Hlodavci

2 morčata stojí na dřevěném domečku

Kolik prostoru potřebují malí domácí mazlíčci?

Přemýšlíte o pořízení akvária? Nebo se chystáte domácí zvěřinec rozšířit o křečka, morče nebo třeba ještěrku? Zjistěte si, jak velký životní prostor bude nový člen vaší domácnosti potřebovat, aby měl pohodlný a spokojený život.

zakrslý králík u misky s výběrem salátů a zeleniny

Radíme se s veterinářem: Co když zakrslý králík nežere?

Králíčkové rádi pořád něco chroupou. Ať už je to kvalitní seno, čerstvá křupavá zelenina nebo bylinky, okusují vše. A nepohrdnou ani vhodným pamlskem. Co ale když najednou přestane králíček jíst? Potom zbystřete, protože už po pár hodinách se tento stav může proměnit v závažný problém.

zakrslý králík ve skořicové barvě

Péče o králíka: Výživa a zdraví

Společenský, věrný a čistotný - králíček je zkrátka ideálním domácím mazlíčkem do bytu. Při správné péči vás čeká až deset společných let. Jak o králíčka pečovat, aby byl zdravý a spokojený?

bílá myška je v domečku své klece

Co potřebuje váš hlodavec ke štěstí?

Pořídili jste si domů křečka, morče nebo jiného hlodavce. Má klec, domeček a zásobu krmiva. Myslíte si, že má vše, co ke spokojenému životu potřebuje?

štěně a kotě drží v náručí veterinární lékařka

Očkování psů, koček a králíků: Povinná, doporučená a volitelná očkování

Která očkování jsou pro jaké zvíře povinná? Jaké jsou možnosti volitelných vakcín? A kdy vlastně s očkováním začít? Přečtěte si, jak na očkování u psů, koček a králíků.

bígl pracuje s čmuchacím koberečkem

Enrichment pro psy, kočky a další domácí zvířata

Psi, kočky, hlodavci a další zvířata, která nežijí ve volné přírodě, mohou trpět nedostatkem podnětů, které by stimulovaly jejich smysly a intelekt. A právě to řeší enrichment - podněcuje přirozené instinkty, podporuje řešení problémů a vytváří zábavné prostředí. Máme pro vás tipy na enrichment aktivity pro psy, kočky i další domácí zvířata.

dvě morčata chroupají petržel

Rozhovor: zajímavosti o morčatech

Máte doma morčátko nebo přemýšlíte o jeho pořízení? Vyzpovídali jsme Báru Kettnerovou, která má bohaté zkušenosti ohledně chovu těchto mazlíků. Prozradila nám nejen jakou povahu morčátka mají, co potřebují a co jim škodí, ale i pár dalších zajímavostí.

malá holčička s culíky objímá štěně zlatého retrívra

Domácí mazlíček jako dárek za vysvědčení?

Chcete potěšit svého školáka nějakým domácím mazlíčkem? Možná už právě proto, že na vás dělá smutné oči a prosí o nějaké domácí zvířátko? Jistě by si ho zasloužil, ale vy nevíte, které zvířátko nejlépe vybrat. A už vůbec si nejste jisti, jak se o nového člena rodiny bude starat a pečovat? Právě proto jsme pro vás připravili malého průvodce, který vám pomůže najít toho pravého mazlíka, aby byla spokojena celá domácnost.

zakrslý králík beránek v postroji chroupe trávu

Zakrslý králík jako domácí mazlíček

Přemýšlíte nad tím, že si pořídíte králíčka domů? Pokud ano, ráda se s vámi podělím o své vlastní zkušenosti. Vždy jsem chtěla především psa, ovšem před pár lety jsem ho mít nemohla kvůli pronájmu. Moc jsem ale toužila po vlastním mazlíčkovi, o kterého bych se mohla starat. A víte, který mazlíček nakonec vyhrál? Právě zakrslý králík. Můj králičí mazlíček je plemene beránek, jmenuje se Cinamon (Skořička) a od první chvíle jsem se nestačila divit, jak jsou si právě se psem podobní.

spokojená myška dříme v ruce

Zajímavosti ze světa hlodavců

Pojďme se společně podívat do světa hlodavců. Jací vlastně jsou a co mají rádi? Proč králíci dupou a k čemu všemu potkani využívají svůj ocas? Odkryjeme vám pár zajímavostí o myších domácích, potkanech a zakrslých králíčcích.

holčička s culíčky dává pusinku štěňátku na čumák

Pozitivní vliv zvířat na děti

Snad každý člověk někdy měl domácího mazlíčka. Domácí mazlíčci jsou totiž velmi oblíbení, protože pokud se s láskou o mazlíčky staráme, oni nám za to na oplátku dávají ještě více lásky a spoustu radosti. Chcete se dozvědět, jaké je vhodné zvíře pro děti a co pozitivního jejich soužitím dítě může získat?

králík v postroji

Králičí hop, králičí agility

Pokud patříte do psího světa, jistě jste už slyšeli o sportu jménem Agility. Je to takové běhání se psem, kdy zdoláváte různé překážky a musíte je zaběhnout ve správném pořadí a v co nejlepším čase. Víte ale, že se to dá praktikovat i s králíky? Pojďme se společně podívat na to, jak to vlastně funguje a jaká jsou pravidla.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie