Připravte svého parťáka na jaro

maďarský ohař se olizuje pod rozkvetlými rododendrony

Jaro klepe na dveře, a tak je čas nejen na velký jarní úklid domácnosti a přípravu na jarní sezonu. Kromě mytí oken a vyklízení zimního vybavení nezapomeňte ani na výbavu svého mazlíčka a připravte na jaro i jeho. Poradíme, jak na to.

Revize a uložení zimní výbavy


Než zimní výbavu svého miláčka uklidíte do zadních polic, zkontrolujte, že je čistá a bez poškození. Zimní oblečky, botičky i psí bundy vyperte a uložte na suché místo. A pokud je něco v nepořádku, pořiďte na příští zimu nové už teď - na jaře a v létě bývá zimní výbava výhodnější.

Úklid pelíšků


Všechny pelíšky vyklepte, vyperte a ujistěte se, že nejsou proleželé. Poškozené a proleželé pelíšky vyřaďte a pořiďte nové. A pokud vás nebaví, že je psí pelíšek rychle proleželý, pořiďte mu pořádně kvalitní pelíšek, který se jen tak neproleží a bude vašemu miláčkovi sloužit spoustu let. Pelíšky z kolekce Akinu ČESKÝ LES jsou vyrobeny tak, aby byly stejně pohodlné jako odolné. A navíc skvěle vypadají. 

Připravte se na klíšťata


Nečekejte, až si z procházky přinesete první klíště a pořiďte oblíbená antiparazitika. Ať už dáváte přednost spot-onu nebo obojku, máte nejvyšší čas. A pokud nevíte, jakou ochranu pro svého miláčka zvolit, přečtěte si našeho velkého průvodce psími antiparazitiky. Kromě antiparazitik nezapomeňte pořídit také kleštičky a háčky na klíšťata.


Tip: To stejné platí i pro kočičky - i ty už potřebují chránit před parazity. I pro kočičí páníčky jsme připravili průvodce kočičími antiparazitiky - zjistíte, jaké typy existují a podle čeho se rozhodnout. 

Vrhněte se na sezónní péči o kožíšek


Před létem čeká většinu psích a kočičích páníčků období línání. Připravte se tedy na pravidelné vyčesávání a kartáčování - hodit se budou hřebeny a kartáče pro psy, vyčesávací rukavice, ale také kvalitní vysavač a válečky na textil - přečtěte si více o línání u psů. A když už v tom budete, vrhněte se na kompletní psí hygienu a zastřihněte pejskovi drápky, vyčistěte uši - ať může jaro přivítat v plné parádě. 

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie