Akinu podporuje Helppes

retrievr leží při výcviku helppes

Lidé mohou mít nejrůznější druhy handicapů. Organizace Helppes těmto osobám pomáhá k soběstačnosti a samostatnosti prostřednictvím speciálně vycvičených psů.

Helppes byla první organizací v ČR, která dokázala splnit podmínky nejvyšších mezinárodních standardů v poskytování služeb tohoto druhu a získala akreditaci pro plnohodnotné členství v mezinárodních organizacích, sdružujících poskytovatele těchto služeb.

Akinu je Generálním partnerem pokrývajícím kompletní potřebu pamlsků pro výcvik.

Díky práci této organizace mohou osoby se zdravotním postižením do společnosti a kolektivu, vrátit se do aktivního života, zařadit do vzdělávacího či pracovního procesu a získat větší soběstačnost, svobodu a bezpečí. To vše pomocí speciálně vycvičených psů v projektu Pomoc přichází na čtyřech tlapkách.

Pro koho jsou konkrétně psí pomocníci určení najdete také na webu Helppesu.

Co Helppes zajišťuje?

  • Komplexní související služby – od zaškolení žadatele o speciálně vycvičeného psa, přes jeho výuku a proškolení, předání psa a secvičení se psem, až po následný servis po celou dobu aktivní služby psa.
  • Poskytuje všechny své služby pomocí profesionálního týmu nejen odborníků na výcvik psů, ale i pracovníků s odborným vzděláním pro práci s osobami se zdravotním postižením.
  • Služby jsou poskytovány v souladu s mezinárodními standardy, které kladou ty nejvyšší nároky na všechny pracovníky, spolupracovníky i dobrovolníky.

Jak probíhá výcvik?

Výcvik psů probíhá pod vedením Zuzany Daušové – dlouholeté držitelky zlatého odznaku Vzorného výcvikáře I. stupně, mezinárodní mistryně Rakouska a Slovenska ve výkonu psů, vítězky mnoha národních i mezinárodních „psích“ soutěží, 2násobné účastnice Mistrovství světa belgických ovčáků.

Akce pro veřejnost

Helppes pořádá i pravidelné akce, které mají za cíl především seznámení veřejnosti s problematikou osob se zdravotním postižením a jejich čtyřnohých pomocníků. My se například osobně zúčastnili Superdne přímo v areálu Helppesu, kde se oficiálně předávalo 15 vycvičených psů novým majitelům a když jsme slyšeli jejich příběhy, jedno oko nezůstalo suché.

My jsme moc rádi, že můžeme být u toho a podporovat čtyřnohý tým Helppesu. Vždyť díky jejich výcviku mohou rozdávat nejen radost, ale také zajistit plnohodnotný život potřebným, kteří si to zaslouží.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie