Tři tlapky zlatého Akiňáka

tým akinu lenoší apríl

V Akinu chce pracovat každý, ale přijati jsou jen vyvolení. Na pracovní pozice se stojí fronty, a dokonce existuje tajná čekatelská listina. Proč? Protože naše firma je unikátní, neotřelá a závidění hodná svými hodnotami a přístupem ke každé lidské a zvířecí bytosti. Seznamte se s tlapkami Akinu!

Pracujeme jen když chceme

Strategie pracovní morálky je spjata s individuální přirozenou mírou lenosti každého zaměstnance. Jakmile podepíšete smlouvu, zavazujete se k absolutnímu nicnedělání, které je hraniční a trvá tak dlouho, dokud se nepronudíte k aktivitě. Tato strategie se vyplácí, protože nicnedělání, světe div se, není tak jednoduché, jak vypadá a každého následně dokáže akcelerovat k výkonům a překonávání hranic, které nikdo z nás netušil, že je má a ještě dál. Z této zkoušky můžete vyjít jako vítěz nebo umrlec.

Rozumíme a mluvíme psí řečí


Každý z nás absolvuje základní výcvikový tábor. Učíme se mluvit se zvířaty, především se psy, protože u koček je to trochu složitější, ale to časem přijde samo. Nepojídáme bílého hada jako Jiřík. Cesta je přímá, ale vyžaduje vystoupení z komfortní zóny. Jak? Základem jsou dva měsíce absolutní tichosti, mlčení a intenzivního naslouchání. Staneme se součástí našeho firemního útulku AKI AKI. Dobrovolně se necháme zavřít do kotce a naším úkolem je držet bobříka mlčení a naslouchat. Jediný povolený hlasový projev je štěkání, kňučení a další psí citoslovce.

Ranní HAKA


Jedním z tichých společníku Akinu (teď už tedy tak tichý není) je novozélandský herec Russel Crowe, který je známý svou bouřlivou povahou a zároveň láskou ke zvířatům. Jeho tajným receptem na zklidnění je každodenní ranní tanec HAKA, který nás naučil.

Tímto původně válečným novozélandským tancem otevíráme každý pracovní den. Jeho efekt má terapeutické účinky pro každého z nás a konstelační dopad na firemní kulturu a mezilidské vztahy, který dalece překračuje pracovní rámec a pozitivně ovlivňuje i naše osobní životy. Někteří z nás tančí HAKU i o víkendu s celou rodinou.

Toto není zkouška, ale dobrovolná povinnost, kterou jsme si zamilovali a nedokážeme už bez ní žít.

Nábor našich zaměstnanců vyžaduje přibližně půl roku nebo šest měsíců či pololetí, možno chápat také jako dva kvartály. Nezvládne to každý a síto je celkem husté. Zlatý Akiňák prostě nemůže být každý.


Z tohoto důvodu je celý náš pilotní projekt všem zájemcům plně hrazený Ministerstvem práce a sociálních věcí. Současný ministr MPSV Marian Jurečka označil náš projekt jako “NEUVĚŘITELNÝ”.

My v Akinu se nebojíme dělat věci jinak a někdy jít proti proudu.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie