Články autora akinu

bígl leží a vedle něj jsou doplňky stravy na podporu imunity

Doplňky stravy pro psy: Jak podpořit imunitu a orgány?

Ať už vašeho parťáka trápí zdravotní problémy, nebo jim chcete předcházet a podpořit jeho obranyschopnost, doplňky stravy jsou skvělou volbou. Obzvlášť pejsci krmení jednostrannou stravou mohou vykazovat nedostatek důležitých látek. Jak je snadno doplnit a po kterých doplňcích sáhnout?

roztomilé mourovaté kotě leží na gauči

Pořídili jste si kotě! Co všechno je potřeba pořídit a zajistit?

Koťátko k vám domů přinese spoustu radosti, zábavy a lásky. Co je potřeba pořídit a zajistit, aby se co možná nejrychleji cítilo jako doma a mělo vše, co bude ke spokojenému životu potřebovat?

jorkšírský teriér s Akinu blikacím míčkem

Pořídili jste si štěně! Co všechno je potřeba pořídit a zajistit?

Vaše smečka se rozrostla o malého chlupáče? Kromě veselého ťapkání, olizování a řádění vás čeká také nějaké to nakupování a zařizování. Jaké?

zlatý retrievr leží na terase a kouká doleva

Příběh psa Fida: Jak se zlatý retriever vypořádal s artrózou

Dnes vám představíme Fida. Veselého zlatého retrievera, kterého dostihlo retrievří prokletí - potíže s klouby. Jak se s nimi vypořádal?

zlatý retriever leží s packou na taburetu

Podporujeme projekt na výcvik psů pro detekci rakoviny Dog 4 Doc

Představujeme vám projekt na podporu výzkumu a využití psů pro diagnostiku lidských onkologických onemocnění. Tento projekt využívá unikátních schopností psího čenichu, který je schopen detekovat některé druhy onkologických onemocnění s vysokou mírou spolehlivosti. Věříme, že tento projekt má velkou budoucnost a jsme rádi, že můžeme být od začátku u toho.   Zakladatelem projektu je šéfredaktor kynologického časopisu Psí kusy Dušan Stuchlík, společně s Nemocnicí Na Bulovce a neziskovou organizací ANIMAL EYE.

bígl u moře na pláži s balonkem

Cestujeme se psem po Evropě: Kam na dog-friendly dovolenou?

Nedokážete si představit letní dovolenou bez svého chlupatého parťáka? Chcete se vydat do zahraničí, ale nevíte, co všechno je potřeba zařídit, aby mohl váš miláček spolu s vámi? Přemýšlíte, kam na dovolenou se psem, abyste si ji všichni užili naplno? Víme, kde v Evropě jsou k pejskům nejvlídnější a co všechno zařídit, než vyrazíte na cestu.

kluk je na procházce se psem v lese

Cestujeme se psem v Čechách: Tipy na výlety

Chcete se smečkou vyrazit na výlet a potřebujete nějakou inspiraci? Čtěte dál! Máme pro vás tipy na super místa, kde se bude líbit vám i vašemu čtyřnohému parťákovi. Pejsci jsou většinou nejspokojenější v přírodě, kde není mnoho lidí, kde se mohou volně pohybovat a kde jim můžete dopřát dostatek volnosti. Proto v našich tipech najdete především přírodní zajímavosti a místa v přírodě, která jsou přístupná i pro pejsky. Tak vzhůru za společným dobrodružstvím! Tip: Na výlety a nezapomeňte pořádně vybavit. Pokud nevíte, co pejskovi sbalit do batůžku připravili jsme pro vás Akinu cestovní sadu, ve které najdete vše, co bude váš parťák na cestách potřebovat.

ležící pes u misky a psí granule

Analýza kompletních krmiv: Obsahují dostatek minerálů?

Správná výživa je základem úspěšného chovu psů a koček. Odvíjí se od ní kondice a celkový zdravotní stav zvířete. Proto je velmi důležité zajistit svým mazlíčkům stravu s vyváženým poměrem živin dle jejich momentálního věku či zdravotního stavu. Správné krmivo musí zajistit dostatečný příjem energie, bílkovin, minerálů a vitamínů. Použití kompletních krmných směsí je pohodlné a praktické, ale obsahují kompletní krmiva skutečně vše, co naši mazlíčci potřebují?

kočka pije tekoucí vodu

Kočky a horko: Jak se o kočku starat v tropických teplotách?

Kočky horko přece milují! Je tedy možné, aby se někdy přehřály? Ano, je. Zjistěte, kdy kočce hrozí přehřátí, jak jí ochladit a jak přehřátí předcházet.

dva australští ovčáci v Akinu bazénku pro psy

Péče o psa v horkých dnech: Podrobný průvodce

Jakmile letní teploty atakují třicítku, je třeba dávat větší pozor nejen na sebe, ale i na svého chlupatého parťáka. Víte, jak poznáte přehřátí u psa? Jak v létě psa zchladit a jak správně venčit v parných dnech?

kočka sedí v cestovním kufru

Cestování s kočkou

Potřebujete odcestovat a chcete nebo dokonce musíte vzít svého kočičího miláčka s sebou? Poradíme vám, jak zvládnout společné cesty hravě a bez stresu. Stačí se jen pořádně připravit.

pes sedí v autě u spolujezdce kouká z okýnka a olizuje se

Cestování se psem

Pro mnohé z nás je nepředstavitelné, abychom jeli na výlet, nebo dovolenou bez našeho čtyřnohého miláčka. Ani u nás tomu není jinak. Spousta hotelů, penzionů i chat pobyt s našimi psy bez problému umožňuje. Pejska je ale potřeba na cestu vždy pečlivě připravit.

zrzavá kočka se natahuje packou po bezpečnostní síti

Bezpečné větrání - sítě pro kočky

Už staří Egypťané kočky uctívali s tím, že mají moc ochránit člověka před zlem. Podle současných vědců bývají majitelé koček spokojenější, klidnější a zdravější než zbytek populace. Soužití s kočkami ale může být pro jejich páníčky občas náročné, jelikož rády vyhledávají vyvýšená místa a dostanou se téměř kamkoliv. Víte, jak vaší kočce zajistit bezpečný pohyb po domácnosti s možností pozorování venkovního shonu a dýchání čerstvého vzduchu?

kotě sedí v kočičím záchodku se stelivem

Jak naučit kočku na záchod?

Mysleli jste si, že si přinesete domů kočku, ukážete jí pelíšek, ukážete jí misku, ukážete jí záchod pro kočky a ona bude najednou vědět, co se od ní čeká? Přestože jsou kočky od přírody čistotná zvířata a mají tendence své výkaly zahrabávat, může se stát, že bude právě vaše kočička potřebovat s naučením hygienických návyků trošku pomoct.

seniorka objímá psího seniora

Jak se starat o psího seniora

Stárnutí patří k životu a dříve či později psí důchod dopadne na všechny chlupáče. Jak se váš život změní, až bude váš parťák patřit mezi seniory? Jak se o něj starat tak, aby měl spokojený důchod a byl s vámi co možná nejdéle?

pes sedí v trávě a má před sebou 5 druhů pamlsků Akinu VITALITY Jerky

Recenze Akinu VITALITY Jerky

Abychom vám jen nepředstavovali naše VITALITY Jerky s tím, že jsou skvělé, chutné a zdravé, přidali jsme i recenzi od našeho psího ambasadora a poprosili výrobce, aby nám odtajnil výrobu a proces sušení masa.

mainská kočka leží v trávě

Velký průvodce antiparazitiky pro kočky

Nás i naše mazlíčky mohou paraziti pěkně potrápit. A to nejen v teplých měsících roku. Pokud váš kočičí parťák alespoň občas vyběhne ven, je potřeba sáhnout po antiparazitikách. Nevíte, jaký typ ochrany zvolit? Pojďme se společně podívat na všechny přípravky proti parazitům pro kočky, ze kterých můžete vybírat.

běžec běží se psem canicross

Canicross: Běhání se psem. Jak s ním začít a na co si dát pozor?

Češi jsou národ pejskařů, který své čtyřnohé kamarády miluje a bere je s sebou téměř všude. Proč se svými mazlíčky tedy nezačít i běhat? Canicross neboli závodní běhání se psem je čím dál oblíbenější aktivitou. Svého psa při ní pořádně vyvenčíte, vy se protáhnete a užijete si skvěle strávený společný čas. Jak s během začít a co je třeba dodržet?

kočka drží drápkami ruku páníčka s pamlskem

Jak vychovat kočku a naučit ji povely?

Věříte všeobecnému přesvědčení, že kočku nemá smysl trénovat? Že má kočka svoji hlavu a na slovo vás rozhodně poslouchat nebude? Kočky jsou vysoce inteligentní zvířata a vycvičit je rozhodně jde. Jen se na výcvik kočky musí jít trochu jinak než na výcvik psa. Zjistěte s námi, jaké metody při výcviku kočky fungují a jak kočku naučit konkrétní povely.

slečna na rozkvetlé louce dává psovi dobroty z pamlskovníku

Základní výcvik psa krok za krokem

Máte nového chlupatého kamaráda a chcete si co nejvíce zpříjemnit vzájemné soužití? Nebo váš dlouholetý parťák stále ještě nepochopil, co po něm chcete, když mu zkoušíte dávat jednotlivé povely a pomalu už jste to vzdali? Poradíme vám, jak svého pejska naučit základní povely, abyste si vzájemně lépe rozuměli.

kočka s interaktivní hračkou Akinu

Nejlepší hračky pro kočky? Ty interaktivní!

V každé kočce dřímá šelma. I v té vaší, která už pět hodin spí na topení. Každá kočka potřebuje stimulaci a ty domácí obzvlášť. Zatímco venkovní kočky naplňují své potřeby lovem, ty domácí mohou trpět nedostatkem pohybu a zábavy.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie