Maxík se ztratil. Najde cestu zpět ke své rodině?

smutný ztracený pejsek sní o svém domově

Kapitola 3


V ulicích svítily tisíce světýlek. Maxík pobíhal a brázdil svým bystrým čumáčkem sněhové závěje, aby zachytil sebemenší stopu, která mu pomůže dostat se domů. Jeho kroky byly nejisté, srdíčko mu bušilo jako o závod a v hlavě mu zněla jediná myšlenka. Uvědomil si, že je ztracen.


Červené tlapičky se mu už dávno ztratily z dohledu. Zima se zakousla do večera a neznámá část města se pomalu začala měnit v labyrint světel a stínů. Maxík se posadil do chladného sněhu na chodník, smutně povzdechl a rozhlédl se kolem sebe. Byl sám uprostřed nekonečných ulic. Město, které bylo ještě před chvílí plné kouzel, se nyní jevilo jako temné, nepřátelské místo plné neznámých zvuků. Každý roh, každý dům i jeho tmavé zákoutí, vše se zdálo stejné. Ulice se táhly jako nekonečné řeky a všechny cesty vedly do neznáma.


Jak rád by se teď zavrtal do svého měkkého pelíšku ke kamarádovi jelenovi, kde byl vždy v bezpečí. Vzpomínal na svůj teplý domov, na večeři, kterou měl vždy připravenou v misce, a hlavně na svoji rodinu. I když se bál, že zůstane ztracený, pořád to byl statečný pes se srdcem odvážného domácího hlídače. Věděl, že se musí vydat najít cestu domů! Odhodlaně se nadechl a vydal se vstříc dobrodružství.




Cestou vzpomínal na své oblíbené přetahovadlo s míčkem, pro které tak rád běhal, když mu ho paní Štědrá házela. S každým krokem věděl, že na něj doma už čekají a on se musí brzy vrátit. Také bříško bylo už nějakou chvíli prázdné a začalo se ozývat. Jak by si teď přál tu lahodnou konzervu, kterou mu paní Štědrá dávala ke svačince. Nebo alespoň mističku granulek, šťavnaté masíčko… Co když nestihne sníst poslední kousek z adventního kalendáře?


Uši mu lehce plandaly ve větru, jak šel Maxík krok po kroku s hlavou skloněnou dál a dál. Malý statečný hafan se srdcem plným touhy po návratu. Jak bloudil večerním městem, došel až na jeho okraj, kde narazil na zdánlivě opuštěný statek. Nejprve si ho z dálky pořádně prohlédl a pak se vydal opatrně dovnitř. To ještě netušil, co ho čeká..

<<< předchozí kapitola další kapitola >>>

                                                                                                                                             

Nechcete si nechat ujít další díl? Přihlaste se k odběru našich článků níže.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie