Život se psem

Smutná borderka leží s hlavou na pacce

Jak zvládnout silvestr se svými mazlíčky?

Zima, tma a z venku se ozývají rány od petard… tak to vypadá o silvestru…. (bohužel ale i několik dní před ním i po něm). Psi slyší mnohonásobně lépe než my lidé, proto není divu, že se jich většina bojí. Pes a silvestrovské oslavy zkrátka nejdou moc dohromady. Rachejtlím a petardám se ale ani letos nevyhneme, a tak vám přinášíme pár tipů, jak nejen pejskům tento den ulehčit.

pes leží a má vedle sebe jablka v košíku a na táccích vánoční cukroví pro psy

Vánoční cukroví pro psy a kočky

Také milujete Vánoce s vůní čerstvě upečeného cukroví? Mňam. S tím úklidem už je to horší že ano, ale napadlo vás někdy upéct sušenky i pro svého psa nebo kočku? Já osobně je peču tak 3x do roka a na Vánoce nesmí domácí sušenky chybět, to by bylo vyčítavých pohledů.

pes na vodítku má otevřenou tlamu

Odpovědnost za škodu způsobená zvířetem

Nové zvíře vám nevnáší do života vždy jenom radost, ale někdy také starosti. Třeba když vám pes rozkouše památeční polštářek z bruselské krajky či kočka rozbije vázu po pratetě. Ale co teprve, když se obdobná věc stane u přátel na návštěvě nebo když vaše zvíře na někoho zaútočí na ulici? Jakým způsobem máte reagovat a za co nesete odpovědnost jako majitelé zvířete?

falešně březí fena leží v bílé posteli

Falešná březost u feny

Falešná březost, odborně pseudogravidita nebo též falešná gravidita je způsobena tím, že došlo k ovulaci a hormonální vyladění organismu feny odpovídá skutečné březosti. Ovšem bez přítomnosti plodů v děloze. Co to přesně znamená a co dělat, když je fenka falešně březí?

smutný pes se dívá doprava a má sklopené uši

Co dělat, když se ztratí pes?

Pro někoho noční můra, pro jiného každodenní rutina. Proč? Protože bohužel i v dnešní době existují majitelé psů, kteří vědí, že jim mazlíček ze zahrady utíká a neřeší to. Venku tak můžete narazit na zaběhnuté psy, ale také na potulné psy. Ty potulné potkáte ovšem jen velmi zřídka. Víte ale co dělat, pokud by se vám mazlíček z nějakého důvodu ztratil a jak tomu raději zabránit?

žena vede svého psa u nohy na cvičáku

Jak si vybrat cvičák?

Pořídili jste si štěňátko a chcete, aby vás pejsek poslouchal? Na to je nejlepší najít si dobrého výcvikáře, který vám v začátcích pomůže. Je však dobré vybírat pečlivě a neukvapit své rozhodnutí, protože jakmile je na cvičáku nervózní páníček, psovi to určitě nepomáhá. Není to jen o tom, že se učí pes, ale učí se také páníček a to, jak se psem pracovat. Určitě je na cvičáku dobré také to, když štěňátko není na lekci samo. Když jsou přítomna další štěňata/mladí psi. Vaše štěňátko se na lekcích nejen učí, ale také socializuje. Naučí se, že jsou na světě také další psi a jak si s nimi hrát. Správná socializace může předcházet pozdějšímu problému napadání psů nebo strachu z nich. Také Vám to může ulehčit další výchovu, kterou budete potřebovat v běžném životě.

borderka blue merle je s paničkou na výletě u lesa

Jak se chovat se psem v lese a jeho okolí?

Srnky, zajíci, bažanti… v běžné přírodě jsou tak dobře maskovaní, že pokud se pořádně nedíváte, neuvidíte je. Ale váš pes ano. Uvidí je, ucítí, a pokud ho nemáte pod kontrolou, může za nimi směle vyrazit. Chytit, vyplašit, zranit či dokonce usmrtit.  Chodíte se psem pro tyto případy raději na vodítku či zastáváte názor „kde jinde, než v lese se má pes proběhnout“?

pejsek leží v pelíčku Akinu triagle a je přikrytý hnědou dekou s tlapičkami

Mazlíček jako pohroma pro váš byt?

Člověk za mnoho, mnoho let udělal z divokého vlka nejlepšího přítele a psa, který mu obvykle stává oddaně po celý svůj život po jeho boku. Dnešní svět, kterého jsou naši čtyřnozí parťáci nedílnou součástí funguje ale trochu jinak. Většina z nás každé všední ráno odchází za povinnostmi, jako je zaměstnání nebo třeba škola a své milované chlupaté přátelé necháváme doma. A ne každý z nich umí se samotou pracovat a využívat jí k odpočinku. Od přírody je totiž pes společenské zvíře a samota mu nemusí dělat dobře. Pokud patříte mezi ty, jejichž parťák nevydrží sám ani když odcházíte na minutku s odpadky, nyní zpozorněte. Tento článek je totiž přesně pro vás. Skvělou zprávou na začátek je, že nemusíte házet, jak se říká, flintu do žita. Existuje mnoho způsobů, jak můžete pejskovi dobu samoty zjednodušit.

dítě v gumácích jde kaluží a vede psa na vodítku

5 pravidel ke správnému soužití dítěte se psem

Čekáte miminko, máte doma psího mazlíčka a bojíte se, jak nového člena rodiny váš mazlíček přijme? Či naopak, děti již máte a chcete pořídit pejska jako nového parťáka? My vám prozradíme jednoduché triky, aby vše klaplo.

kolie ve vaně má položenou hlavu na Akinu ručníku a vedle stojí antiparazitní šampon

Jak se zbavit blech

„To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou.“ – znáte tuto filmovou hlášku? Určitě ano, ale jak to vlastně doopravdy je a jak se blech účinně zbavit?

psí ohařka sedí v lese

Raději psa s PP, či bez PP?

Když psa, tak proč s průkazem původu, když ti bez průkazu jsou levnější? Chcete pejska pro radost a na výstavy chodit nechcete, tak proč „zbytečně“ platit za štěně více? V tomto speciálním článku si trochu poodhalíme problematiku psů s PP a bez PP.

border kolie má hlavu na pacce a vedle ní leží psí interaktivní hračka

Interaktivní hračky pro psy

Už to bude rok...to se někdy stává. Ano, je to část jedné české písničky, ale také tvrdá realita. Už rok nás totiž sužuje obávaný virus. S ním také ruku v ruce přišla velká omezení a naše životy se obrátily naruby. A protože my akiňáci se snažíme myslet pozitivně a zůstat negativní, přinášíme vám spousty tipů a her, jak se se svým parťákem zabavit a utužit tak společné pouto.

border kolie leží v pelíšku, u kterého jsou kartáče a piškoty

Rady a triky pro domácnost bez chlupů

Luxování a zametání na denním pořádku? Pokud máte psa či kočku v domácnosti jistě víte, o čem je řeč. Já mám borderáčka Chipa také doma, uklízím chlupy každý den a leckdy to po pár minutách vypadá, jako kdybych neuklízela vůbec. Víte, jak na úklid vyzrát a jak se chlupů co nejsnadněji zbavit?

velice chlupatý pes je na procházce v přírodě a drží si svou oblíbenou hračku Akinu

Vybíráme antiparazitní obojky pro psy

Váš čtyřnohý přítel si z venku může snadno přinést nezvaného parazita. Ten může být velmi nebezpečný a přenášet různá onemocnění. Nenechte svému mazlíčkovi pít krev! Sezóna blech a klíšťat opět začíná. Pojďme se na to společně připravit.

bígl leží v pelechu Akinu

Máte alergii na psa nebo kočku?

Chov psů a koček celosvětově stále stoupá a s ním narůstá i četnost alergií. Víte, jak takovou alergii poznat a co dělat, pokud přeci jen chcete parťáka nebo ho už dokonce máte?

žena leží u lesa ve sněhu a má zvednuté nohy na kterých sedí pes

Zdravý pohyb se psem v každém věku

Chcete lenošit? Jestli máte doma psa, s největší pravděpodobností to moc nepůjde. Protože ať už je venku příjemně, vedro či mrzne, jsou to právě psi, kteří nás vytáhnou za každého počasí ven. Psi totiž dobře ví, že pohyb na čerstvém vzduchu je velmi zdravý jak pro ně, tak pro nás - lenošivé páníčky.

pes u vánočního stromku má na hlavě třásně

Co nenechat bez dozoru na vánočním stole?

Vánoční svátky společně trávíme se svými nejbližšími, díváme se na pohádky, rozdáváme dárky a jíme... Co si budeme povídat, kapr, řízky, klobásy, tuny bramborového salátu, a hlavně bezpočet vánočního cukroví nesmí na Vánoce chybět. Ovšem pokud s námi žijí mazlíčci v jedné domácnosti, je potřeba dávat pozor, aby omylem nepozřeli něco, co by jim nemuselo udělat nejlépe.  Vánoce jsou svátky klidu a pohody, nezničme si je trávicími potížemi mazlíčků či dokonce návštěvou veterináře.

pes a kočka jedí ze stejné misky

Je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky?

Máte doma psa i kočku a přemýšleli jste nad tím, že byste si ulehčili práci, a krmili oba mazlíčky pouze jedním, stejným krmivem? Nebo už to tak děláte? Pozor, můžete tím svému parťákovi zadělat na pěkný průšvih. V dnešním článku vám vysvětlíme, jaký je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky a proč má mít každý svou speciální recepturu.

holčička s culíčky dává pusinku štěňátku na čumák

Pozitivní vliv zvířat na děti

Snad každý člověk někdy měl domácího mazlíčka. Domácí mazlíčci jsou totiž velmi oblíbení, protože pokud se s láskou o mazlíčky staráme, oni nám za to na oplátku dávají ještě více lásky a spoustu radosti. Chcete se dozvědět, jaké je vhodné zvíře pro děti a co pozitivního jejich soužitím dítě může získat?

psí kavalír leží na chladící podložce Akinu

Víte, že se pes velice snadno přehřeje?

Pejsci jsou velice chytří a pokud to jen trochu jde, zvládnou se ochladit sami. Třeba tak, že si lehnou do stínu nebo si dokonce vyhrabou noru, do které si pak lehnou. Je to pro ně přirozený způsob, jak se vypořádat s teplem. Jsou ale situace, kdy takovou možnost nemají a hrozí jim přehřátí z nadměrného výkonu či tepla.

pitbull, border kolie a kavalír sedí společně na kmenech stromů

Zveme vás na výlety se psem po Jižních Čechách

Pojďte společně s námi prozkoumat některá známá a některá neobvyklá zákoutí tohoto kraje. Vybrali jsme pro vás místa, kde můžete se svým psem strávit příjemné a neopakovatelné chvíle na čerstvém vzduchu.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie