Průvodce kočičími pamlsky

černá kočka leží u pytlíčků s pamlsky

Jednostranná strava v podobě granulí kočkám často nesvědčí a jejich mlsným jazýčkům nestačí. Potřebují občas nějaké zpestření v podobě konzervy nebo pamlsku. Jaké druhy pamlsků v nabídce kočičích dobrot najdete? A pro jakou příležitost se hodí?

Paštiky, konzervy a kapsičky

I když to nejsou tak úplně pamlsky v pravém slova smyslu, každá kočička by měla kromě granulí dostávat také tzv. mokré krmivo v podobě kočičích paštik a konzerv. Ať už své kočce dáváte konzervičku jednou za den nebo jen občas, dopřejte jí takovou, která je kvalitní a neobsahuje žádné zbytečné látky navíc. Pokud chcete mít jistotu, že své kočce dáváte jen to nejlepší, vyzkoušejte kočičí konzervy Akinu VITALITY, které jsou plné masa.

Tip: V nabídce kočičích pamlsků najdete také masové pyré či masová lízátka Churu Cat. Jsou nejen odměnou, ale také skvělým zpestřením stravy. 

Masíčka

Na rozdíl od psů jsou kočky masožravci, a tak ve své stravě potřebují především maso. Maso by pro ně mělo být nejen odměnou, ale důležitou součástí každodenní stravy. Pokud svou kočku krmíte převážně granulemi, sušená masíčka jsou skvělým způsobem, jak do jejího jídelníčku dostat 100% maso. Za zkoušku určitě stojí naše novinka Akinu FLÁKOTA.

Tip: Kromě kuřecích, jehněčích či kachních kousků můžete své kočce dopřát také sušené rybičky, které jsou zdrojem důležitých vitamínů a stopových prvků.

Funkční pamlsky

Pro lesklou srst, pro zdravou kůži či proti bezoárům - kočičí pamlsky mohou mít kromě lahodné chuti také "něco navíc" pro zdraví vaší kočky. Například Akinu ANTI HAIRBALL je funkční pochoutka, která pomáhá zabraňovat tvoření žaludečních bezoárů a usnadňuje jejich průchod ven. Do skupiny funkčních pamlsků patří také dentální pamlsky - pro svěží dech a čisté zuby.

Plněné polštářky

Mezi nejrozšířenější kočičí pamlsky patří polštářky - křupavé dobroty s náplní uvnitř. Většina koček tyto pamlsky zbožňuje, je jen potřeba vybrat ty správné. Důležité je sledovat složení a dbát nejen na vysoký podíl masa, ale také na absenci zbytečných chemikálií. Skvělou volbou jsou například polštářky Akinu POCKETS nebo Akinu FILLIES.

Na jaké pamlsky nedá dopustit váš miláček? Miluje masíčka nebo třeba polštářky?

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie