Zásady zimní péče o psy

australák leží ve sněhu na podložce akinu český les

Ať už si zimní období se svým parťákem naplno užíváte, nebo jen oba nedočkavě čekáte na jaro, je potřeba dodržovat několik zásad, díky kterým zimu přečkáte hravě a bez úhony.

Nepodceňte zimní výbavu


Věděli jste, že i pejsci mohou nastydnout? Obzvláště menší pejsci a psi s kožíškem bez podsady v zimě potřebují psí oblečky, které je ochrání před mrazem. Kromě oblečku budou někteří pejsci v zimě potřebovat také psí botičky - ty chrání tlapky před mrazem, ale také před solí, která může citlivé polštářky nepříjemně poškodit. A proto…

… pečujte o psí tlapky


Nejen posypová sůl, ale i samotný mráz dává psím tlapkám pořádně zabrat. Proto tlapky pravidelně mažte - ideálně před procházkou, aby se na tlapkách vytvořila ochranná vrstva. Po procházce tlapky omyjte vlažnou vodou a případně namažte znovu. A nezapomeňte pravidelně prostříhávat srst mezi polštářky, aby se vašemu parťákovi netvořily na tlapkách zmrzlé hrudky.

Berte v potaz zdravotní stav svého psa


Pokud je venku opravdu velký mráz a vy máte doma štěňátko nebo naopak staršího nemocného psa, procházku zkraťte na nezbytné minimum a přebytečnou energii vybijte raději doma v teple - třeba nějakou interaktivní psí hračkou.

Krmte správně


Většina domácích mazlíčků má v zimě méně pohybu, a tak je potřeba jim v zimním období misky plnit krmivem s nižším obsahem kalorií. Venkovní parťáci ale potřebují naopak kalorií více, aby měli dostatek energie na zahřátí svého organismu. Proto vezměte v potaz potřeby právě svého mazlíčka a adekvátně mu upravte krmnou dávku. 


Přečtěte si našeho kompletního průvodce zimní péčí o psy a zjistěte, jak se správně starat o venkovního psa a objevte další praktické zimní tipy. 

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie