Život se psem

https://510705.myshoptet.com/krmivo-pro-psy/

Zima a sport jde dohromady

Spousta pejskařů se mylně domnívá, že přes zimu má pejsek nabrat na váze a odpočívat. Že na procházky a výlety, natož pak na nějaké sportování je moc velká zima. Ale opak je pravdou.

pes skočil do vody a caká kolem něj voda

Jak zvládnout horké letní dny

Že své parťáky v těchto vedrech nemáme zbytečně vozit autem, natož v autě nedej bože nechávat víme jistě všichni. Že se asfalt, na kterém venčíme může zahřát i na 70°C víme také, ale jak našemu parťákovi ulevit?

sheltie skáče přes překážku agility

Jak začít se psími sporty

Každý sport je jiný, proto nelze jednoznačně říci „teď je ta vhodná doba“. Vždy musíme zohlednit náročnost vs stav, stáří a kondici našeho psa. Po 6 měsíčním štěňátku nemůžeme chtít, aby skákalo skočky, stejně tak, jako nemůžeme od staršího psa s obezitou chtít, aby s námi zvládl trek 40km.

rodina (muž, žena, 2 děti) mají piknik a mezi sebou psa labradora

Plánujete nového člena rodiny?

Jaro je v plném proudu, všude se to hemží mláďátky a vy uvažujete o pořízení štěňátka? Skvěle! Pes je nejlepším přítelem člověka. Před jeho pořízením je však důležité odpovědět si na několik otázek. Mám na pejska dostatek volného času? Dostatek financí? Dostatek místa?Nového parťáka si pořizujeme na několik let, je to živá bytost a bude mít v životě jen nás. Je tedy na nás, abychom pro něj zařídili ten nejlepší život.

pitbull s náhubkem zdolal střapec

Jak si vybrat vhodný psí sport

Jsou lidé, kteří vědí, jakému sportu se chtějí věnovat a dle toho si také pořídí vhodnou rasu psa.Pak jsou lidé (jako já), kteří si pořídí psa a věnují se všemu, co psa baví. Je to náročné, protože se člověk učí vše spolu se psem za pochodu, ale radost z výsledku je pak dvojnásobná.

pes na louce hraje treibball

Co je to Treibball?

Treibball je relativně nový kynologický sport, u kterého jde nejen o rychlost a přesnost psa, ale také o ovladatelnost a souhru se psovodem.

pejsek venku cvičí poslušnost a dostává za to kolagenové chipsy Akinu

Začínáme s výcvikem

Psi, stejně jako lidé, milují chválu a pozitivní přístup doprovázen pamlskem. Může se ale stát, že pes zcela nepochopí, co se po něm chce, proto je nejlepší, když se rodina dohodne na skupině povelů a používají všichni jeden povel na přivolání, jeden na chůzi u nohy a podobně.

pes sedí u stolu na židli, packy na stole a na talíři leží libové maso Akinu

Jak správně krmit psa?

Při krmení našeho nejlepšího přítele musíme mít na paměti hned několik základních pravidel.

kavalír v oblečku a na vodítku stojí ve sněhu a kouká rovně

Jak pečovat o psa v zimě

Zima je v plném proudu a naši psi jsou v sedmém nebi, když se můžou honit za sněhovými vločkami a válet se ve sněhových závějích. Čím větší jsou však zimní radovánky, tím větší nastává péče o psí kožich a především tlapky. Ty jsou v zimě velmi namáhané kvůli mrazu a posypové soli, které je všude nadbytek. Proto se v dnešním článku podíváme na vhodné kosmetické produkty, které vašemu psovi pomohou zimu přečkat v pořádku a vám usnadní spoustu práce.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie