Život se psem

pes okusuje chladící nanuk Akinu

Jaké jsou trendy hračky pro psy na léto?

Sháníte zajímavé a užitečné hračky pro psy na léto? Víte, co teď zrovna frčí? My vám to prozradíme, ať jste stále v obraze.

pes si běží ve vodě pro plovoucí hračku Akinu

Učíte psa plavat hozením do vody?

„Hoďte ho do vody, psi umí plavat od přírody a nepotřebují se to nijak speciálně učit.“ Také už vám toto někdo radil? Vše je samozřejmě úplně jinak.Koupání v horkých letních dnech je příjemné osvěžení nejen pro lidi, ale i pro naše nejmilejší chlupáče.Nejlepší je, začít pejska zvykat na vodu už od malička. Třeba jen procházkami kolem potůčku či rybníku. Pejsek postupně zjistí, že voda není nepřítel, ale že se v ní může i třeba jen tak napít.Učit pejska plavat je vhodné na takovém místě, kde je stoupání do vody pozvolné a kde i vy bezpečně stačíte.

dvě sheltie sedí u stromu, každá z jedné strany a před sebou mají pytlíčky s Akinu masíčky

Jak vybrat vhodný pamlsek na trénování

Chcete vašeho pejska naučit nějaký tríček? Protože většina psů přemýšlí asi nějak takhle – „Ty po mě něco chceš? A co za to? Joo ty v ruce nemáš žádnou ňamku? Tak tohle já dělat nebudu…“ - nepodceňujme správou motivaci.Je to tak, některé pejsky stačí správně namotivovat hračkou, ale většina psů má raději odměny formou pamlsků. Navíc, čím těžší cvik, tím to chce lákavější a voňavější odměnu.Nesmíme také zapomenout, že pamlsky jsou důležitou součástí výživy našich pejsků a měly by jim především chutnat.

husky jí z Akinu misky krmivo Akinu Vitality

Jak šetrně přejít na novou značku psích granulí?

Dáváte pejskovi granule, ale přestaly mu vyhovovat, nechutnají mu, nebo jste nalezli jiné, mnohem kvalitnější? Důvody, proč krmivo změnit mohou být různé, přechod na nové granule však většinou zůstává stejný.

sheltie má za sebou černé pozadí se zářícími světélky

Jak zvládnout Silvestr

Většina majitelů psů a koček nadšení ze silvestrovských ohňostrojů zrovna nesdílí. Poslední dobou se navíc rozmohl trend pouštět rachejtle nejen o silvestrovskou půlnoc, ale nonstop od Vánoc až po Nový rok. Každý rok se kvůli stresu a polekání ztratí svým majitelům několik zvířat. Aby mezi nimi nebyli i ti vaši parťáci, přinášíme vám pár praktických tipů, jak útěku předcházet.

venku prší a border kolie se schovává pod stromem

Když psa uštkne zmije

Není to tak dlouho, co jsem byla venčit svého čtyřnohého parťáka Chipa a kousek za vesnicí jsme potkali zmiji. V klidu se proplazila kolem nás a schovala se v husté trávě. Hned mi blesklo hlavou, že vlastně nevím, co bych v situaci, že by Chipa kousla dělala. A tak jsem začala zjišťovat nějaké infomace, o které bych se s vámi ráda podělila.

kolie běží na louce v postroji

Čipování psů bude povinností

Má váš parťák pod kůži identifikační čip? Až do teď byl čip vyžadován pouze u psů, kteří se svým pánem cestovali do zahraničí, nebo se účastnili oficiálních závodů a výstav. Nyní se vše mění, čipem musí být označen každý pes chovaný v České republice.

pes plave pro vodní hračku

Plovací vesty - módní doplněk, nebo nutnost?

Koupací sezóna začíná a my stále častěji hledáme vodu, ve které bychom se mohli koupat jak my, tak naše dvě fenky. Mary je na sebe ve vodě velmi opatrná, většinou se drží v místech, ve kterých stačí. Za to Roxy, ta je hotová potápka. Aportovat ve vodě by vydržela celé hodiny. Pro zápal do aportování však není schopna sama odhadnout, kdy už má dost. Hrozí u ní tak, že při cestě za aportem chytí křeč, nebo se vysílí. Právě pro takto zapálené psy je plovací vesta velmi vhodným doplňkem, který jim může zachránit život.

panička s borderkolií sedí na molu a objímá svého psa

Jak se zorientovat v antiparazitikách?

Chcete svého parťáka ochránit proti klíšťatům a dalším parazitům, ale ve velkém množství možných přípravků se ztrácíte? Nevíte, jaký přípravek je vhodný pro kočky, nebo se kterým se pes nesmí koupat?

žena má v ruce vodítko a vedle ní sedí pes

5 praktických návyků při venčení

Za sedm let, co se společně s Roxy venčíme, jsme si na procházkách vytvořily návyky. Děláme je automaticky, no bodejť by ne, když za sebou máme nějakých dva a půl tisíc procházek.Nedávno nás při našem každodenním venčení potkala známá a žasla, že si při přecházení silnice Roxy nejprve sedne. Nejdříve jsem nad jejím úžasem mávla rukou, „to je snad jasný ne?“ ale nakonec mi to nedalo a zamyslela jsem se nad tím, jak nejen mne, ale i našim známým venčící rituály usnadnily a možná i zachránily život.

https://510705.myshoptet.com/krmivo-pro-psy/

Zima a sport jde dohromady

Spousta pejskařů se mylně domnívá, že přes zimu má pejsek nabrat na váze a odpočívat. Že na procházky a výlety, natož pak na nějaké sportování je moc velká zima. Ale opak je pravdou.

pes skočil do vody a caká kolem něj voda

Jak zvládnout horké letní dny

Že své parťáky v těchto vedrech nemáme zbytečně vozit autem, natož v autě nedej bože nechávat víme jistě všichni. Že se asfalt, na kterém venčíme může zahřát i na 70°C víme také, ale jak našemu parťákovi ulevit?

sheltie skáče přes překážku agility

Jak začít se psími sporty

Každý sport je jiný, proto nelze jednoznačně říci „teď je ta vhodná doba“. Vždy musíme zohlednit náročnost vs stav, stáří a kondici našeho psa. Po 6 měsíčním štěňátku nemůžeme chtít, aby skákalo skočky, stejně tak, jako nemůžeme od staršího psa s obezitou chtít, aby s námi zvládl trek 40km.

rodina (muž, žena, 2 děti) mají piknik a mezi sebou psa labradora

Plánujete nového člena rodiny?

Jaro je v plném proudu, všude se to hemží mláďátky a vy uvažujete o pořízení štěňátka? Skvěle! Pes je nejlepším přítelem člověka. Před jeho pořízením je však důležité odpovědět si na několik otázek. Mám na pejska dostatek volného času? Dostatek financí? Dostatek místa?Nového parťáka si pořizujeme na několik let, je to živá bytost a bude mít v životě jen nás. Je tedy na nás, abychom pro něj zařídili ten nejlepší život.

pitbull s náhubkem zdolal střapec

Jak si vybrat vhodný psí sport

Jsou lidé, kteří vědí, jakému sportu se chtějí věnovat a dle toho si také pořídí vhodnou rasu psa.Pak jsou lidé (jako já), kteří si pořídí psa a věnují se všemu, co psa baví. Je to náročné, protože se člověk učí vše spolu se psem za pochodu, ale radost z výsledku je pak dvojnásobná.

pes na louce hraje treibball

Co je to Treibball?

Treibball je relativně nový kynologický sport, u kterého jde nejen o rychlost a přesnost psa, ale také o ovladatelnost a souhru se psovodem.

pejsek venku cvičí poslušnost a dostává za to kolagenové chipsy Akinu

Začínáme s výcvikem

Psi, stejně jako lidé, milují chválu a pozitivní přístup doprovázen pamlskem. Může se ale stát, že pes zcela nepochopí, co se po něm chce, proto je nejlepší, když se rodina dohodne na skupině povelů a používají všichni jeden povel na přivolání, jeden na chůzi u nohy a podobně.

pes sedí u stolu na židli, packy na stole a na talíři leží libové maso Akinu

Jak správně krmit psa?

Při krmení našeho nejlepšího přítele musíme mít na paměti hned několik základních pravidel.

kavalír v oblečku a na vodítku stojí ve sněhu a kouká rovně

Jak pečovat o psa v zimě

Zima je v plném proudu a naši psi jsou v sedmém nebi, když se můžou honit za sněhovými vločkami a válet se ve sněhových závějích. Čím větší jsou však zimní radovánky, tím větší nastává péče o psí kožich a především tlapky. Ty jsou v zimě velmi namáhané kvůli mrazu a posypové soli, které je všude nadbytek. Proto se v dnešním článku podíváme na vhodné kosmetické produkty, které vašemu psovi pomohou zimu přečkat v pořádku a vám usnadní spoustu práce.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie