K čemu jsou které pamlsky?

australák chce dostat velký masový kus pamlsku

Pro každou příležitost se hodí mít v zásobě jiný typ pamlsku. Ale při jaké příležitosti nabídnout svému parťákovi který? Máme pro vás praktick přehled!

Tréninkové pamlsky

Při výcviku a tréninku potřebujete svého parťáka motivovat a současně udržet jeho pozornost. Když ho ale odměníte žvýkací tyčinkou, kterou bude dalších pár minut žvýkat, soustředění a pozornost jsou tytam. 

Tréninkové pamlsky musí být maličké nejen proto, aby je pejsek rychle slupnul a chtěl další, ale také proto, aby se jimi příliš nezasytil. Tréninkové pamlsky se hodí mít vždy při ruce, když chcete svého parťáka rychle odměnit nebo motivovat.

Zábavné pamlsky

Někdy potřebujete svého miláčka na chvíli zabavit, ale zrovna nemáte prostor na procházku nebo hru. Pro takové příležitosti jsou ideální pamlsky, které pejsek bude notnou chvíli žužlat - sušené přírodní pamlsky a žvýkací kosti a další pamlsky z buvolí kůže jsou určeny právě pro takové chvíle. Kousání a žužlání pejska zabaví a také uklidní. 

Tip: Podobnou službu vám udělají také interaktivní hračky, do kterých můžete ukrýt tréninkové pamlsky. Pokud má například váš miláček problém se zuby, interaktivní hračky naplněné měkkými pamlsky jsou skvělá alternativa.

Dentální pamlsky

Jak už jejich název napovídá - mají dentální pamlsky za úkol pečovat o chrup vašeho parťáka. Většinou mají tvar, který při okusování zuby jemně čistí. Vždy ale sledujte doporučenou denní dávku a nepřekračujte ji.

Funkční pamlsky

Funkční pamlsky podporují zdraví a vyváženou stravu. Společně s doplňky stravy jsou způsobem, jak obohatit stravu svého chlupáče. Patří mezi ně například tyčinky Akinu HAIRBARS, které podporují zdraví a lesk srsti, tyčinky Akinu CARESTICK s glukosaminem pro zdravé klouby, nebo třeba Akinu chipsy KOLAGEN

Tip: Funkční pamlsky u nás najdete v sekci poloměkké pamlsky, kde najdete například také Akinu Pillows - pamlsky s unikátním složením.

“Jen tak” pamlsky

Na trhu najdete také řadu pamlsků, které nemají zvláštní určení. Jedná se o nejrůznější sušenky a piškoty, které můžete svému miláčkovi dopřát jen tak, když ho třeba honí mlsná. Vždy ale sledujte složení a vybírejte pamlsky pokud možno bez cukru. 

A co masíčka?

Asi jste si všimli, že nejoblíbenější pamlsky zatím zmíněny nebyly - sušená masíčka. K jaké příležitosti se tedy hodí? Asi vás nepřekvapí, že ke každé! Větší kusy jsou ideální na zkrácení dlouhé chvíle žužláním, menší kousky zase jako odměna při tréninku. Výhoda sušených masíček je, že větší kusy můžete snadno nalámat nebo nakrájet na menší tréninkové kousky. Pokud navíc zvolíte skutečně kvalitní sušené maso - jako třeba z řady Akinu VITALITY Jerky - skvěle tak obohatíte jídelníček svého parťáka.

Které pamlsky nikdy nesmí chybět u vás doma?

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie