Jak správně krmit psa?

pes sedí u stolu na židli, packy na stole a na talíři leží libové maso Akinu

Při krmení našeho nejlepšího přítele musíme mít na paměti hned několik základních pravidel.

Z čeho můžeme vybírat

V dnešní době je opravdu spousta možností, čím a jak pejska krmit.
Záleží hlavně na vás, kolik času chcete s přípravou jídla pro svého pejska strávit.

Můžete krmit granulemi, které lze jen na sucho nasypat do misky a je to. Také je ale pro pejskovo přilepšení můžete zalévat vývarem. Nebo v případě, že pejsek granule hltá, můžete mu je zalít malým množstvím vlažné vody, granule nabobtnají a změknou.

Dalším způsobem krmení je krmení salámem, paštikou, nebo kapsičkami pro psy.
Salám stačí nakrájet, paštiku rozklafete vidličkou. Někdo k tomuto způsobu krmení volí podávání přílohy v podobě rýže, nebo těstovin.

V poslední době je velmi oblíbené krmení masovými konzervami. Je to snadné a rychlé. Stačí jen otevřít konzervu a vyklopit ji pejskovi do misky. Navíc pokud koupíte kvalitní konzervu s vysokým obsahem masa, nemusíte do misky přidávat už nic jiného.

Překrmování psa

Každý pejsek na nás umí udělat velmi smutné a hladové oči. Ale to neznamená, že má ve skutečnosti opravdu hlad. Pejsci můžou být stejně tak jako lidé „jen“ mlsní, nebo se nudí, a proto by se rádi zabavili pojídáním pamlsků, nebo rovnou sežráním další plné misky.

Velmi vhodné je krmit psa každý den ve stejnou hodinu. Pejsek tak bude vědět kdy je čas jeho krmení. A nebude se každou půlhodinu chodit koukat do své misky, zda tam náhodou něco nepřibylo.

Myslet musíme také na doporučenou denní krmnou dávku, která se vždy udává na obale krmiva. Denní krmnou dávku můžeme rozdělit na dvě porce a pejska tak krmit ráno a večer.

Překrmovaný pes má sklony k obezitě, která vede ke zdravotním problémům.

Pes není člověk

A proto platí, že co je vhodné pro člověka, psovi může ublížit.
Mějte na paměti, že když chcete svému pejskovi zpestřit den nějakou dobrotou, nemusíte mu do misky shrnout zbytky od své nedojedené večeře. Slaným, kořeněným jídlem můžete svému pejskovi zadělat na nepříjemné zdravotní komplikace. Proto je na trhu velká spousta pamlsků, vhodná pro pejsky, ze které můžete vybírat a vybírat. I u pamlsků však musíme myslet na to, že všeho moc škodí a dávkovat je dle doporučení a s ohledem na kondici našeho pejska.

Po jídle je čas na odpočinek

Stejně tak, jako by po jídle měli odpočívat lidé, měli by po jídle odpočívat i psi.
Nejenom, že by měl mít pes klid na trávení právě sežraného jídla, ale také díky tomu můžeme předejít velmi nebezpečné torzi žaludku, která je v převážné většině případů způsobena právě vysokou aktivitou po krmení.

Čím budeme naše pejsky krmit je vždy na nás samotných. Vždy však musíme přihlédnout na potřeby, zdravotní stav a životní styl konkrétního psa.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie