Život se psem

rodinka u notebooku se zlatým retrievrem

Očipovat nestačí: Jak zaregistrovat čip psa?

Nechali jste svého pejska očipovat, lísteček strčili do očkovacího průkazu a tím to pro vás skončilo. Pejsek je sice čipovaný, takže zákon jste dodrželi, ale dokud čip nezaregistrujete, je v podstatě k ničemu. Zjistěte proč a jak čip svého psa zaregistrovat!

jack russel teriér na zelené trávě

Jack Russell teriér

Malý neposeda plný temperamentu. Tak by se dal popsat věrný společník v podobě Jack Russell teriéra. Jaké jsou jeho další charakteristické rysy a pro koho se hodí?

australák žere z misky syrové maso s doplňky akinu vitality

Proč psi hltají? A co s tím?

Váš miláček se vrhne na misku a během několika vteřin do sebe natlačí její obsah? Tak máte doma nejspíš psího hltače. Hltání je možná vtipné a někomu může připadat roztomilé, ale pro pejska představuje řadu rizik. Zjistěte, jaké jsou nejčastější příčiny a rizika psího hltání a co s tím.

fena ridgebacka se svámi štěňaty v trávě

Krmení březí a kojící feny

Ať už vaše fenka čeká štěňátka plánovaně nebo ne, brzy budete mít doma hezky veselo. Kromě příprav na várku štěňátek je ale potřeba myslet na kvalitní výživu psí maminky - v době očekávání a kojení je totiž výživa důležitější než kdy jindy.

bígl čeká na výlet a má sbalený cestovní batůžek

Tipy na nejlepší výlety se psem a jak si je užít naplno

Společné výlety jsou nejen zábavou, ale také skvělý způsob, jak upevnit pouto s vaším parťákem. Abyste si společná dobrodružství ale skutečně užili, je potřeba je dobře naplánovat a také se dobře vybavit.

border kolie u veterinárního lékaře

První návštěva veteriny: Jak to bude probíhat a na co se ptát?

Pořídili jste si psa nebo kočku a čeká vás první návštěva na veterině. Na co se připravit? Co nezapomenout? A jak prohlídku vašemu mazlíčkovi co možná nejvíce zpříjemnit?

australský ovčák leží v pelíšku Alinu Český les

Jak se starat o pelíšek, aby dlouho vydržel?

Našli jste perfektní pelíšek - je krásný na pohled a váš chlupáč si ho taky hned zamiloval. Jak o něj pečovat, aby vydržel co nejdéle krásný a funkční?

australský ovčák kouká mlsně na plnou misku granulí

Víte, jak správně krmit svého psího parťáka?

Zdraví a spokojenost vašeho miláčka začíná v jeho misce s krmením. Čím, jak často a v jakém množství svého psa krmíte výrazně ovlivňuje jeho pohodu, zdraví a vitalitu. Zjistěte s námi, jak správně krmit svého psa - ať už je štěně, nebo senior.

australák chce dostat velký masový kus pamlsku

K čemu jsou které pamlsky?

Pro každou příležitost se hodí mít v zásobě jiný typ pamlsku. Ale při jaké příležitosti nabídnout svému parťákovi který? Máme pro vás praktick přehled!

border kolie má v tlamě létající talíř a předvádí cvik high five

Psí triky pro pokročilé

Učení poslušnosti je klíčem ke spokojenému soužití s vaším chlupáčem. Poslechnutí povelu je v mnoha každodenních situacích zcela zásadní a někdy může dokonce zabránit neštěstí. Proto by každý pes měl zvládat základní povely. Pokud ale máte doma učenlivého parťáka, můžete natrénovat i nějaké zábavnější kousky!

kočka se psem společně spí s hlavou u sebe

Jak na úspěšné soužití kočky a psa?

Plánujete rozšířit svou smečku o nového člena jiného druhu? Sdílení domácnosti se psem i kočkou může být nejen radostí, ale i výzvou. Zjistěte, jak se na soužití psa a kočky připravit, jak je společně seznámit a jaká úskalí na vás mohou čekat.

border kolie s vyplazeným jazykem leží v trávě

Proč je border kolie tak oblíbené plemeno? A hodí se i k vám?

Border kolie, borderka, border collie – velmi žádané plemeno, kterému se podíváme na chlup. Řekneme vám zajímavosti o border koliích, dozvíte se něco z jejich historie i jakou mají povahu.

štěně australského ovčáka je ve vaně se šamponem Akinu

Jak správně vykoupat psa?

Někteří chlupáči vodu milují, jiní vám raději zboří koupelnu, než aby smočili tlapky. Ať už váš miláček patří k první nebo druhé skupině, čas od času je koupel potřeba. Jak často je vhodné pejska koupat? Jak postupovat a na co si dát pozor?

štěně a kotě drží v náručí veterinární lékařka

Očkování psů, koček a králíků: Povinná, doporučená a volitelná očkování

Která očkování jsou pro jaké zvíře povinná? Jaké jsou možnosti volitelných vakcín? A kdy vlastně s očkováním začít? Přečtěte si, jak na očkování u psů, koček a králíků.

veselé štěně leží na koberci a má otevřenou tlamu

5 tipů, jak udržet svého chlupáče zdravého a šťastného

Každý páníček chce pro svého psího parťáka to nejlepší. Chce, aby byl spokojený, zdravý a šťastný. No jo, ale co to vlastně obnáší? Máme pro vás hned pět praktických rad, díky kterým budete přesně vědět, jak na to.

bígl pracuje s čmuchacím koberečkem

Enrichment pro psy, kočky a další domácí zvířata

Psi, kočky, hlodavci a další zvířata, která nežijí ve volné přírodě, mohou trpět nedostatkem podnětů, které by stimulovaly jejich smysly a intelekt. A právě to řeší enrichment - podněcuje přirozené instinkty, podporuje řešení problémů a vytváří zábavné prostředí. Máme pro vás tipy na enrichment aktivity pro psy, kočky i další domácí zvířata.

bígl má položenou hlavu na hračkách

Jak správně používat hračky pro psy?

Koupíte svému miláčkovi novou hračku a za půl hodiny už ji rozcupovanou házíte do koše. Víte, že cupování plyšáků váš parťák miluje, ale kdo má pořád kupovat další? Nebo má naopak váš pejsek plný košík hraček, ale málokdy o některou projeví zájem? Zjistěte, jak si s nimi “správně” hrát!

psí tlapka v lidské dlani

Když psa svědí tlapky…

Váš parťák není úplně ve své kůži? Líže si tlapky nebo je nezvykle otírá o podlahu? Možná ho trápí svědění. Pojďte zjistit, jaké jsou příčiny svědění tlapek u psů a jak můžete svému parťákovi od svědění tlapek ulevit.

pán měří štěně krejčovským metrem

Jak správně změřit psa?

Znát míry svého psa je stejně důležité jako znát velikost svého oblečení. Tak metr do ruky a hurá do měření, ať má váš parťák padnoucí postroj, obleček i obojek.

ridgeback leží v obýváku a mezi packami má diář

Víte, kdy slaví váš psí mazlíček svátek?

Začátek roku je skvělou příležitostí pro to, abyste si konečně zjistili, kdy vaši mazlíčci slaví svátek. Máme pro vás psí kalendář jmen, takže letošek můžete mít pár oslav navíc!  Hodí se vědět: Pro snadné vyhledávání konkrétního jména stiskněte Ctrl+F. Zobrazí se vám nová lišta s políčkem, do kterého můžete zadat hledaný výraz.

2 sheltie leží na dece s vánočmíni hračkami

Dárky pro mazlíčky na poslední chvíli: Tyhle ještě stihnete

Vánoce jsou za pár dní a vy jste zapomněli na své věrné chlupáče? Nevadí, my jim neřekneme, že jste dárky sháněli na poslední chvíli a poradíme vám, čím jim pod stromečkem udělat radost.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie