Všechny články

kočka sedí v cestovním kufru

Cestování s kočkou

Potřebujete odcestovat a chcete nebo dokonce musíte vzít svého kočičího miláčka s sebou? Poradíme vám, jak zvládnout společné cesty hravě a bez stresu. Stačí se jen pořádně připravit.

pes sedí v autě u spolujezdce kouká z okýnka a olizuje se

Cestování se psem

Pro mnohé z nás je nepředstavitelné, abychom jeli na výlet, nebo dovolenou bez našeho čtyřnohého miláčka. Ani u nás tomu není jinak. Spousta hotelů, penzionů i chat pobyt s našimi psy bez problému umožňuje. Pejska je ale potřeba na cestu vždy pečlivě připravit.

pes slaví narozeniny, má na hlavě čepičku a před sebou má dort

Dort pro psa - recepty

Chipík před nedávnem slavil své 4. narozeniny a já mu jako správná panička nakoupila dárky v podobě hraček, pamlsků, buřtíků a rozhodla se, že mu ještě navíc udělám narozeninový dort…

zrzavá kočka se natahuje packou po bezpečnostní síti

Bezpečné větrání - sítě pro kočky

Už staří Egypťané kočky uctívali s tím, že mají moc ochránit člověka před zlem. Podle současných vědců bývají majitelé koček spokojenější, klidnější a zdravější než zbytek populace. Soužití s kočkami ale může být pro jejich páníčky občas náročné, jelikož rády vyhledávají vyvýšená místa a dostanou se téměř kamkoliv. Víte, jak vaší kočce zajistit bezpečný pohyb po domácnosti s možností pozorování venkovního shonu a dýchání čerstvého vzduchu?

kotě sedí v kočičím záchodku se stelivem

Jak naučit kočku na záchod?

Mysleli jste si, že si přinesete domů kočku, ukážete jí pelíšek, ukážete jí misku, ukážete jí záchod pro kočky a ona bude najednou vědět, co se od ní čeká? Přestože jsou kočky od přírody čistotná zvířata a mají tendence své výkaly zahrabávat, může se stát, že bude právě vaše kočička potřebovat s naučením hygienických návyků trošku pomoct.

seniorka objímá psího seniora

Jak se starat o psího seniora

Stárnutí patří k životu a dříve či později psí důchod dopadne na všechny chlupáče. Jak se váš život změní, až bude váš parťák patřit mezi seniory? Jak se o něj starat tak, aby měl spokojený důchod a byl s vámi co možná nejdéle?

pes sedí v trávě a má před sebou 5 druhů pamlsků Akinu VITALITY Jerky

Recenze Akinu VITALITY Jerky

Abychom vám jen nepředstavovali naše VITALITY Jerky s tím, že jsou skvělé, chutné a zdravé, přidali jsme i recenzi od našeho psího ambasadora a poprosili výrobce, aby nám odtajnil výrobu a proces sušení masa.

mainská kočka leží v trávě

Velký průvodce antiparazitiky pro kočky

Nás i naše mazlíčky mohou paraziti pěkně potrápit. A to nejen v teplých měsících roku. Pokud váš kočičí parťák alespoň občas vyběhne ven, je potřeba sáhnout po antiparazitikách. Nevíte, jaký typ ochrany zvolit? Pojďme se společně podívat na všechny přípravky proti parazitům pro kočky, ze kterých můžete vybírat.

štěně kavalíra běží ve vysoké trávě

Velký průvodce antiparazitiky pro psy

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti dokážou pořádně potrápit nejen naše mazlíčky, ale i nás. Chcete svého parťáka a domácnost ochránit, ale ve velkém množství možných přípravků proti parazitům se ztrácíte? Společně se podíváme na možnosti ochrany, které jsou na trhu k dostání.

běžec běží se psem canicross

Canicross: Běhání se psem. Jak s ním začít a na co si dát pozor?

Češi jsou národ pejskařů, který své čtyřnohé kamarády miluje a bere je s sebou téměř všude. Proč se svými mazlíčky tedy nezačít i běhat? Canicross neboli závodní běhání se psem je čím dál oblíbenější aktivitou. Svého psa při ní pořádně vyvenčíte, vy se protáhnete a užijete si skvěle strávený společný čas. Jak s během začít a co je třeba dodržet?

kočka drží drápkami ruku páníčka s pamlskem

Jak vychovat kočku a naučit ji povely?

Věříte všeobecnému přesvědčení, že kočku nemá smysl trénovat? Že má kočka svoji hlavu a na slovo vás rozhodně poslouchat nebude? Kočky jsou vysoce inteligentní zvířata a vycvičit je rozhodně jde. Jen se na výcvik kočky musí jít trochu jinak než na výcvik psa. Zjistěte s námi, jaké metody při výcviku kočky fungují a jak kočku naučit konkrétní povely.

slečna na rozkvetlé louce dává psovi dobroty z pamlskovníku

Základní výcvik psa krok za krokem

Máte nového chlupatého kamaráda a chcete si co nejvíce zpříjemnit vzájemné soužití? Nebo váš dlouholetý parťák stále ještě nepochopil, co po něm chcete, když mu zkoušíte dávat jednotlivé povely a pomalu už jste to vzdali? Poradíme vám, jak svého pejska naučit základní povely, abyste si vzájemně lépe rozuměli.

pes leží na posteli přikrytý peřinou

Spaní v jedné posteli se svým mazlíčkem?

Někdo má rád, když se k němu mazlíček v noci přitulí a třeba mu zahřívá záda. Někomu se pes či jiné zvíře v posteli příčí. Ať už to je z důvodu hygieny, nebo třeba pohodlí. Jak to máte vy? A je to vůbec zdravé?

kočka s interaktivní hračkou Akinu

Nejlepší hračky pro kočky? Ty interaktivní!

V každé kočce dřímá šelma. I v té vaší, která už pět hodin spí na topení. Každá kočka potřebuje stimulaci a ty domácí obzvlášť. Zatímco venkovní kočky naplňují své potřeby lovem, ty domácí mohou trpět nedostatkem pohybu a zábavy.

pes sedí na modré čmuchací dečce

Když se pes nudí: Tipy na nej hračky a aktivity

Ne vždy máte čas vzít svého pejska na pořádnou procházku a pořádně ho vyběhat. Jsou dny, kdy ho stihnete dvakrát vyvenčit a je vám líto, že nemáte čas se mu věnovat tak, jak by potřeboval. Pak jsou zase dny, kdy ten čas sice máte, ale zase vám nehraje do karet počasí. Máme pro vás tipy, jak pejska zabavit!

kotě v dlani člověka spokojeně spí

Péče o kočku v zimě: Podrobný průvodce

Venkovní kočky vyžadují v zimě zvláštní péči a pozornost. Ty domácí si možná ani nevšimnou, že venku sněží. A polodomácí kočky zase tráví nezvykle hodně času doma. Ať už máte kočičku venkovní nebo domácí, víme, jak se jí postarat o příjemné prožití zimního období.

dívka ve sněhu drží svého psa bígla a šeptá mu do ucha

Péče o psa v zimě: Podrobný průvodce

Změny teplot, posolené chodníky a třeskuté mrazy si žádají, abychom svým čtyřnohým parťákům věnovali zvláštní péči. Máme pro vás tipy, jak společně zvládnout i tuhou zimu bez úhony!

dívka drží láskyplně hlavu psa a tiskne ji ke své

Zvířecí hrdinové, kteří zachránili život člověka

Často slýcháme příběhy, ve kterých zvíře zachránilo život člověku. Po celém světě žije nespočet hrdinů z říše zvířat - a my jsme pro vás vybrali ty největší hrdiny a nejzajímavější příběhy. Varování - slzám dojetí se nejspíš nevyhnete.

Smutná borderka leží s hlavou na pacce

Jak zvládnout silvestr se svými mazlíčky?

Zima, tma a z venku se ozývají rány od petard… tak to vypadá o silvestru…. (bohužel ale i několik dní před ním i po něm). Psi slyší mnohonásobně lépe než my lidé, proto není divu, že se jich většina bojí. Pes a silvestrovské oslavy zkrátka nejdou moc dohromady. Rachejtlím a petardám se ale ani letos nevyhneme, a tak vám přinášíme pár tipů, jak nejen pejskům tento den ulehčit.

pes leží a má vedle sebe jablka v košíku a na táccích vánoční cukroví pro psy

Vánoční cukroví pro psy a kočky

Také milujete Vánoce s vůní čerstvě upečeného cukroví? Mňam. S tím úklidem už je to horší že ano, ale napadlo vás někdy upéct sušenky i pro svého psa nebo kočku? Já osobně je peču tak 3x do roka a na Vánoce nesmí domácí sušenky chybět, to by bylo vyčítavých pohledů.

vánoční přání akinu s ozdobami

Tipy na vánoční dárky 2021

Jako každý rok, i letos vám přinášíme tipy na dárky pro vaše mazlíčky. A že je z čeho vybírat. Tak hoďte stres i starosti za hlavu a pojďte se inspirovat. Vše, co potřebujete, můžete sehnat na jednom místě.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie