Život se psem

pitbull leží vedle vánočních psích sušenek

Pečeme cukroví pro psy: 3 nové recepty

O Vánocích si málokdo dokáže odepřít něco na zub. A dopřát chceme i svým čtyřnohým parťákům. Vánoční cukroví není nic extra zdravého ani pro nás, natož pro naše chlupáče. Smutným psím očím ale nemusíte náročně odolávat, jednoduše upečte i várku psího cukroví a můžete si u pohádek dopřát společně!

dva australáci okusují balonky

Kdo si hraje, nezlobí: 5 hraček, které by měl mít každý pejsek

Aportování, cupování, okusování, čmuchání… každý pejsek má svou oblíbenou činnost. Ať už ji ten váš už objevil, nebo zatím zjišťuje, co ho opravdu baví, tyhle hračky by měl mít každý z nich.

štěňátko leží na pleteném koberečku

Separační úzkost

Pes je společenský tvor, zvyklý žít ve smečce. Samota může tedy u některých jedinců vyvolávat strach a nervozitu. Obzvlášť, když nejsou zvyklí a trénovaní být sami. Takový psi se potom různým způsobem projevují… Nejčastěji se separační úzkost objevuje u mladých psů, ale projevit se může v každém věku.

malinois pozuje v lese s modrým obojkem

Základy psí hygieny: Víte, jak správně pečovat o psa od uší až po tlapky?

Pravidelná péče o uši, tlapky, drápky a srst vašeho parťáka by měla být samozřejmostí. Jak správně pečovat o svého miláčka od hlavy až po tlapky?

jorkšírský teriér s Akinu blikacím míčkem

Pořídili jste si štěně! Co všechno je potřeba pořídit a zajistit?

Vaše smečka se rozrostla o malého chlupáče? Kromě veselého ťapkání, olizování a řádění vás čeká také nějaké to nakupování a zařizování. Jaké?

zlatý retrievr leží na terase a kouká doleva

Příběh psa Fida: Jak se zlatý retriever vypořádal s artrózou

Dnes vám představíme Fida. Veselého zlatého retrievera, kterého dostihlo retrievří prokletí - potíže s klouby. Jak se s nimi vypořádal?

zlatý retriever leží s packou na taburetu

Podporujeme projekt na výcvik psů pro detekci rakoviny Dog 4 Doc

Představujeme vám projekt na podporu výzkumu a využití psů pro diagnostiku lidských onkologických onemocnění. Tento projekt využívá unikátních schopností psího čenichu, který je schopen detekovat některé druhy onkologických onemocnění s vysokou mírou spolehlivosti. Věříme, že tento projekt má velkou budoucnost a jsme rádi, že můžeme být od začátku u toho.   Zakladatelem projektu je šéfredaktor kynologického časopisu Psí kusy Dušan Stuchlík, společně s Nemocnicí Na Bulovce a neziskovou organizací ANIMAL EYE.

bígl u moře na pláži s balonkem

Cestujeme se psem po Evropě: Kam na dog-friendly dovolenou?

Nedokážete si představit letní dovolenou bez svého chlupatého parťáka? Chcete se vydat do zahraničí, ale nevíte, co všechno je potřeba zařídit, aby mohl váš miláček spolu s vámi? Přemýšlíte, kam na dovolenou se psem, abyste si ji všichni užili naplno? Víme, kde v Evropě jsou k pejskům nejvlídnější a co všechno zařídit, než vyrazíte na cestu.

kluk je na procházce se psem v lese

Cestujeme se psem v Čechách: Tipy na výlety

Chcete se smečkou vyrazit na výlet a potřebujete nějakou inspiraci? Čtěte dál! Máme pro vás tipy na super místa, kde se bude líbit vám i vašemu čtyřnohému parťákovi. Pejsci jsou většinou nejspokojenější v přírodě, kde není mnoho lidí, kde se mohou volně pohybovat a kde jim můžete dopřát dostatek volnosti. Proto v našich tipech najdete především přírodní zajímavosti a místa v přírodě, která jsou přístupná i pro pejsky. Tak vzhůru za společným dobrodružstvím! Tip: Na výlety a nezapomeňte pořádně vybavit. Pokud nevíte, co pejskovi sbalit do batůžku připravili jsme pro vás Akinu cestovní sadu, ve které najdete vše, co bude váš parťák na cestách potřebovat.

border kolie sedí u pokojové rostliny s lékárničkou

První pomoc pro psa - velký průvodce

Asi nikdo nechce myslet na nejhorší, ale štěstí přeje připraveným. Proto jsme navštívili praktický seminář pod vedením zkušené zdravotní sestry Hany Beránkové, CertCAAPR a nyní vám můžeme předat důležité rady, jak poskytnout zvířeti první pomoc a třeba mu tak i zachránit život.

dva australští ovčáci v Akinu bazénku pro psy

Péče o psa v horkých dnech: Podrobný průvodce

Jakmile letní teploty atakují třicítku, je třeba dávat větší pozor nejen na sebe, ale i na svého chlupatého parťáka. Víte, jak poznáte přehřátí u psa? Jak v létě psa zchladit a jak správně venčit v parných dnech?

borderka čmuchá pamlsek ve srolovaném ručníku dle metody enrichment

Enrichment: Proč to vyzkoušet?

Chcete, aby byl váš mazlíček šťastný a spokojený? Chcete podpořit jeho instinkty? Zjistěte, co je to enrichment a jak tuto metodu zařadit do každodenního života svého parťáka. Spokojenost na všech frontách zaručena! Co je Enrichment?Enrichment - v poslední době velmi často skloňované a vyhledávané slovo. Jedná se o “zpestření prostředí a uspokojení fyzické a psychologické potřeby zvířat v lidské péči”. Jde o aktivity a činnosti, které napodobují aktivity zvířat z volné přírody tak, aby to zlepšilo kvalitu jejich života.  Zjednodušeně se jedná o postup, kterým se podporuje přirozené chování zvířat. Proto v zoologických zahradách funguje tzv. zoo enrichment. Enrichment se ale uplatňuje i při soužití s domácími mazlíčky.  Příklad: Ledním medvědům zamrazují ošetřovatelé potravu do ledu – pro lední medvědy je to tak ve volné přírodě přirozené.

pes slaví narozeniny, má na hlavě čepičku a před sebou má dort

Dort pro psa - recepty

Chipík před nedávnem slavil své 4. narozeniny a já mu jako správná panička nakoupila dárky v podobě hraček, pamlsků, buřtíků a rozhodla se, že mu ještě navíc udělám narozeninový dort…

seniorka objímá psího seniora

Jak se starat o psího seniora

Stárnutí patří k životu a dříve či později psí důchod dopadne na všechny chlupáče. Jak se váš život změní, až bude váš parťák patřit mezi seniory? Jak se o něj starat tak, aby měl spokojený důchod a byl s vámi co možná nejdéle?

štěně kavalíra běží ve vysoké trávě

Velký průvodce antiparazitiky pro psy

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti dokážou pořádně potrápit nejen naše mazlíčky, ale i nás. Chcete svého parťáka a domácnost ochránit, ale ve velkém množství možných přípravků proti parazitům se ztrácíte? Společně se podíváme na možnosti ochrany, které jsou na trhu k dostání.

běžec běží se psem canicross

Canicross: Běhání se psem. Jak s ním začít a na co si dát pozor?

Češi jsou národ pejskařů, který své čtyřnohé kamarády miluje a bere je s sebou téměř všude. Proč se svými mazlíčky tedy nezačít i běhat? Canicross neboli závodní běhání se psem je čím dál oblíbenější aktivitou. Svého psa při ní pořádně vyvenčíte, vy se protáhnete a užijete si skvěle strávený společný čas. Jak s během začít a co je třeba dodržet?

slečna na rozkvetlé louce dává psovi dobroty z pamlskovníku

Základní výcvik psa krok za krokem

Máte nového chlupatého kamaráda a chcete si co nejvíce zpříjemnit vzájemné soužití? Nebo váš dlouholetý parťák stále ještě nepochopil, co po něm chcete, když mu zkoušíte dávat jednotlivé povely a pomalu už jste to vzdali? Poradíme vám, jak svého pejska naučit základní povely, abyste si vzájemně lépe rozuměli.

pes leží na posteli přikrytý peřinou

Spaní v jedné posteli se svým mazlíčkem?

Někdo má rád, když se k němu mazlíček v noci přitulí a třeba mu zahřívá záda. Někomu se pes či jiné zvíře v posteli příčí. Ať už to je z důvodu hygieny, nebo třeba pohodlí. Jak to máte vy? A je to vůbec zdravé?

pes sedí na modré čmuchací dečce

Když se pes nudí: Tipy na nej hračky a aktivity

Ne vždy máte čas vzít svého pejska na pořádnou procházku a pořádně ho vyběhat. Jsou dny, kdy ho stihnete dvakrát vyvenčit a je vám líto, že nemáte čas se mu věnovat tak, jak by potřeboval. Pak jsou zase dny, kdy ten čas sice máte, ale zase vám nehraje do karet počasí. Máme pro vás tipy, jak pejska zabavit!

dívka ve sněhu drží svého psa bígla a šeptá mu do ucha

Péče o psa v zimě: Podrobný průvodce

Změny teplot, posolené chodníky a třeskuté mrazy si žádají, abychom svým čtyřnohým parťákům věnovali zvláštní péči. Máme pro vás tipy, jak společně zvládnout i tuhou zimu bez úhony!

dívka drží láskyplně hlavu psa a tiskne ji ke své

Zvířecí hrdinové, kteří zachránili život člověka

Často slýcháme příběhy, ve kterých zvíře zachránilo život člověku. Po celém světě žije nespočet hrdinů z říše zvířat - a my jsme pro vás vybrali ty největší hrdiny a nejzajímavější příběhy. Varování - slzám dojetí se nejspíš nevyhnete.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie