Vybíráme antiparazitní obojky pro psy

velice chlupatý pes je na procházce v přírodě a drží si svou oblíbenou hračku Akinu

Váš čtyřnohý přítel si z venku může snadno přinést nezvaného parazita. Ten může být velmi nebezpečný a přenášet různá onemocnění. Nenechte svému mazlíčkovi pít krev!

Sezóna blech a klíšťat opět začíná. Pojďme se na to společně připravit.

Je velmi důležité ochránit své mazlíčky vhodnými antiparazitiky. Skvělým pomocníkem může být antiparazitní obojek. 

Obojky pro psy proti parazitům

Obojek je skvělým řešením proti nechtěným parazitům. Pejska dokáže ochránit až po celou sezónu.

Jaký obojek vybrat?

Základem je vybrat správnou velikost. Antiparazitní obojky jsou nejčastěji rozlišeny dle váhy zvířete. 

Pejskovi obojek nasaďte tak, abyste mohli pod obojkem prostrčit 2 prsty (to zajistí pohodlné nošení), případné zbylé konce můžete odstřihnout.

Co byste měli vědět?

Na našem e-shopu naleznete antiparazitní obojky, které působí proti klíšťatům 8 měsíců, proti blechám 7-8 měsíců a také fungují jako prevence proti všenkám.

Obojek nasaďte, pokud možno před začátkem sezóny (teď je tedy ta nejlepší chvíle).

Při nošení obojků není vhodné chodit s pejskem plavat. Dále by si malé děti neměli s obojkem hrát či ho olizovat. Pejsek by také po dobu nošení obojku neměl spát ve vaší a zejména v dětské posteli.

Repelentní obojek – jednou z možností je i použití repelentního obojku. Ten působí proti klíšťatům a blechám až 3 měsíce. Je odolný proti vodě a je šetrný pro psa i životní prostředí. Obojek má 65cm, je tak vhodný pro všechna plemena.

S pomocí antiparazitního obojku se již nezvaných parazitů bát nemusíte. Ovšem i ta nejlepší ochrana proti parazitům funguje jen kolem 90%, nezapomeňte tedy svého parťáka po každé procházce důkladně prohlédnout.

Nezapomeňte na okolí!

Při napadení blechami je často zamořeno i okolí zvířete (pelíšky, koberce atd.).  Pro tyto případy doporučujeme okolní prostředí ošetřit vhodným prostředkem, který vás těchto nežádoucích parazitů na dlouhou dobu zbaví.

Jak se vám osvědčilo použití antiparazitního obojku? Napište nám.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie