Články autora MVDr. Veronika Hlaváčová

mainská mývalí kočka leží v posteli s plyšovou hračkou

Močové kameny u koček: Co to je, příznaky, léčba a prevence

Močové kameny už potrápily kdejakého kočičího mazlíčka. Pojďme si říci, co to vlastně je, jaké jsou příznaky a jak tomuto onemocnění předejít….

paní dělá fyzioterapii svému psu

Artróza u psů: Popis nemoci a příznaky

Artróza, přesněji osteoartritida (OA) je degenerativní kloubní onemocnění, které postihuje nejen lidi, ale i zvířata, včetně psů. Tento stav je charakterizován postupným opotřebováním kloubní chrupavky, což vede k rozvoji zánětu a následné bolesti a snížené pohyblivosti postižených kloubů. V tomto článku se podíváme na podrobný popis artrózy u psů, její příznaky a způsoby, jak ji diagnostikovat a léčit.

zakrslý králík ve skořicové barvě žere čerstvé bylinky

Očkování zakrslého králíčka a možné vedlejší účinky

Očkování zakrslých králíků je klíčové pro prevenci několika vážných onemocnění, která mohou být fatální. Tento článek poskytuje přehled o doporučených očkovacích protokolech pro zakrslé králíky v České republice.

paní s bílým koťátkem

Očkování kočky a možné vedlejší účinky

Očkování koček je nezbytné pro prevenci závažných infekčních onemocnění, která mohou ohrozit jejich zdraví. V České republice není očkování koček povinné a podmíněné legislativou, avšak je silně doporučováno veterinárními odborníky. Tento článek poskytuje přehled o doporučených očkovacích protokolech pro kočky.

holčička dává pusu na čumáček štěňátku labradora

Očkování psa a možné vedlejší účinky

Stále hledáte nejlepší způsob, jak očkovat svého domácího mazlíčka? Připravili jsme pro vás podrobný přehled o tom, jak a kdy očkovat psa, spolu s dalšími důležitými informacemi pro zdraví vašeho čtyřnohého parťáka.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie