Život s kočkou

kotě je u stromku s dárky a pamlsky

Vánoční cukroví pro kočky: 3 recepty, které potěší všechny mlsné jazýčky

Recepty na psí cukroví už jste vyzkoušeli a říkáte si, jestli náhodou nemáte i tipy na cukroví pro kočky? Samozřejmě máme! I váš kočičí miláček si zaslouží mít na vánočním stole svojí misku dobrůtek. Tak hurá na pečení!

mainská kočka s hračkou s pírky

Kdo si hraje, nezlobí aneb TOP kočičí hračky, které vám zachrání záclony

Kočky jsou šelmy, které potřebují během dne vybít velkou dávku energie. Není se čemu divit, když velkou část dne tráví odpočinkem. A když zrovna nespí, potřebují akci! Pokud nechcete, aby si vaše kočka vybíjela přebytečnou energii na vašem nábytku, měli byste mít v zásobě dostatek hraček. Které by neměly chybět v žádné kočičí domácnosti?

mainská kočka leží na pohovce

Základy kočičí hygieny: O co se kočka postará sama a co musíte zajistit vy?

Často se setkáte s názorem, že kočce stačí pořídit kočičí záchod a o zbytek se postará sama. Že nevyžaduje žádnou speciální péči a že jsou kočky vlastně “bezúdržbové”. I když na tom trochu pravdy je, každá kočka potřebuje vaši péči. Jak se o ni správně starat od hlavy až k packám? Tip: Víte, jak naučit svou kočku používat záchod?  

roztomilé mourovaté kotě leží na gauči

Pořídili jste si kotě! Co všechno je potřeba pořídit a zajistit?

Koťátko k vám domů přinese spoustu radosti, zábavy a lásky. Co je potřeba pořídit a zajistit, aby se co možná nejrychleji cítilo jako doma a mělo vše, co bude ke spokojenému životu potřebovat?

kočka pije tekoucí vodu

Kočky a horko: Jak se o kočku starat v tropických teplotách?

Kočky horko přece milují! Je tedy možné, aby se někdy přehřály? Ano, je. Zjistěte, kdy kočce hrozí přehřátí, jak jí ochladit a jak přehřátí předcházet.

zrzavá kočka se natahuje packou po bezpečnostní síti

Bezpečné větrání - sítě pro kočky

Už staří Egypťané kočky uctívali s tím, že mají moc ochránit člověka před zlem. Podle současných vědců bývají majitelé koček spokojenější, klidnější a zdravější než zbytek populace. Soužití s kočkami ale může být pro jejich páníčky občas náročné, jelikož rády vyhledávají vyvýšená místa a dostanou se téměř kamkoliv. Víte, jak vaší kočce zajistit bezpečný pohyb po domácnosti s možností pozorování venkovního shonu a dýchání čerstvého vzduchu?

kotě sedí v kočičím záchodku se stelivem

Jak naučit kočku na záchod?

Mysleli jste si, že si přinesete domů kočku, ukážete jí pelíšek, ukážete jí misku, ukážete jí záchod pro kočky a ona bude najednou vědět, co se od ní čeká? Přestože jsou kočky od přírody čistotná zvířata a mají tendence své výkaly zahrabávat, může se stát, že bude právě vaše kočička potřebovat s naučením hygienických návyků trošku pomoct.

mainská kočka leží v trávě

Velký průvodce antiparazitiky pro kočky

Nás i naše mazlíčky mohou paraziti pěkně potrápit. A to nejen v teplých měsících roku. Pokud váš kočičí parťák alespoň občas vyběhne ven, je potřeba sáhnout po antiparazitikách. Nevíte, jaký typ ochrany zvolit? Pojďme se společně podívat na všechny přípravky proti parazitům pro kočky, ze kterých můžete vybírat.

kočka drží drápkami ruku páníčka s pamlskem

Jak vychovat kočku a naučit ji povely?

Věříte všeobecnému přesvědčení, že kočku nemá smysl trénovat? Že má kočka svoji hlavu a na slovo vás rozhodně poslouchat nebude? Kočky jsou vysoce inteligentní zvířata a vycvičit je rozhodně jde. Jen se na výcvik kočky musí jít trochu jinak než na výcvik psa. Zjistěte s námi, jaké metody při výcviku kočky fungují a jak kočku naučit konkrétní povely.

pes leží na posteli přikrytý peřinou

Spaní v jedné posteli se svým mazlíčkem?

Někdo má rád, když se k němu mazlíček v noci přitulí a třeba mu zahřívá záda. Někomu se pes či jiné zvíře v posteli příčí. Ať už to je z důvodu hygieny, nebo třeba pohodlí. Jak to máte vy? A je to vůbec zdravé?

kočka s interaktivní hračkou Akinu

Nejlepší hračky pro kočky? Ty interaktivní!

V každé kočce dřímá šelma. I v té vaší, která už pět hodin spí na topení. Každá kočka potřebuje stimulaci a ty domácí obzvlášť. Zatímco venkovní kočky naplňují své potřeby lovem, ty domácí mohou trpět nedostatkem pohybu a zábavy.

kotě v dlani člověka spokojeně spí

Péče o kočku v zimě: Podrobný průvodce

Venkovní kočky vyžadují v zimě zvláštní péči a pozornost. Ty domácí si možná ani nevšimnou, že venku sněží. A polodomácí kočky zase tráví nezvykle hodně času doma. Ať už máte kočičku venkovní nebo domácí, víme, jak se jí postarat o příjemné prožití zimního období.

pes leží a má vedle sebe jablka v košíku a na táccích vánoční cukroví pro psy

Vánoční cukroví pro psy a kočky

Také milujete Vánoce s vůní čerstvě upečeného cukroví? Mňam. S tím úklidem už je to horší že ano, ale napadlo vás někdy upéct sušenky i pro svého psa nebo kočku? Já osobně je peču tak 3x do roka a na Vánoce nesmí domácí sušenky chybět, to by bylo vyčítavých pohledů.

pes na vodítku má otevřenou tlamu

Odpovědnost za škodu způsobená zvířetem

Nové zvíře vám nevnáší do života vždy jenom radost, ale někdy také starosti. Třeba když vám pes rozkouše památeční polštářek z bruselské krajky či kočka rozbije vázu po pratetě. Ale co teprve, když se obdobná věc stane u přátel na návštěvě nebo když vaše zvíře na někoho zaútočí na ulici? Jakým způsobem máte reagovat a za co nesete odpovědnost jako majitelé zvířete?

bílé koťátko leží na boku s hlavou dolů a kouká do předu

Oblíbená plemena koček

U nás nejrozšířenější a nejznámější je kočka domácí. Jsou ale známé desítky dalších kočičích plemen. Některá jsou známá více, jiná méně. Těm nejzajímavějším se podíváme na zoubek, abychom zjistili, jakou mají povahu, jak o ně pečovat a co mají rády. Takové poznatky potom můžete využít pro výběr správného kočičího parťáka.

dvě kočky spí s hlavami u sebe na notebooku

Jak seznámit a spřátelit dvě kočky?

Kočičí chování je velmi teritoriální, i přesto jsou ale kočky tvorové společenští. Seznamování dvou cizích koček v přírodě má svá vlastní pravidla, do kterých člověk nezasahuje. Jinak je tomu ale u koček žijících v bytě nebo domě. Tam naopak není dobré spoléhat na přírodu a nechat si to kočky „vyjasnit po svém“. Takový přístup může být pro kočky velmi stresující a seznámení tak může ovlivnit jejich vztah na dlouhou dobu. Nejdůležitějším pravidlem je do ničeho kočky nenutit násilím a připravit jim správné podmínky. Jak tedy kočkám průběh seznamování usnadnit?

bígl leží v pelechu Akinu

Máte alergii na psa nebo kočku?

Chov psů a koček celosvětově stále stoupá a s ním narůstá i četnost alergií. Víte, jak takovou alergii poznat a co dělat, pokud přeci jen chcete parťáka nebo ho už dokonce máte?

pes u vánočního stromku má na hlavě třásně

Co nenechat bez dozoru na vánočním stole?

Vánoční svátky společně trávíme se svými nejbližšími, díváme se na pohádky, rozdáváme dárky a jíme... Co si budeme povídat, kapr, řízky, klobásy, tuny bramborového salátu, a hlavně bezpočet vánočního cukroví nesmí na Vánoce chybět. Ovšem pokud s námi žijí mazlíčci v jedné domácnosti, je potřeba dávat pozor, aby omylem nepozřeli něco, co by jim nemuselo udělat nejlépe.  Vánoce jsou svátky klidu a pohody, nezničme si je trávicími potížemi mazlíčků či dokonce návštěvou veterináře.

pes a kočka jedí ze stejné misky

Je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky?

Máte doma psa i kočku a přemýšleli jste nad tím, že byste si ulehčili práci, a krmili oba mazlíčky pouze jedním, stejným krmivem? Nebo už to tak děláte? Pozor, můžete tím svému parťákovi zadělat na pěkný průšvih. V dnešním článku vám vysvětlíme, jaký je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky a proč má mít každý svou speciální recepturu.

holčička s culíčky dává pusinku štěňátku na čumák

Pozitivní vliv zvířat na děti

Snad každý člověk někdy měl domácího mazlíčka. Domácí mazlíčci jsou totiž velmi oblíbení, protože pokud se s láskou o mazlíčky staráme, oni nám za to na oplátku dávají ještě více lásky a spoustu radosti. Chcete se dozvědět, jaké je vhodné zvíře pro děti a co pozitivního jejich soužitím dítě může získat?

mourovatá šedá kočka sedí s hlavou do strany

Proč kočky vrní?

Zdá se, že neexistuje příjemnější zvuk, než je předení kočky. V současné době se má za to, že předení vzniká při nárazu hlasivek. Tento zvuk kočka vydává po celý život, ovšem na začátku se každá kočka musí správnému vrnění nejprve naučit. Už několik málo hodin po narození, koťátko začne vydávat svůj první vrnící zvuk pro kontakt s matkou. Ale čeká ho ještě dlouhá cesta, než bude jeho vrnění znít, jako u dospělých jedinců. Kočky vydrží vrnět bez přestání klidně celé hodiny, aniž by se unavily, ale proč to vlastně dělají?

strana: 1 , 2 , 3

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie