Chladím, chladíš, chladíme

dva psi okusují chladící hračku Akinu nanuk

Zima byla tuhá, dlouhá, ale léto a sluníčko se konečně dostávají k moci a síle. Čekají nás výlety, dovolené, dovádění a hromada smíchu a radosti. Při tomhle všem veselení nezapomínejme ani letos na to, že náš mazlíček ne vždy dokáže vyhodnotit, kdy je čas na odpočinek, a proto jsme tady my, milující páníčci, kteří jsme připraveni vždy včas a správně zakročit. Dnes se podíváme na pár vychytávek a nápadů, jak svého pejska během horkých letních dní ochladit.

CHLADICÍ PODLOŽKA

Chladicí podložka se stala naší nejlepší kamarádkou a nedílnou součástí každého našeho léta.
Je skvělá na zahradu, do pelíšku, ale také do auta. Podložka obsahuje chladící gel, který není třeba nijak aktivovat. Základní vlastnost této látky je jednoduše chlazení, a tak stačí tuto vychytávku pejskovi představit. Já mám odzkoušené, že v momentě, kdy pejsek zjistí, k čemu tahle modrá věc funguje, začne podložku sám vyhledávat.
Mini tip na závěr – dokonalá je na spálená záda páníčků.

NANUKY

Zmrzlina ani nanuk rozhodně do psí tlamičky nepatří. Ostatně jako jakékoliv lidské jídlo. Zmrzlina nám lidem sice pomáhá během horkých letních dní vypořádat se s náporem tepla a příjemně nás ochlazuje, ale pro pejsky není vůbec vhodná. Příliš mnoho cukrů a chladu není nic, co by psí žaludek vyhledával. Naopak z takové malé pochoutky mohou vzniknout nepříjemnosti v podobě bolesti žaludku či průjmů. Nevěště ale hlavu! Máme pro Vás řešení! AKINU NANUK je nejen dokonale roztomilá hračka, ale také hračka, která se po pobytu v mrazáku stává skvělou chladicí zábavou pro chlupáče.

PŘETAHOVADLO

Další skvělá hračka z mrazáku je přetahovací kruh, který Vašeho psího parťáka během hry krásně ochladí. Můžete kruh využívat nejen k přetahování, ale také si ho může hafan v klidu okusovat sám a tím se krásně ochlazovat. V létě u her a dovádění nikdy nezapomínejte kromě chlazení, také na dostatek pitné vody. Jako páníček je dobré také pamatovat na to, že pejsek nedokáže odhadnout, kdy přestat, a proto vždy prokládejte hraní delšími pauzami.

PLNÍCÍ BALÓNEK

Nakonec Vám představím jeden balónek, který bude Váš pes milovat – chladicí balónek s dutinkou na pamlsek. Tento balónek před zamrazením naplním tvarohem, popřípadě jinou kašovitou mňamkou, poté nechám zmrazit a podávám jako letní, chladivou laskominu. Pejsci se po něm mohou utlouct.

V dnešní době máme velkou škálu možností, jak našemu čtyřnohému parťákovi usnadnit horké letní hry. Nikdy však nezapomínejme, že méně je někdy více. Nechat pejska v klidu relaxovat ve stínu, zbytečně ho nevystavovat přímému slunci je ideální taktika na horké letní dny. Na závěr bych ráda připomněla jednu zásadu, na kterou bychom neměli žádné léto zapomenout. NIKDY NENECHÁVEJ SVÉHO PSA ANI „NA PÁR“ MINUT ZAVŘENÉHO V AUTĚ… Teplota v autě roste neskutečnou rychlostí, a i pár minut může mít v této situaci katastrofické následky.

A teď už hurá do letní zábavy!!

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie