Vánoční trhy a kouzlo adventního večera

ztracené štěňátko se svými kamarády králíčkem a kočičkou jsou na náměstí s vánočními trhy

Kapitola 6


Štěně Maxík, kočka Rozinka a králíček Váleček odhodlaně vyrazili na cestu a hned po chvilce se ukázalo, že Rozinčina stopa nelhala! Společně došli až na náměstí, kde pořád probíhaly ty vánoční trhy, na kterých se malý pejsek ztratil. Všechny okamžitě pohltila magie adventního večera.

Světelné ozdoby na stromech a stáncích zářily jako malé hvězdy, lidé kolem nich zpívali koledy a atmosféra byla plná očekávání a radosti. Uprostřed náměstí se tyčil překrásný vánoční strom plný ozdob a světýlek, jako symbol nadcházejícího času plného lásky a míru. “Ten je ooobrovský,” nevěřil svým očím Váleček.


Všichni tři zvířecí kamarádi byli okouzleni světélky, vůní pečených dobrot a večerní atmosférou. Z povzdálí sledovali vánoční pohádku odehrávající se na venkovním jevišti kousek od mohutného stromu. Když v tom se najednou - při tajemném pohybu světla - Maxíkovi na zemi ve sněhu opět ukázaly červené svítící tlapky. "Rozinko, podívej! To jsou ty červené tlapky, o kterých jsem ti vyprávěl!

Pojďte, ty nás dovedou k pánovi s dobrotami, ten nám určitě pomůže!" vykřikl Max nadšeně. Nečekali ani vteřinu a ihned se vydali po stopě. Běželi za červenými tlapkami a brzy objevili stánek plný vánočních dobrot.




Pán ve stánku pejska poznal už z dálky a vzal dobrodruhy k sobě dovnitř. "Tady máte, pro každého něco," usmál se a každému z nich nabídl dobrotu přesně podle jejich gusta. Max si pochutnal na mňamce z Vánočního mini Multíku, Rozinka dostala jehnečí kousky z vánočního boxu pro kočky, no a Váleček se bez okolků pustil do svátečního mlsání pro hlodavce. Byli šťastní, že i na strastiplné cestě mohou sdílet tento okamžik vánoční radosti společně.

A tak si tři náhodní kamarádi uvědomili, že při hledání svých nejbližších našli obrovský poklad. Pravé přátelství! Od teď, ať už bude jejich cesta domů jakkoliv těžká, je jedno jisté - nejsou na to sami!

Sledujte s námi vánoční dobrodružství v dalším díle již za týden!

<<< předchozí kapitola další kapitola >>>

                                                                                                                                             

Nechcete si nechat ujít další díl? Přihlaste se k odběru našich článků níže.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie