Maxíkovo vánoční dobrodružství pokračuje: Co objevil na náměstí?

pejsek na náměstí s vánočními trhy

Kapitola 2


Město bylo v podvečer jako proměněné. V uličkách, kterými Maxík procházel, svítily tisíce světýlek, které tancovaly v zimním vánku. Kouzelné sněhové vločky poletovaly kolem Maxíka a jedna mu dosedla na čumáček. “Brr, to studí,” odfrkl si a poskakoval dál po ulici. V tom zahlédl kousek před sebou červenou svítící tlapku, stejnou jako v jeho snu. A za ní další a další. Tlapičky se před ním rozsvěcovaly, jako by mu chtěly ukázat cestu. Maxíka hned napadlo, že tlapky by ho mohly dovést k nějaké hromadě dobrot! Nadšeně poskočil a vydal se po stopě. Červené svítící tlapky ho vedly dál a dál, až se ocitl uprostřed náměstí, které bylo jako z jiného světa. Všude kolem něj byly stánky zdobené zlatými a stříbrnými ozdobami, vzduch byl plný vůní pečených kaštanů, svařeného vína a jiných vánočních dobrot.


Maxíkovy oči zářily nadšením. V dálce viděl obrovský vánoční strom, který měl větve nádherně ozdobené zářícími světélky, vánočními řetězy a třpytivými ozdobami. Pod stromem se scházely rodiny, společně zpívaly koledy a radovaly se z Vánoc. Zvuky veselých písní se nesly ze všech stran a Maxík se cítil jako v pohádce.


Když procházel mezi stánky, ucítil něco neuvěřitelného. Čím déle sledoval svítící tlapičky, tím byla vůně silnější a lákavější. Maxík čmuchal a proplétal se lidem pod nohami, až uviděl stánek se psími dobrotami! Vesele se k němu rozběhl a zvedl hlavu, aby si lépe prohlédl všechny lahůdky. Ucítil voňavá masíčka, chutné tyčinky a měli dokonce i popcorn pro psy! “To je ráj!” Milý pán za pultem si ho všiml, usmál se a hodil mu vánoční psí dobrůtku. Maxík radostně zaštěkal a zavrtěl ocasem, slupnul pamlsek a pokračoval v cestě.


Viděl kolem sebe tolik nových věcí! Slyšel smích dětí, cinkání zvonečků a praskání čerstvě napadaného sněhu, jak lidé chodili kolem něj. Každý stánek, který minul, byl plný nových vůní a zvuků. Byl to opravdu kouzelný svět.


Avšak s postupujícím časem a množstvím nových dojmů Maxík začal cítit, že se ztrácí. Uličky se mu zdály stejné a domy vypadaly také všechny podobně. Kde je ten jeho? Kde je paní Štědrá? Maxíkova radost z dobrodružství postupně mizela a začal cítit strach. Byl v neznámém světě, daleko od domova.

<<< předchozí kapitola další kapitola >>>

                                                                                                                                             

Nechcete si nechat ujít další díl? Přihlaste se k odběru našich článků níže.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie