Předsevzetí správného páníčka

dívka se žlutou pletenou čelenkou krmí svého psa masovým pamlskem

Začátek nového roku je vždy příležitostí pro nový začátek, a tak si dáváme předsevzetí, jak být v dalším roce šťastnější, štíhlejší, zdravější,... A každý páníček by měl na svém seznamu mít také předsevzetí, která zlepší život i jeho chlupatým miláčkům. Máme pro vás tipy na správná páníčkovská předsevzetí.


Tip: Vyhněte se obecným předsevzetím typu “Budu se svým mazlíčkem trávit více času” a raději si dejte konkrétní cíle a úkoly, které se vám budou snadněji plnit.

Týdenní fitness cíl


Dopřejte sobě i svému chlupáčovi dostatek pohybu a stanovte si týdenní fitness cíl. Proč týdenní? To abyste si udrželi motivaci a nevzdali to - když přes týden příliš procházek nezvládnete, můžete to hravě dohnat víkendovým výletem. Počet kilometrů přizpůsobte svým možnostem a aktivitě svého psa. A užijte si společné výpravy za dobrodružstvím - pro inspiraci mrkněte na Výlety s Akinu, kde najdete spoustu nápadů na výlety se psem.

Nové triky a povely


Přivolání, chůze na vodítku a základní povely zvládá váš miláček s přehledem? Dejte si předsevzetí, že se v novém roce naučíte nějaké nové zábavné triky! Mrkněte na pokročilé psí triky. A pokud základní poslušnost vašeho chlupáče trochu pokulhává, vaše další předsevzetí je jasné: Natrénovat základní psí povely.

Péče o zdraví


Páníčci zdravých chlupáčů často zapomínají na prevenci a případné zdravotní obtíže řeší, až když nastanou. Dejte si předsevzetí, že budete lépe pečovat o zdraví svého miláčka a zaměřte se na prevenci. Začněte u toho, že svému miláčkovi dopřejete opravdu kvalitní psí krmivo. Pak se porozhlédněte po vitamínech a doplňcích stravy pro psy, které podpoří celkovou vitalitu vašeho chlupáče a především pomáhají předcházet řadě zdravotních problémů. A také zařaďte pravidelnou péči o tělo - čištění uší a zubů, vyčesávání kožíšku i stříhání drápků. Přečtěte si, jak na komplexní psí hygienu.

Dostatek podnětů na zahnání nudy


Pravidelná rutina je stejně důležitá jako její narušení. Třikrát denně obcházet stejná místa by nebavilo nikoho - a vašeho pejska už vůbec ne. Zkuste se zaměřit na to, aby měl váš chlupáč dostatek podnětů a nových vjemů. Takovým podnětem může být třeba nová trasa procházky, výlet na nové místo, nová hračka, učení se nového povelu, socializace s novým psím kámošem nebo třeba nová chuť v podobě neznámého pamlsku.


Seznam předsevzetí:

  • Každý týden společně ujdeme 10 km.
  • Naučíme se nové triky a povely. / Letos zvládneme základní poslušnost.
  • Budu svému psovi kupovat jen kvalitní psí stravu a zaměřím se na prevenci zdravotních problémů.
  • Začnu mu pravidelně čistit zuby.
  • Budeme střídat procházkové trasy.
  • Jednou týdně připravím svému psovi nějakou novinku (pamlsek, hračku, výlet nebo aktivitu).

Přejeme vám a vašemu miláčkovi krásný rok 2024 a spoustu společné zábavy a radosti.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie