Výchova a péče

bílá kočička s černými a hnědými flíčky

Smí kočka stejná antiparazitika jako pes?

Dnes se zaměříme na to, zda je možné dát pejskovi a kočičce stejné antiparazitikum. Pro začátek je důležité vědět, že pokud je uvedeno, že je přípravek určen pouze pro psy, určitě jej nedávejte kočkám, a to samé platí i v opačném případě.Zároveň se ale vyrábějí antiparazitika, která pomohou od parazitů jak psovi, tak kočce, ale musí to být výslovně napsáno a vyznačeno na obalu od výrobce. Ovšem přípravek určený pro psy, nesmíte nikdy dát kočce, protože pro ni může být vysoce toxický. Každý pes a každá kočka je jedinečný tvor, který má své potřeby nejen na výživu, ale i na složení antiparazitik. Prohlédněte si nabídku přípravků proti parazitům pro kočky a také antiparazitik pro psy.

pes si běží ve vodě pro plovoucí hračku Akinu

Učíte psa plavat hozením do vody?

„Hoďte ho do vody, psi umí plavat od přírody a nepotřebují se to nijak speciálně učit.“ Také už vám toto někdo radil? Vše je samozřejmě úplně jinak.Koupání v horkých letních dnech je příjemné osvěžení nejen pro lidi, ale i pro naše nejmilejší chlupáče.Nejlepší je, začít pejska zvykat na vodu už od malička. Třeba jen procházkami kolem potůčku či rybníku. Pejsek postupně zjistí, že voda není nepřítel, ale že se v ní může i třeba jen tak napít.Učit pejska plavat je vhodné na takovém místě, kde je stoupání do vody pozvolné a kde i vy bezpečně stačíte.

2 psi leží na zemi a mají balonek Akinu

Tipy, jak zabavit psa doma i venku

Také máte pejska, který nevydrží celý den ležet na gauči? V aktuální situaci, kdy je nařízené omezení pohybu osob, může být utahání pejska obtížné. Ne nadarmo se říká unavený pes = spokojený pes. Pejsky samozřejmě chodit venčit musíme, avšak v městské zástavbě není vhodné zdržovat se venku moc dlouho.

pes s motýlkem leží vedle dárkové krabičky na které je pískací hračka

5 tipů na vánoční dárky

Už jste unaveni z věčného vymýšlení vánočních dárků? S dvounožci vám asi moc neporadíme, ale ty čtyřnohé máme v malíku! Mrkněte se na naše tipy a ušetřete si čas i starosti.

sedící muž s batohem má v náručí malého psa

5 tipů, kam stojí za to vyrazit se svým parťákem na výlet

Barevný a teplý podzim přímo vybízí k tomu vzít foťák, psího kámoše a vyrazit do přírody.My procházky zbožňujeme, obujeme pevné boty, nasadíme postroje a vyrážíme. Míst po celé české republice, kde si užít výlet je nespočet. Dneska vás vezmu tam, kde to máme nejraději. Budu ale moc ráda, když mi pod článkem zanecháte vzkaz, kde to máte rádi vy.

pes auo má na sobě hračku earthy pawz

Test ECO hraček Earthy Pawz

Jed, Justy a Jerry dostali k otestování jednu z ECO hraček řady Earthy Pawz.Jak tato přírodní hračka obstála? Vydržela Jerryho precizní kousání? Pojďte se podívat na recenzi, kterou pro nás napsala panička této rošťácké trojky – Aneta.

dívka je v lese s dvěma psy a s jedním se přetahuje o hračku Akinu

Motivujeme pozitivně s hračkou

Motivace je základ úspěchu! Jak správně motivovat pamlskem jsme probrali v minulém článku. V tom dnešním se pobavíme o tom, že motivovat lze i hračkou.

bígl dostává z ruky paničky pamlskek Akinu ve tvaru srdíčka

Motivujeme pozitivně s pamlsky

Všichni dobře víme, že když jsme pozitivně motivováni, dělá se nám všechno lépe. A platí to i pro čtyřnohé miláčky. Jak s pejsky pracovat, jak a čím je motivovat a čím odměňovat?

pes u plotu smutně kouká

Chceme pejska z útulku

Velké oči, smutný čenich a mříže k tomu, kdo by od takového pohledu odešel s prázdnou náručí? Já tedy ne, kdyby bylo na mne, mám všechny ty nešťastné uzlíčky doma. Ještě že mám chlapa, který mi vždy vysvětlí, že to prostě nejde. A má pravdu! Přesto, že útulky praskají ve švech, musíte si dobře rozmyslet, zda jste opravdu schopni ať už pejskovi, nebo kočičce doopravdy nabídnout nový domov.

pitbull s náhubkem zdolal střapec

Jak si vybrat vhodný psí sport

Jsou lidé, kteří vědí, jakému sportu se chtějí věnovat a dle toho si také pořídí vhodnou rasu psa.Pak jsou lidé (jako já), kteří si pořídí psa a věnují se všemu, co psa baví. Je to náročné, protože se člověk učí vše spolu se psem za pochodu, ale radost z výsledku je pak dvojnásobná.

bílý chlupatý pes předvádí trik z dog dancingu

Dogdancing

Dogdancing je krásný sport, který dává vyniknout harmonii mezi psem a jeho psovodem. Věnovat se mu může naprosto každý.

usměvavá žena sedí vedle svého psa, ktetý právě vyhrál medaily v dogdancingu

Cesta za titulem Champion of Dogdancing

Zuzka je krásná, mladá 29letá slečna, která každou svou volnou minutu věnuje psům. Životem jí prošlo několik plemen, avšak nejvíce jí učarovali border kolie.

pejsek venku cvičí poslušnost a dostává za to kolagenové chipsy Akinu

Začínáme s výcvikem

Psi, stejně jako lidé, milují chválu a pozitivní přístup doprovázen pamlskem. Může se ale stát, že pes zcela nepochopí, co se po něm chce, proto je nejlepší, když se rodina dohodne na skupině povelů a používají všichni jeden povel na přivolání, jeden na chůzi u nohy a podobně.

panička jde venčit na vodítku ve městě svou fenku yorkšíra a má na sobě obleček

Oblékat či neoblékat?

Ti, co si myslí, že psi jsou stejně jako vlci zvyklí na nízké zimní teploty, jsou vedle jak ta jedle. Zatímco vlci poslední tisícovky let žijí stále stejným způsobem, psi se postupně domestikovali a zvykali si na teplo lidského obydlí.

strana: 1 , 2

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie