Všechny články

2 pejsci v útulku Tachov u Šmudliny

Život v útulku: Jak se pejskům a kočičkám žije a jak jim můžete pomoci?

O Vánocích bývá v útulcích rušno. Lidé si chtějí splnit vánoční dobrý skutek a vozí do útulků deky, krmiva a cokoliv dalšího je napadne, že by se pejskům a kočičkám mohlo hodit. Ne vždy se ale trefí do toho, co je v útulku zrovna potřeba a dobrý úmysl vyjde zbytečně vniveč. Pojďte s námi na návštěvu do útulku Tachov u Šmudliny a zjistěte, jak tam probíhá běžný den a jak můžete pomáhat opravdu smysluplně.

ztracené štěňátko se svými kamarády králíčkem a kočičkou jsou na náměstí s vánočními trhy

Vánoční trhy a kouzlo adventního večera

Kapitola 6

australák leží v pelíšku v místnosti s vánoční výzdobou

Tipy na vánoční dárky pro pejskaře

Přemýšlíte, čím u vánočního stromečku potěšit jiného pejskaře nebo hledáte inspiraci, o co si napsat Ježíškovi? Máme pro vás bezva tipy na vánoční dárky, které potěší každého psího páníčka.

buldoček stojí v trávě

Buldoček: Bude to ten pravý společník právě pro vás?

Chcete svou smečku rozšířit o nového čtyřnohého parťáka a přemýšlíte o francouzském buldočkovi? Pojďte zjistit, čím se toto populární společenské plemeno vyznačuje, co vás s ním čeká a zda se hodí právě k vám.

smutný ztracený pejsek je ve stodole v pelíšku s kočičkou

Tajemný statek. Bydlí tam někdo?

Kapitola 4

pes a kočka dostávají dárky pod stromečkem

Velký přehled tipů na vánoční dárky pro psy i kočky

Naši chlupatí parťáci jsou důležitými členy rodiny. A tak o Vánocích nesmí chybět pod stromečkem dáreček i s jejich jmény. Nevíte, co jim pod stromeček zabalit, aby měli opravdovou radost? Máme tipy na ty nejlepší vánoční dárečky pro pejsky i kočičky.

smutný ztracený pejsek sní o svém domově

Maxík se ztratil. Najde cestu zpět ke své rodině?

Kapitola 3

kočka se psem spí v obývacím pokoji

Kočka nebo pes: Který parťák je pro vás ten pravý?

Už jste se rozhodli. Chcete chlupatého parťáka. Ještě ale nevíte, jestli psího nebo kočičího. Který se k vám bude víc hodit? A podle čeho se rozhodnout? Poradíme vám.

zakrslý králík u misky s výběrem salátů a zeleniny

Radíme se s veterinářem: Co když zakrslý králík nežere?

Králíčkové rádi pořád něco chroupou. Ať už je to kvalitní seno, čerstvá křupavá zelenina nebo bylinky, okusují vše. A nepohrdnou ani vhodným pamlskem. Co ale když najednou přestane králíček jíst? Potom zbystřete, protože už po pár hodinách se tento stav může proměnit v závažný problém.

pes s brýlemy na čumáku leží s knihou vedle štěněte

Tipy na nejlepší knížky se psími příběhy

Chcete potěšit blízkého pejskaře originálním dárkem? Nebo chcete rozšířit psí knihovničku o nějakou tu beletrii? Máme pro vás tipy na knížky s nejoblíbenějšími psími příběhy.

pes max leží na pelíšku akinu a jeho panička zdobí vánoční stromek

Maxíkovo velké vánoční dobrodružství začíná

Kapitola 1

Akinu charitativní projekt vánoční přetahovadlo

Charitativní projekt Akinu: Kde a jak pomáháme?

Chtěli jsme pro všechny čtyřnohé kamarády vytvořit něco, co bude mít vícestranné využití a zároveň jsme chtěli pomoci některé organizaci, která zajišťuje péči o zvířata. Vznikla z toho myšlenka znovu spojit naše vlastronučně vyrobené hračky s charitativní akcí a darovat celý výtěžek z prodeje této limitované edice organizaci, která to potřebuje. A tak se zrodily nejprve čmuchací vánoční punčochy, čmuchací vánoční koule a koberečky a letos přetahovadla. Každý kousek je originál. Každý kus je ve vánočních barvách, ručně a s láskou vyrobený námi Akiňáky a jsou pro všechny pejsky. 

detail ha hlavu mourovaté kočky

Nejčastější kočičí nemoci

Znalost kočičích neduhů a jejich příčin je důležitou součástí správné péče o kočičí mazlíčky. Pojďte zjistit, jaké jsou nejčastější kočičí nemoci, jaké jsou jejich příčiny a jak jim můžete správnou péčí předcházet.

buldoček leží na dece v obýváku

Nejčastější psí nemoci

Víte, jak poznat, že je váš miláček nemocný? Jaké jsou nejčastější nemoci, které pejsky trápí? Zjistěte, jaké jsou jejich příčiny a jak jim lze předcházet.

pes a kočka s dárky a stromečkem

Vánoční příběh o ztraceném štěňátku

Chceme se s vámi podělit o příběh, který zahřeje vaše srdce a nenechá jedno oko suché. Napínavý pohádkový příběh vás zavede do světa, ve kterém se snoubí kouzlo Vánoc a nečekaná dobrodružství.  "Za oknem se prohání paní Zima a den už je znatelně kratší než noc. Čeká nás krásné předvánoční období... "  Tyto okamžiky můžete sdílet se svými dětmi a společně se ponořit do příběhu plného naděje, radosti a vánočního kouzla. První kapitolu zveřejníme už 05.11.2023. Aby vám neutekl další díl příběhu, vyplňte níže svou e-mailovou adresu a další kapitola vám příjde do e-mailu.

voříšek sedí na trávě a vedle něj je pytel granulí Akinu VITALITY

Prémiové nebo superprémiové krmivo? Co to znamená a v čem se vlastně liší?

Když jdete na nákup, v sekci pro mazlíčky vidíte obří pytle granulí za pár korun. Ptáte se, v čem se toto krmivo liší od toho, které je několikanásobně dražší? Zajímá vás, v čem a jestli je vůbec lepší? Pojďte zjistit v čem se liší ekonomická, prémiová a superprémiová krmiva.

2 kočky leží na sobě v pelíšku

Kočičí život: Jak se starat o kočku v různých fázích života?

Na rozdíl od pejsků, u kterých rozeznáváme tři životní fáze, jich kočky mají hned šest. A v každé životní fázi jsou náchylné k jiným zdravotním obtížím a vyžadují trochu jinou péči. Pojďte s námi zjistit, jaké životní fáze kočka má a jak jí zajistit tu nejlepší možnou péči.

2 různě staří psi mají hlavy u sebe a mazlí se

Psí život: Jak se starat o pejska v různých fázích života?

Pejsci v různých fázích života potřebují trochu jinou péči. Víte, co sledovat u štěněte, jak na prevenci u dospělého psa a jak dopřát pohodlný život svému psímu seniorovi? Pojďte to zjistit.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie