Maxíkovo velké vánoční dobrodružství začíná

pes max leží na pelíšku akinu a jeho panička zdobí vánoční stromek

Kapitola 1


Do Vánoc zbýval poslední den. V malém městečku na jihu Čech vyskočil Maxík, štěně baseta, z vyhřátého pelíšku a běžel poctivě zkontrolovat, jak doma probíhají vánoční přípravy a jestli někdo náhodou nechce ranní štěněčí pusinku. Do rodiny Štědrých přišel nedávno jako malý pejsek přímo od maminky. V srdcích všech členů rodiny si okamžitě našel své nenahraditelné místo a každým dnem z něj postupně roste odvážný a sebevědomý pes.

Doma byly přípravy v plném proudu! Taťka v koupelně hrál fackovanou s kaprem, děti věšely na stromeček ty super houpátka na pinkání packou a mamka chystala brambory na salát. “Čas na ranní procházku,” zaštěkal, a jakoby mu všichni rozuměli, oblékli se a společně vyrazili do parku za domem. Vzali s sebou i míček a dlouhé vodítko, tak se Maxík dosyta vyběhal ve sněhu, až mu pěkně vyhládlo. Po návratu se tak hned rozeběhl do kuchyně a na stole objevil vánoční psí cukroví. “Tolik dobrot jsem ještě pohormadě neviděl,” pomyslel si. Nemohl odolat, dva kousky uloupil a běžel s nimi zpátky do pelíšku. Jak si tak pochutnával, sledoval z okna padající vločky sněhu, postupně na něj padla únava, až zavřel oči a usnul.


Zdál se mu tajuplný sen. Malé svítící tlapky v něm tancovaly tmou a vytvářely cestu plnou kouzel a záhad, jakoby ho lákaly vyrazit vstříc dobrodružství. Cítil, že ho tlapky někam vedou, a nemohl se dočkat, až zjistí víc. Když už se odvážil podívat se dál, sen se mu rozplynul před očima a Maxík se probudil, zrovna když se začalo stmívat.


Doťapkal do kuchyně, kde celá rodina společně večeřela. Dnes sice nějak brzy, ale protože měl po poctivém odpočinku pořádný hlad, vydal se také zkontrolovat misku. “Nezklamali, fakt mě mají rádi”, pomyslel si, když uviděl připravenou psí véču. Na nic nečekal a rychle se vrhnul do jídla.


Zatímco od stolu bylo stále slyšet cinkání příborů, jeho miska byla vypucovaná tak, že se blýskala jako nová, a on se mohl vrhnout na svou novou nejoblíbenější hračku - plyšovou kost, kterou mu maminka Štědrá přinesla před pár dny. Z rádia hrály koledy, ale najednou tam povídali o něčem zajímavém! “Cože? Vánoční trhy na náměstí? Stánky s dobrůtkami, psími hračkami? Ohrádka s ovečkami? Co když právě tam mě vedly svítící tlapky ve snu? Musím to zjistit!”


Bez rozmyslu využil nestřeženého okamžiku, proklouzl mezi pootevřenými dveřmi a vydal se ty vánoční trhy prozkoumat. To ale ještě ani v nejmenším netušil o nástrahách a vánočním zázraku, který ho v zimních ulicích čeká...


Pokračování za týden...

další kapitola >>>

                                                                                                                                             

Nechcete si nechat ujít další díl? Přihlaste se k odběru našich článků níže.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie