Výživa a zdraví

australák sedící na cestě drží v tlamě pamlsky Akinu Pillows polštářky

NOVINKA - polštářky Pillows pro psy

Dlouho očekávaná novinka je tu! A s novými křupavými polštářky potěšíme vaše nejvěrnější psí parťáky. Už jste funkční pamlsky vyzkoušeli a víte, jak díky obsaženým benefitům prospívají zdraví vašich mazlíčků? A co byste řekli na moučného červa?

pejsek uhýbá hlavou před rukou držící tabletu

Co je Cushingův syndrom u psa?

V poslední době jsme zaznamenali stále více dotazů týkajících se zdraví vašich mazlíčků. Nejčastěji to byly dotazy typu, co dělat, když pejsek nadměrně pije vodu, častěji močí a má neobvykle zvětšené, povislé břicho. Toto jsou nejčastější příznaky Cushingova syndromu a my se rozhodli, o něm napsat pár slov. Co je Cushingův syndrom? Jedná se o hormonální poruchu způsobenou nadbytkem kortizolu. Spontánní Cushingův syndrom se rozděluje na primární, kdy je příčinou onemocnění samotné nadledvinky, nejčastěji nádorovým procesem, nebo sekundární, kdy je problém v řídící jednotce, tedy adenohypofýze, která bývá nejčastěji postižena nezhoubným procesem - adenomem. Jaké jsou příznaky této nemoci, koho postihuje a jak se jí bránit?

pes u vánočního stromku má na hlavě třásně

Co nenechat bez dozoru na vánočním stole?

Vánoční svátky společně trávíme se svými nejbližšími, díváme se na pohádky, rozdáváme dárky a jíme... Co si budeme povídat, kapr, řízky, klobásy, tuny bramborového salátu, a hlavně bezpočet vánočního cukroví nesmí na Vánoce chybět. Ovšem pokud s námi žijí mazlíčci v jedné domácnosti, je potřeba dávat pozor, aby omylem nepozřeli něco, co by jim nemuselo udělat nejlépe.  Vánoce jsou svátky klidu a pohody, nezničme si je trávicími potížemi mazlíčků či dokonce návštěvou veterináře.

border kolie drží v tlamě Akinu kuřecí masíčka

Proč jsou Akinu MASÍČKA dovážena z Číny?

Tak na to je prostá odpověď, žádná továrna v Evropě není schopná dodat tak velký objem kvalitní suroviny jako „naše“ výrobní závody v Číně.

pes a kočka jedí ze stejné misky

Je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky?

Máte doma psa i kočku a přemýšleli jste nad tím, že byste si ulehčili práci, a krmili oba mazlíčky pouze jedním, stejným krmivem? Nebo už to tak děláte? Pozor, můžete tím svému parťákovi zadělat na pěkný průšvih. V dnešním článku vám vysvětlíme, jaký je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky a proč má mít každý svou speciální recepturu.

mourovatá šedá kočka sedí s hlavou do strany

Proč kočky vrní?

Zdá se, že neexistuje příjemnější zvuk, než je předení kočky. V současné době se má za to, že předení vzniká při nárazu hlasivek. Tento zvuk kočka vydává po celý život, ovšem na začátku se každá kočka musí správnému vrnění nejprve naučit. Už několik málo hodin po narození, koťátko začne vydávat svůj první vrnící zvuk pro kontakt s matkou. Ale čeká ho ještě dlouhá cesta, než bude jeho vrnění znít, jako u dospělých jedinců. Kočky vydrží vrnět bez přestání klidně celé hodiny, aniž by se unavily, ale proč to vlastně dělají?

yorkšír má přední packy na zábradlí mostku

Cukrovka u psa

Má váš pejsek větší žízeň než obvykle, chodí častěji čůrat, je apatický, unavený či zvrací? Určitě zpozorněte, toto jsou typické symptomy psího diabetu. Ano, bohužel nejen lidé, ale i psi mohou mít „Diabetes Mellitus“.Cukrovka, jak se lidově diabetu říká, je onemocnění slinivky břišní a způsobuje to, že pes nedokáže vyplavovat inzulin, který snižuje hladinu cukru v krvi.

ohař na balíku slámy leží na psí dece Akinu má v tlamě pamlsek a na balíku leží ještě vedle něj pamlsky Akinu tlapky a miska s vodou

Tipy jak bezpečně venčit psa v horkých dnech

V horkých letních dnech bychom neměli trávit příliš času na přímém slunci, a to platí i pro naše čtyřnohé přátele. Každý pes zvládá vysoké teploty jinak, avšak nejvíce trpí štěňata, staří psi, psi se zkráceným čumákem (mopsové, buldočci) a nemocní či obézní psi. Víte, jak o pejska pečovat, když je venku horko a jak si léto co nejvíce zpříjemnit?

moskevský ovčák s potravní hypersenzitivitou sedí u lesa

Potravní hypersenzitivita – potravní alergie u psů

Všeobecně se mělo za to, že se alergie objevuje především u lidí, ovšem veterinární praxe potvrzuje, že se toto onemocnění stále častěji objevuje také u psů, koček a koní.Můj borderák Chip má odmalička citlivé zažívání, což je jeden z projevů potravní hypersenzitivity. V dnešní době citlivé zažívání není bohužel nijak neobvyklé – postihuje až čtvrtinu psů. Co ale způsobuje toto onemocnění a jak na něj vyzrát? I proto jsem se rozhodla pro vás napsat článek o této problematice.

voříšek leží na zahradě a má vedle sebe 3 konzervy Akinu hovězí maso, kuřecí prsa a libové maso

Mokré krmivo jako chytrá alternativa na cesty

Příroda je plná lákadel, jezírek a vyhlídek. Existuje tolik krásných míst a vy chcete brát svého parťáka všude s sebou? Skvělé, můžete mu zabalit oblíbenou deku, hračku, krmení a vyrazit vstříc novým zážitkům.A ať už jedete na výlet či delší dovolenou, jistě budete řešit, jak nejlépe krmivo v letních měsících zabalit s sebou. Obzvlášť, pokud svému pejskovi denně vaříte, zpestřujete granule masem nebo dokonce barfujete.

na dřevěném prkýnku je naaranžovaný losos, kuřecí maso, borůvky, hrášek, rýže a bylinky

K čemu jsou jaké suroviny v krmivu dobré?

Jistě chcete dát vašemu mazlíčkovi to nejlepší. Zajímá vás, k čemu jsou dobré jednotlivé položky uvedené ve složení Akinu VITALITY? Tady naleznete kompletní seznam s informací, jak jsou zdraví prospěšné vybrané suroviny. Naleznete zde také vysvětlení převzatých anglických pojmů, pro ještě lepší orientaci v krmivu.

bígl čeká až mu panička nasype do misky krmivo Akinu VITALITY

Z čeho jsme Akinu VITALITY vlastně upekli?

Zajímá vás, co obsahují granule, které dáváte svému mazlíčkovi a chcete vědět, čím to je, že mu tak chutnají? Pojďme se na společně podívat, co obsahují granule Akinu VITALITY.

obézní pes leží na zahradě v trávě

Obezita u psů a koček

Dříve byli psi i kočky považováni za divoká zvířata a byli odkázáni především sami na sebe. Sháněli si potravu a sami regulovali, kolik potřebují potravy k poměru vydané energie. V dnešní době máme ale psy a kočky jako domácí mazlíčky a stále častěji je bereme jako právoplatné členy našich domácností.Člověk může své stravovací návyky silou vůle změnit, ale naši mazlíci jsou plně závislí jen a jen na nás.

pes v přírodě má na krku obojek s motýlkem a vyplazuje jazyk

Paraziti jsou už zase na scéně

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti si už zase „brousí zoubky“ na naše čtyřnohé miláčky. Zachraňme je včasným podáním správných antiparazitik!

žena sype do misky z pytle krmivo Akinu Vitality pro sterilizované kočky

Recenze krmiva Akinu VITALITY cat

Pro otestování krmiva Akinu VITALITY cat jsme hledali kočičku s citlivým zažíváním a se skoleny k problémům. Zajímalo nás, jak takové kočičce bude krmivo nejen chutnat, ale hlavně, jak jí bude prospívat. Vybrali jsme si proto kanadskou bezsrstou kočku Sphynx jménem Abigail. Abi jsou 2 roky a kromě spánku miluje mlsání a hraní si s páníky. K vyzkoušení Abi dostala 1,5kg balení Akinu VITALITY cat sterilised, určeno pro kastrované kočky.

dvě sheltie sedí u stromu, každá z jedné strany a před sebou mají pytlíčky s Akinu masíčky

Jak vybrat vhodný pamlsek na trénování

Chcete vašeho pejska naučit nějaký tríček? Protože většina psů přemýšlí asi nějak takhle – „Ty po mě něco chceš? A co za to? Joo ty v ruce nemáš žádnou ňamku? Tak tohle já dělat nebudu…“ - nepodceňujme správou motivaci.Je to tak, některé pejsky stačí správně namotivovat hračkou, ale většina psů má raději odměny formou pamlsků. Navíc, čím těžší cvik, tím to chce lákavější a voňavější odměnu.Nesmíme také zapomenout, že pamlsky jsou důležitou součástí výživy našich pejsků a měly by jim především chutnat.

kočka jí ze své misky granule a vedle ní stojí pytel s krmivem Akinu VITALITY

Změna krmiva u koček

Nasypete vaší kočce do misky její oblíbené granule, ona se na vás vyčítavě podívá a odejde pokračovat ve svém spánku? Každá kočka je od přírody mlsná. Chtě nechtě, budete muset změnit krmivo, protože to stávající jí už „nevoní“. Nikdy jste krmivo neměnili? Nebojte, my vám s tím pomůžeme.

husky jí z Akinu misky krmivo Akinu Vitality

Jak šetrně přejít na novou značku psích granulí?

Dáváte pejskovi granule, ale přestaly mu vyhovovat, nechutnají mu, nebo jste nalezli jiné, mnohem kvalitnější? Důvody, proč krmivo změnit mohou být různé, přechod na nové granule však většinou zůstává stejný.

bígl smutně leží s hlavou položenou mezi tlapkami

Zpráva pro Akinu zákazníky

Chceme s našimi zákazníky být i v této náročné situaci, avšak naší současnou nejvyšší prioritou je eliminovat šíření koronaviru v České republice.

pes na louce ujídá z Akinu misky

Co musíte vědět o krmení psů

Také se často ptáte sami sebe, či svého okolí, jak správně psa krmit? Zda víte dost, zda pro něj děláte dost? Buďte v klidu, takové otázky si klade každý chovatel. Pro začátek stačí, uvědomit si pár základních faktů.

kočka čichající k pamlskům antihairball

Akinu ANTI HAIRBALL

Kočky jsou od přírody čistotná stvoření s neustálou potřebou čištění kožíšku. Důvodem častého olizování se, je ale také to, že ze sebe instinktivně omývají pach, aby je nevystopoval nepřítel.Při čištění srsti, a především tedy u dlouhosrstých plemen, však dochází k usazování spolykaných chlupů v trávicím traktu.

strana: 1 , 2 , 3

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie