Výživa a zdraví

pitbulka ve sněhu s širokým obojkem v kabátku

Syndrom mrtvého ocasu

Setkali jste se někdy u psa se syndromem mrtvého ocasu? Možná ano a ani o tom nevíte. Přečtěte si, jak se tento zdánlivě mrtvý ocas u psa projevuje, jak k němu může pejsek přijít a jak ho řešit.

žena v kuchyňské zástěře drží misku s psím vánočním cukrovím

Psí cukroví RECEPTY

Také vám váš psí kámoš závidí vánoční cukroví? Tak rádi byste mu nabídli, ale víte, že cukr a čokoláda pro něj není to pravé? Máme pro vás hned několik tipů, jak to vašemu miláčkovi vynahradit.

pes sedí u stolu na židli, packy na stole a na talíři leží libové maso Akinu

Jak správně krmit psa?

Při krmení našeho nejlepšího přítele musíme mít na paměti hned několik základních pravidel.

moskevský ovčák běží ve sněhu

Kloubní výživa

Zdraví kloubů závisí nejen na plemeni a váze psa, ale také na jeho životním stylu. Ve štěněčím věku jsou nejnáchylnější na špatnou tvorbu kloubů především velká plemena, kdy některá štěňata narostou příliš rychle a kostra včetně kloubů se nestačí dostatečně tvořit.

kočka si hraje s látkovou hračkou a mlsně kouká na jehněčí masíčka Akinu

Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 2.

O tom, jak vybrat správné kočičí krmení jsme se bavili v předchozím článku. Dnes se podíváme na tu praktičtější část o kočičích mlsalech.

kočičí naháč jí konzervu first class

Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 1.

Kočky jsou známé svou vybíravostí, mlsností a náš Mur je jejich král.Jak tedy poznat, kdy je kočka jen mlsná a kdy jí krmivo opravdu nevyhovuje? V dnešní době je na trhu nepřeberné množství výrobců krmiv pro kočky. Vybrat to správné se tak může zdát velmi složité. Avšak ne všechno nabízené krmení je plnohodnotné, spousty kapsiček a konzerv jsou určené pouze jako krmiva doplňková. Při volbě krmení je třeba vybírat pouze z kompletních krmiv. Svou kočku však můžete krmit i jinak. Velmi moderní krmení dnešní doby je tzv. BARF. Jedná se o krmení syrovou stravou, jak už název vypovídá (= bone and raw food).

pes leží a dívá se na zubní kartáček a dentální pamlsek pro psy ve tvaru kartáčku

Proč čistit psovi zuby?

V dnešní době bereme své psy spíše jako své parťáky a kamarády, a proto pro ně chceme jen to nejlepší. Dentální péče je jen dalším krokem v péči o ně. Avšak je to pouze preventivní opatření.S čištěním zubů je třeba začít již před vytvořením zubního kamene. A to odstraňováním zubního plaku, který se na zubech neustále ukládá.

moskevský ovčák jí v leže konzervu Akinu hovězí maso s játry

Není konzerva jako konzerva

Proč kvalitní konzervy pro psy a kočky stojí o něco více, než konzervy pro lidi?

strana: 1 , 2 , 3

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie