Tipy na nejlepší výlety se psem a jak si je užít naplno

bígl čeká na výlet a má sbalený cestovní batůžek

Společné výlety jsou nejen zábavou, ale také skvělý způsob, jak upevnit pouto s vaším parťákem. Abyste si společná dobrodružství ale skutečně užili, je potřeba je dobře naplánovat a také se dobře vybavit.

Pejsci někam nemůžou


Je třeba počítat s tím, že jsou místa, kam mají pejsci zkrátka vstup zakázán. A dle toho společný výlet plánovat. Byla by škoda vylézt na kopec s rozhlednou nebo třeba hradem a zjistit, že váš parťák má vstup zakázán. Proto se předem si ujistěte, že na vaší trase není pejsek překážkou a zjistěte si také další omezení - pejsci mohou mít někam vstup třeba povolený, ale pouze na vodítku a s náhubkem. 

Co sbalit na výlet se psem?

  • Cestovní láhev na vodu a skládací misku - dodržování pitného režimu je základ.
  • Svačinku - na cestách vašemu parťákovi určitě vyhládne.
  • Oblíbenou hračku - pokud máte aktivního pejska, který odpočinku moc nedá, budete ho mít jak zabavit, zatímco budete nabírat síly.
  • Vodítko, obojek a náhubek.
  • Pytlíky na bobky.

Ještě se může hodit: lékárnička, pláštěnka, bezpečnostní pás do auta.

Nápady na nejlepší výlety se psem


Už znáte náš projekt Výlety s Akinu? Najdete tam seznam výletů, které jsme absolvovali s našimi čtyřnohými parťáky. Najdete tam podrobnou trasu, tipy na občerstvení, náročnost i délku trasy… Zkrátka všechno, co potřebujete vědět, než vyrazíte. Stačí si vybrat výlet, sbalit batůžek a můžete vyrazit!


Tip: Nezapomeňte svůj výlet zdokumentovat a zapojit se do soutěže o velkou cestovní sadu pro psy.

Pejsek není překážkou ani na dovolené


Krátké výlety už zvládáte a říkáte si, že byste mohli společně vyjet i na dovolenou? S řádnou přípravou zvládnete i náročnější cesty a v klidu i dog-friendly dovolenou u moře. Mrkněte na další tipy. jak zvládnout cestování se psem a užijte si krásné léto plné společných zážitků!

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie