Články autora akinu

na čerpací stanici Benzina je border kolie a má v tlamě kuřecí masíčka Akinu

Pamlsky AKINU na čerpacích stanicích BENZINA

Minulý rok na jaře, jsme vám představili náš nový projekt s čerpacími stanicemi Benzina. Jednalo se o 5 vybraných čerpacích stanic, na kterých jste si mohli zakoupit naše pamlsky. Vzhledem k úspěchu tohoto projektu a velkému zájmu vám s radostí oznamujeme, že jsme zvětšili okruh čerpacích stanic tak, aby byly dostupné pro každého a nebyly pro vás tak daleko.

obézní pes leží na zahradě v trávě

Obezita u psů a koček

Dříve byli psi i kočky považováni za divoká zvířata a byli odkázáni především sami na sebe. Sháněli si potravu a sami regulovali, kolik potřebují potravy k poměru vydané energie. V dnešní době máme ale psy a kočky jako domácí mazlíčky a stále častěji je bereme jako právoplatné členy našich domácností.Člověk může své stravovací návyky silou vůle změnit, ale naši mazlíci jsou plně závislí jen a jen na nás.

žena sype do misky z pytle krmivo Akinu Vitality pro sterilizované kočky

Recenze krmiva Akinu VITALITY cat

Pro otestování krmiva Akinu VITALITY cat jsme hledali kočičku s citlivým zažíváním a se skoleny k problémům. Zajímalo nás, jak takové kočičce bude krmivo nejen chutnat, ale hlavně, jak jí bude prospívat. Vybrali jsme si proto kanadskou bezsrstou kočku Sphynx jménem Abigail. Abi jsou 2 roky a kromě spánku miluje mlsání a hraní si s páníky. K vyzkoušení Abi dostala 1,5kg balení Akinu VITALITY cat sterilised, určeno pro kastrované kočky.

kočka jí ze své misky granule a vedle ní stojí pytel s krmivem Akinu VITALITY

Změna krmiva u koček

Nasypete vaší kočce do misky její oblíbené granule, ona se na vás vyčítavě podívá a odejde pokračovat ve svém spánku? Každá kočka je od přírody mlsná. Chtě nechtě, budete muset změnit krmivo, protože to stávající jí už „nevoní“. Nikdy jste krmivo neměnili? Nebojte, my vám s tím pomůžeme.

pes sedí a kouká jak mu do misky sypou z pytle krmivo Akinu Vitality

Akinu VITALITY

Vyzkoušeli jste různé druhy granulí, ale žádné vašemu parťákovi nikdy úplně nevyhovovaly? Nebo hledáte kvalitní alternativu za ty stávající? My to měli podobně – nikdy jsme nebyli zcela spokojení s nabídkou trhu. Tak jsme se rozhodli, že se pustíme do kvalitního krmiva pro čtyřnohé parťáky, a navíc za super cenu, sami.

miska s krmením Akinu vitality, u které čekají 2 psi, ale jsou vidět jen jejich packy

Cesta k Akinu VITALITY 2

Výběrem receptur a výrobny celá „sranda“ teprve začíná – na řadě jsou obaly!

pes sedí a kouká vzhůru do objektivu, po obou stranách má vedle sebe položené pytle Akinu Vitality a na jendom má položenou packu

Cesta k Akinu VITALITY

Přinášíme žhavou novinku na český trh. V dnešní době jsou již chovatelé koček a psů stále více informováni o zvířecích potřebách. Kvalitní krmivo sami vyhledávají a požadují. Abychom drželi krok s dobou a trendem, rozhodli jsme se, že na trh doneseme krmivo vlastní. Toto rozhodnutí ale nebylo založeno pouze na trendu, ale také na potřebě přinést kvalitní krmivo na pulty obchodů a obchodních řetězců.

2 psi leží na zemi a mají balonek Akinu

Tipy, jak zabavit psa doma i venku

Také máte pejska, který nevydrží celý den ležet na gauči? V aktuální situaci, kdy je nařízené omezení pohybu osob, může být utahání pejska obtížné. Ne nadarmo se říká unavený pes = spokojený pes. Pejsky samozřejmě chodit venčit musíme, avšak v městské zástavbě není vhodné zdržovat se venku moc dlouho.

smutný jezevčík leží na gauči

Koronavir a časté otázky pejskařů

Česko je v karanténě, což znamená, že by lidé měli vycházet z domu pouze za účelem dojít do práce, či do obchodu pro základní potřeby. Například nakoupit potraviny, nebo obstarat léky.

bígl smutně leží s hlavou položenou mezi tlapkami

Zpráva pro Akinu zákazníky

Chceme s našimi zákazníky být i v této náročné situaci, avšak naší současnou nejvyšší prioritou je eliminovat šíření koronaviru v České republice.

Darovali jsme krmivo za více jak 85 tisíc

V České republice je spousta útulků a stále vznikají nové. Češi útulky vnímají, pomáhají jim a často si z útulků pejsky adoptují. I spousta firem, nejen těch z pet foodu, je zvyklá útulkům materiálně, či finančně pomáhat. Proto si útulky mohou vybírat, čím své svěřence nakrmí. Spousta útulků má jasně dané značky krmení, kterými krmí a na které jsou pejsci zvyklí.

pes na louce ujídá z Akinu misky

Co musíte vědět o krmení psů

Také se často ptáte sami sebe, či svého okolí, jak správně psa krmit? Zda víte dost, zda pro něj děláte dost? Buďte v klidu, takové otázky si klade každý chovatel. Pro začátek stačí, uvědomit si pár základních faktů.

francouzský buldoček má po koupeli s šamponem Akinu přes sebe hozený ručník

Recenze novinky Akinu šampon základní

Zpětné reakce a recenze našich zákazníků jsou pro nás tou nejdůležitější zpětnou vazbou. Ohlasy našich zákazníků jsou zohledňovány při vývoji každého našeho produktu. Dneska se s vámi podělíme o recenzi na Akinu novinku - Akinu šampon základní. Věříme, že zkušenost někoho jiného vám pomůže při nákupním rozhodování. Pokud však stále váháte, jaký produkt bude pro vašeho parťáka ten nejvhodnější, nebojte se na nás obrátit například na našem live chatu, kde vám rádi poradíme.

pes z útulku DogPlanet, kterému pomáhá Akinu

Pomáháme Útulku Mělník 2.díl

V předchozím článku o mělnickém útulku jsme vás vzali tak trochu do útulkového zákulisí. Nyní vám prozradíme odpovědi na časté otázky: "Jak může každý z nás pomoci?"

záběr ze stánku Akinu, které pomáhá útulku DogPlanet

Pomáháme Útulku Mělník

Pomoc právě zvířatům v Útulku DogPlanet Mělník jsme si vybrali nejen proto, že je máme „přes kopec“, ale také kvůli celkové myšlence a cílům provozovatelů útulku. Zaměstnanci útulku se starají, aby pobyt v útulku neznamenal pro zvířata pouze stres v uzavřeném kotci či místnosti, ale snaží se s nimi intenzivně pracovat a socializovat je.  Což je pro další život zvířete nezbytné, do útulku se dostávají převážně zvířata velmi plachá, psychicky nevyrovnaná, někdy agresivní. Přičemž většina z nich tyto vlastnosti získala díky špatnému zacházení svých bývalých majitelů. Pokud je mají v útulku těchto vlastností zbavit, je třeba se zvířaty hodně pracovat, protože pouze zvíře, které je dobře připravené na běžný život v rodinně, má lepší šanci na umístění do pěstounské péče a také na to, že ho pěstoun nevrátí zpět do útulku, což se jinak velmi často stává.

kočka čichající k pamlskům antihairball

Akinu ANTI HAIRBALL

Kočky jsou od přírody čistotná stvoření s neustálou potřebou čištění kožíšku. Důvodem častého olizování se, je ale také to, že ze sebe instinktivně omývají pach, aby je nevystopoval nepřítel.Při čištění srsti, a především tedy u dlouhosrstých plemen, však dochází k usazování spolykaných chlupů v trávicím traktu.

sheltie ve vaně má položenou hlavu na ručníku a vedle sebe šampon s kondicionérem

Poppy doporučuje Akinu šampon s kondicionérem!

Než nějaký produkt přijmeme pod svou značku, pečlivě ho prověříme. Stejně tomu bylo i při rozšíření řady šamponů. Po dlouhém vybírání a míchání toho nejefektivnějšího složení však naše práce nekončí. Dále musíme vybrat vhodný a praktický obal a na něj etiketu, která i zákazníkovi v obchodě prozradí, zda je pro něj daný produkt vhodný.Cesta k novému Akinu produktu je zdlouhavá a náročná, proto nás moc těší, když od vás máme zpětné reakce, jak vám produkty vyhovují. Tentokrát nám svou zkušenost sepsala Barča, panička rozkošné Poppy, která vyzkoušela Akinu šampon pro psy s kondicionérem.

Akinu masíčka pro kočky vyhrála cenu volby spotřebitele jako nejlepší novinku r. 2019

Vyhráli jsme!

Akinu Kuřecí řezanky pro kočky vyhrály cenu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2019!

kočka leží na kartonovém škrabadle

Akinu kartonové škrabadlo

Každá kočka je od přírody vybavena ostrými drápky, které potřebuje k lovu a obraně. Velmi užitečné jí jsou například ke šplhání po stromech, či pokud chce třeba vyskočit na něco vysokého. Kočičí drápky však neustále dorůstají.

pes leží na polštáři v kartonovém multíku

Akinu MULTÍK

Máte rádi tajemství? V naší firmě tajemství prostě milujeme. Navíc máme tu výhodu, že ho umíme i udržet. A tak jednou naše kolegyně dostala nápad: "Co takhle vymyslet něco praktického, ekologického, něco, co udělá ohromnou radost a zároveň do poslední chvíle nebude zákazník vědět, co se skrývá uvnitř?" Zdá se vám, že je to nemožné? Není.

stojící kočka se snaží ulovit hračku s peříčky

5 tipů, jak se nenudit s kočkou

Kočky jsou na rozdíl od psů velice samostatné. Ovšem pokud své kočce zpestříte den společnými hrami, upevníte si společné pouto a probudíte v ní hravou šelmičku. Pokud se vaše společné hry stanou součástí každodenního rytmu, vybijete tak navíc její energii, kterou by jinak mohla využít k nějakým těm kočičím lumpárnám, jako je ničení nábytku či trhání záclon. Pokud vlastníte kočku z útulku, snadněji si ji pomoci her k sobě nakloníte a získáte tak její důvěru.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie