Jak zabavit kočku?

kočka si hraje s interaktivní hračkou Akinu

Kočky jsou hraví a zvídaví mazlíčci, kteří potřebují nejen dostatek fyzické aktivity, ale i mentální stimulace. Obzvláště domácí kočky bez přístupu ven potřebují, abyste jim věnovali dostatek pozornosti a umožnili jim vybít nahromaděnou energii. Jak?

Interaktivní hračky pro kočky: Nejlepší přítel domácích koček

Interaktivní hračky jsou jednoznačně jedním z nejlepších (a nejsnadnějších) způsobů, jak kočku zabavit. Ať už své kočce pořídíte čmuchací dečku, kočičí hlavolam, pružinovou hračku nebo motorovou vábničku, vaše kočka se při hře příjemně unaví, zapojí svůj lovecký instinkt a ještě potrápí mozkové závity. 


Tip: Interaktivní hračky jsou důležitou součástí enrichmentu. Přečtěte si více o enrichmentu a jaké enrichment aktivity pro kočky vyzkoušet.

“Vyčmuchej si večeři!”

Když se se zábavou spojí ještě voňavá odměna, je to pro kočky ta nejlepší kombinace. Mezi interaktivními hračkami najdete čmuchací dečky a hlavolamy, do kterých ukryjete dobroty. Hledání potravy je skvělou zábavou a mentální stimulací, kterou ale můžete pro svou kočku připravit i bez pořizování speciálních hraček. Oblíbené pamlsky jí můžete nejprve začít ukrývat na snadno dostupná místa - a až kočka pochopí princip této hry, můžete vymýšlet důvtipnější úkryty.


Tip: Pro začátek můžete začít s enrichment čmuchací bedýnkou - jednoduše si připravte prázdnou krabici a staré noviny. Noviny zmuchlejte do velkých koulí a do některých z nich dejte pár pamlsků. Novinami naplňte bednu a navrch nasypte další pamlsky. Některé zapadnou hlouběji, jiné zůstanou na povrchu. A hledání dobrůtek může začít!

Šplhání, prolézání a škrábání: Nejlepší kočičí zábava

V žádné kočičí domácí nesmí chybět škrabadlo a dostatek možností šplhání a prolézání. Kočičí strom, pelíšky na skříních nebo šplhací police ve výšce umožní vaší kočce se dostatečně vyřádit, ale po čase už ji mohou známá místa nudit. Nezapomeňte proto její šplhací a prolézací doplňky obměňovat a přemisťovat, aby měla stále co objevovat.

Výborně vám poslouží také krabice, tunely a další zajímavé prostory, které může prozkoumávat. Schovávejte krabice od balíčků, ať máte zábavu do zásoby.


Tip: Přečtěte si, jak vybrat škrabadlo a proč ho kočka potřebuje

Nezapomínejte na společnou hru

Kočka si užije i čas strávený hrou s vámi. Vyhraďte si čas na společné hry, ať už s hračkami, vábničkami nebo laserovými ukazovátky - interakce s páníčkem kočku obohacuje a zároveň prohlubuje váš vzájemný vztah​. Mrkněte i na další tipy, jak si hrát s kočkou.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie