Cestování s kočkou

kočka na vodítku jde na procházku s páníčkem

Vezměte kočku na výlet: Tipy pro kočičí dobrodruhy

Některé kočky se za život nepodívají dál než za práh bytu. Jiné chodí na procházky nebo se se svými páníčky občas vydají na dovolenou. Pokud jsou vaší kočce čtyři zdi málo, podpořte její zvídavost a doslova jí rozšiřte obzory. Máme pro vás tipy, jak s výletováním začít i kam se svou kočkou vyrazit.

kočka sedí v cestovním kufru

Cestování s kočkou

Potřebujete odcestovat a chcete nebo dokonce musíte vzít svého kočičího miláčka s sebou? Poradíme vám, jak zvládnout společné cesty hravě a bez stresu. Stačí se jen pořádně připravit.

kočka je na podzimní zahradě má modrý obojek a dostává od paničky pamlsek Akinu

Jak naučit chodit kočku na vodítku?

Zní to jako vtip? Ne opravdu si z vás nestřílíme. V dnešní době je stále ve větší oblibě nejen venčení psů, ale také koček či zakrslých králíčků. V Praze jsem dokonce potkala pána, co venčil poníka a dával mu povely „sedni“ a „zůstaň“ jako kdyby to byl pes.Pokud nechcete, aby si vaše kočička doma jen válela šunky, můžete s ní začít chodit na procházky ven. Jen je třeba na to kočičku postupně připravit. Kočky jsou divoké šelmy milující svobodu. Dejte tedy té své dostatek prostoru a času takovouto novinku vstřebat.

pes má opřenou hlavu o psí lékárničku

Co by měla obsahovat psí/kočičí lékárnička

Jistě pro sebe máte vybavenou domácí lékárničku kterou vozíte například na prodloužený víkend či delší dovolenou. Pokud cestujete autem, určitě máte díky povinné výbavě také autolékárničku. Napadlo vás ale mít lékárničku i pro své čtyřnohé přátele? Lékárnička vybavená přímo pro psy případně kočky, je velice důležitá a určitě byste ji neměli zapomenout přibalit na cesty. V lepším případě ji vůbec nepoužijete, ale nikdy nevíte, kdy se může hodit. Lékárničku je důležité mít doma i pokud zrovna nikam necestujete.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie