Maxíkovy první Vánoce v kruhu rodinném

ztracené štěňátko se svými kamarády králíčkem a kočičkou jsou nalezeni

Kapitola 8


V rodině Štědrých panovala na Štědrý den od rána atmosféra plná lásky a radosti. Poté, co včera večer paní Štědrá našla Maxíka na vánočních trzích, se tam všichni seběhli. Když uviděli i jeho novou kamarádku, nemuseli dlouho přemýšlet. Okamžitě se společně rozhodli, že ta krásná kočička už nebude další Vánoce trávit na ulici. A tak se i Rozinka stala milovanou členkou rodiny Štědrých.

V obýváku plápolal krb a uprostřed místnosti stál vánoční stromek. Byl zdobený třpytivým řetězem a barevnými světélky, která se v Maxíkových očích odrážela jako malé jiskřičky. Venku padal sníh, který dál tiše pokrýval krajinu bílou peřinou, a mráz na okna kreslil malovánku připomínající vánoční pohádku. Rozinka si v rodině okamžitě našla své místo. Ležela v pelíšku vedle malého baseta, který měl právě plno práce s mazlením svého oblíbeného plyšového jelena. Kočička se láskyplně rozhlížela po místnosti a spokojeně si pro sebe vrněla. Oba se už moc těšili na štědrovečerní hostinu.


Večer se u nachystané sváteční tabule sešla celá rodina. Na stole byla hromada dobrot – pro lidi i pro zvířátka! Zatímco si rodina u stolu pochutnávala na bramborovém salátu s kaprem, řízkem i vinnou klobásou, Maxík rychle zbaštil svou štědrovečerní večeři pro psy a utíkal zkontrolovat ostatní. Jako první běžel k Rozince. Ta se olizovala nad štědrovečerní večeří pro kočky, kterou paní Štědrá ještě narychlo objednala, aby kočička měla taky trochu vlastního bramborového salátu s rybou. Maxík v rychlosti zkontroloval, jestli Rozinka náhodou nemá něco lepšího, a hned se dal do vysávání drobečků, co upadly od stolu.


Najednou zacinkal z obýváku zvoneček. Maxík byl u stromečku první, v závěsu za ním dobíhaly děti a Rozinka se svou nenucenou kočičí elegancí šla pomalu vedle paní Štědré. Přišlo to nejlepší – rozbalování dárků! Všichni se posadili a společně s dárky si vyměňovali i úsměvy na tvářích. Samozřejmě pod stromečkem čekaly dárečky pro Maxíka i pro Rozinku.

Znovunalezené štěně ale pochopilo, že největším darem, který může dostat nebo dát, je láska a přátelství. Šťastně se díval na svou rodinu a na novou nejlepší kamarádku Rozinku, která mu pomohla najít cestu zpět domů.


A králíček Váleček? Ten se rozvaloval v teplém pelíšku vedle své holčičky, vesele si chroupal své zvonečky, které si rozbalil pod stromečkem, a byl vděčný za své nové přátele.


A tak byly tyto Vánoce opět plné radosti, štěstí a vánočního zázraku. Ten letos spočíval nejen v kouzlu červených tlapek, ale především v srdcích všech lidí i zvířat, kteří společně sdíleli toto nezapomenutelné dobrodružství, tedy i v těch Vašich!


Děkujeme za to, že jste náš vánoční příběh dočetli až sem, a přejeme vám ty nejkrásnější Vánoce v kruhu rodiny i přátel, nejen těch zvířecích. Ať i vy objevíte své kouzelné tlapky, které vás dovedou na místo, kde naleznete lásku, přátelství a opravdový smysl Vánoc. A pokud se vám náš příběh líbil, dejte nám o tom vědět a klidně ho někomu nasdílejte, ať mu také rozsvítíte vánoční svátky trochou lásky a štědrosti.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie