Rozinka s Maxíkem na stopě za rodinou a další náhodné setkání!

ztracené štěňátko se svými kamarády králíčkem a kočičkou na vánočních trzích

Kapitola 5


I pár hodin bez domova se Maxíkovi zdá jako celá věčnost! Teď se ale probouzí po krátkém odpočinku a čiperně vyskakuje z pelíšku s novou nadějí. Jako správní parťáci si s Rozinkou plácli tlapkou na zdar a vydávají se na cestu zpět do zimního večera. Myška zatím uloupila od farmáře nějaké mlsání a popřála oběma dobrodruhům hodně štěstí.


Během hledání cesty zpět na vánoční trh Maxík Rozince nadšeně vyprávěl o červených tlapkách, které ho dovedly až na vánoční trhy přímo ke stánku s pamlsky a hračkami pro mazlíčky. Jak šli a povídali si, pozorná kočička zaslechla smutné naříkání. Zbystřila a všimla si za lampou kousek od cesty bílé huňaté kuličky.


Ta bílá kulička byl ve skutečnosti ocásek malého vystrašeného králíčka. “Co děláš venku v takové zimě, ty trdlo?” zeptala se Rozinka starostlivě. “Jmenuji se Váleček, ztratil jsem se mojí holčičce, když mě vzala s sebou ven. Hrála si s ostatními dětmi ve sněhu. To byla taková zábava! Samou radostí jsem pobíhal sem a tam a užíval si, když tu najednou zazněla obrovská rána.”


Kousek opodál někdo zapálil zábavnou pyrotechniku, Váleček se obrovsky lekl a věděl, že musí rychle utéct! “No, a tak jsem běžel a běžel a doběhl až sem. A moje holčička nikde,” pohlédl smutně do země. “To mi připomíná, že mám zase hladík a vůbec netuším, jak se dostanu domů,” dodal, když králičí příběh zakončilo hluboké zakručení v bříšku. “Vždycky u sebe nosím pro tenhle případ nějaký zvoneček,” alespoň trochu se pousmál a zakousl se do dobrůtky pro hlodavčí mlsouny.




Maxík si králíčka očichal a tlapkou ho pohladil po hlavičce. Povzbudil ho, že i on hledá cestu zpět ke svojí rodině: “Pořádně se nadlábni a pojď hledat s námi. Společně najdeme tvoji i moji rodinu. Tlapku na to,” vyzval Maxík Válečka. Tomu zazářila v malých očkách jiskra naděje. Odhodlaně se postavil na zadní, podíval se na statečné štěně a s podáním tlapičky mu povídá: “Na mou duši, na tvý uši, na Rozinčino svědomí!”


Podaří se dvěma odvážným dobrodruhům za pomoci kočičí parťačky dostat zpět ke svým rodinám a strávit Vánoce v teple domova? Sledujte s námi jejich napínavou cestu v další kapitole již za týden!

<<< předchozí kapitola další kapitola >>>

                                                                                                                                             

Nechcete si nechat ujít další díl? Přihlaste se k odběru našich článků níže.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie