trávě, jedno ucho má nahoru druhé dolu

Kastrace psa

Nechat kastovat nebo nenechat? Tuto otázku už si mnozí chovatelé museli položit. Je možné předejít nežádoucímu chování nebo nemocem? Jaké jsou plusy a mínusy? Jak se k tomu staví veterináři?

border teriér okusuje klacek z gumy

Radíme se s veterinářem: Zubní kámen u psů

Miluje váš pejsek granule, ale najednou je bez jakékoliv příčiny začne odmítat? Nemusí to znamenat, že by váš domácí mazlíček najednou přestal mít chuť k jídlu, ale může mít bolesti při kousání. Pokud se k odmítání stravy přidá ještě krvácení z dásní a nelibý zápach z tlamy, tak je téměř jasné, že pejska trápí bolest zubů. 

pes u vánočního stromu

Radíme se s veterinářem: Otrava z jídla, zánět slinivky u psa, Heimlichův chvat

Blíží se doba Vánoc, čas mlsání a dopřávání si všelijakých dobrot. To, co může být bezproblémová mlska pro vás, bývá zcela nevhodné pro vašeho mazlíčka. Vysoký obsah tuků a cukrů způsobí zažívací potíže, které se manifestují zvracením, průjmem, ale i jen apatií a nepřijímáním potravy. V lehčích případech pomůže dieta a podpůrná léčba, v těch těžších se může rozvinout zánět slinivky. Je to velmi bolestivé a život ohrožující onemocnění. Další komplikací je situace, kdy se „dobrota“ zasekne v krku a je potřeba rychle jednat. Pojďte se dozvědět co v těchto situacích dělat a naučit se používat Heimlichův chvat.

zakrslý králík u misky s výběrem salátů a zeleniny

Radíme se s veterinářem: Co když zakrslý králík nežere?

Králíčkové rádi pořád něco chroupou. Ať už je to kvalitní seno, čerstvá křupavá zelenina nebo bylinky, okusují vše. A nepohrdnou ani vhodným pamlskem. Co ale když najednou přestane králíček jíst? Potom zbystřete, protože už po pár hodinách se tento stav může proměnit v závažný problém.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie