Život s kočkou

kočka je na podzimní zahradě má modrý obojek a dostává od paničky pamlsek Akinu

Jak naučit chodit kočku na vodítku?

Zní to jako vtip? Ne opravdu si z vás nestřílíme. V dnešní době je stále ve větší oblibě nejen venčení psů, ale také koček či zakrslých králíčků. V Praze jsem dokonce potkala pána, co venčil poníka a dával mu povely „sedni“ a „zůstaň“ jako kdyby to byl pes.Pokud nechcete, aby si vaše kočička doma jen válela šunky, můžete s ní začít chodit na procházky ven. Jen je třeba na to kočičku postupně připravit. Kočky jsou divoké šelmy milující svobodu. Dejte tedy té své dostatek prostoru a času takovouto novinku vstřebat.

žena sype do misky z pytle krmivo Akinu Vitality pro sterilizované kočky

Recenze krmiva Akinu VITALITY cat

Pro otestování krmiva Akinu VITALITY cat jsme hledali kočičku s citlivým zažíváním a se skoleny k problémům. Zajímalo nás, jak takové kočičce bude krmivo nejen chutnat, ale hlavně, jak jí bude prospívat. Vybrali jsme si proto kanadskou bezsrstou kočku Sphynx jménem Abigail. Abi jsou 2 roky a kromě spánku miluje mlsání a hraní si s páníky. K vyzkoušení Abi dostala 1,5kg balení Akinu VITALITY cat sterilised, určeno pro kastrované kočky.

kočka jí ze své misky granule a vedle ní stojí pytel s krmivem Akinu VITALITY

Změna krmiva u koček

Nasypete vaší kočce do misky její oblíbené granule, ona se na vás vyčítavě podívá a odejde pokračovat ve svém spánku? Každá kočka je od přírody mlsná. Chtě nechtě, budete muset změnit krmivo, protože to stávající jí už „nevoní“. Nikdy jste krmivo neměnili? Nebojte, my vám s tím pomůžeme.

kočka leží na kartonovém škrabadle

Akinu kartonové škrabadlo

Každá kočka je od přírody vybavena ostrými drápky, které potřebuje k lovu a obraně. Velmi užitečné jí jsou například ke šplhání po stromech, či pokud chce třeba vyskočit na něco vysokého. Kočičí drápky však neustále dorůstají.

stojící kočka se snaží ulovit hračku s peříčky

5 tipů, jak se nenudit s kočkou

Kočky jsou na rozdíl od psů velice samostatné. Ovšem pokud své kočce zpestříte den společnými hrami, upevníte si společné pouto a probudíte v ní hravou šelmičku. Pokud se vaše společné hry stanou součástí každodenního rytmu, vybijete tak navíc její energii, kterou by jinak mohla využít k nějakým těm kočičím lumpárnám, jako je ničení nábytku či trhání záclon. Pokud vlastníte kočku z útulku, snadněji si ji pomoci her k sobě nakloníte a získáte tak její důvěru.

kočičí naháč jí konzervu first class

Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 1.

Kočky jsou známé svou vybíravostí, mlsností a náš Mur je jejich král.Jak tedy poznat, kdy je kočka jen mlsná a kdy jí krmivo opravdu nevyhovuje? V dnešní době je na trhu nepřeberné množství výrobců krmiv pro kočky. Vybrat to správné se tak může zdát velmi složité. Avšak ne všechno nabízené krmení je plnohodnotné, spousty kapsiček a konzerv jsou určené pouze jako krmiva doplňková. Při volbě krmení je třeba vybírat pouze z kompletních krmiv. Svou kočku však můžete krmit i jinak. Velmi moderní krmení dnešní doby je tzv. BARF. Jedná se o krmení syrovou stravou, jak už název vypovídá (= bone and raw food).

strana: 1 , 2 , 3

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie