Všechny články

psí modelové sedí u sebe a drží Akinu chipsy

Naši modelové Jade, Justy a Jerry

Mezi největší hobby šikovné Anety patří i práce se psy. Její život je hned o třech psech, kteří jí dělají každý den lepším.3x J - voříšek Jade (3,5 roku), border kolie Justy (téměř 3 roky) a jack russell teriér Jerry (2 roky).Vyzpovídali jsme Anetu, jací tito tři miláčkové doopravdy jsou. Pojďte se na ně podívat s námi.

rodina (muž, žena, 2 děti) mají piknik a mezi sebou psa labradora

Plánujete nového člena rodiny?

Jaro je v plném proudu, všude se to hemží mláďátky a vy uvažujete o pořízení štěňátka? Skvěle! Pes je nejlepším přítelem člověka. Před jeho pořízením je však důležité odpovědět si na několik otázek. Mám na pejska dostatek volného času? Dostatek financí? Dostatek místa?Nového parťáka si pořizujeme na několik let, je to živá bytost a bude mít v životě jen nás. Je tedy na nás, abychom pro něj zařídili ten nejlepší život.

pitbull s náhubkem zdolal střapec

Jak si vybrat vhodný psí sport

Jsou lidé, kteří vědí, jakému sportu se chtějí věnovat a dle toho si také pořídí vhodnou rasu psa.Pak jsou lidé (jako já), kteří si pořídí psa a věnují se všemu, co psa baví. Je to náročné, protože se člověk učí vše spolu se psem za pochodu, ale radost z výsledku je pak dvojnásobná.

borderka Lili leží v trávě s Akinu pamlsky

Naše modelka Lily

Hvězda nejen našeho Instagramu a Facebooku, ale i bannerů, letáčků aj. je pětiletá borderka Lily, která si nás svým věrným pohledem a šikovností okamžitě získala. Před objektivem je bezpochyby profesionální modelkou, jaká ale je ve skutečnosti? A jak k ní její panička Barča přišla? O tom se dočtete v dnešním článku.

voříškiáda fauničky a sraz psích vozíčkářů

Voříškiáda Fauničky a sraz psích vozíčkářů

Nedělní počasí přímo vybízelo k tomu, vzít svého parťáka a strávit s ním den venku. My jsme celou neděli strávili v moc milém kolektivu účastníků již 4.ročníku Voříškiády, jejíž součástí byl také sraz psích vozíčkářů.

bílý chlupatý pes předvádí trik z dog dancingu

Dogdancing

Dogdancing je krásný sport, který dává vyniknout harmonii mezi psem a jeho psovodem. Věnovat se mu může naprosto každý.

usměvavá žena sedí vedle svého psa, ktetý právě vyhrál medaily v dogdancingu

Cesta za titulem Champion of Dogdancing

Zuzka je krásná, mladá 29letá slečna, která každou svou volnou minutu věnuje psům. Životem jí prošlo několik plemen, avšak nejvíce jí učarovali border kolie.

pes s otevřenou tlamou dokořán na happy dog show

Happy dog show 2018

Budíček ve 4:20, cesta do firmy a hurá na Happy Dog Show do kempu Džbán

moskevský ovčák kráčí přírodou

Náš model Frederik

Milovník Akinu masíček, koupání a sněhu ... to je náš model a tester Frederik.Poprosili jsme Fredíkovu paničku, aby vám o něm něco prozradila, ale on trval na tom, že se vám představí sám :-).

pes na louce hraje treibball

Co je to Treibball?

Treibball je relativně nový kynologický sport, u kterého jde nejen o rychlost a přesnost psa, ale také o ovladatelnost a souhru se psovodem.

pejsek venku cvičí poslušnost a dostává za to kolagenové chipsy Akinu

Začínáme s výcvikem

Psi, stejně jako lidé, milují chválu a pozitivní přístup doprovázen pamlskem. Může se ale stát, že pes zcela nepochopí, co se po něm chce, proto je nejlepší, když se rodina dohodne na skupině povelů a používají všichni jeden povel na přivolání, jeden na chůzi u nohy a podobně.

pes sedí u stolu na židli, packy na stole a na talíři leží libové maso Akinu

Jak správně krmit psa?

Při krmení našeho nejlepšího přítele musíme mít na paměti hned několik základních pravidel.

moskevský ovčák běží ve sněhu

Kloubní výživa

Zdraví kloubů závisí nejen na plemeni a váze psa, ale také na jeho životním stylu. Ve štěněčím věku jsou nejnáchylnější na špatnou tvorbu kloubů především velká plemena, kdy některá štěňata narostou příliš rychle a kostra včetně kloubů se nestačí dostatečně tvořit.

pes leží na Akinu pelíšku

Jak vybrat správný pelíšek pro psa

Každý pejsek musí mít své vlastní místečko, kde ho nebude nikdo rušit. Místo, které bude sloužit jako jeho zóna klidu. Kam si vleze, když si bude chtít odpočinout, nebo dostane chuť být nerušený a sám.Možností, jak takové místo vytvořit je několik, pejskovi můžeme pořídit psí přepravku, klec, pelíšek, matraci či polštář.

kavalír v oblečku a na vodítku stojí ve sněhu a kouká rovně

Jak pečovat o psa v zimě

Zima je v plném proudu a naši psi jsou v sedmém nebi, když se můžou honit za sněhovými vločkami a válet se ve sněhových závějích. Čím větší jsou však zimní radovánky, tím větší nastává péče o psí kožich a především tlapky. Ty jsou v zimě velmi namáhané kvůli mrazu a posypové soli, které je všude nadbytek. Proto se v dnešním článku podíváme na vhodné kosmetické produkty, které vašemu psovi pomohou zimu přečkat v pořádku a vám usnadní spoustu práce.

kočka si hraje s látkovou hračkou a mlsně kouká na jehněčí masíčka Akinu

Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 2.

O tom, jak vybrat správné kočičí krmení jsme se bavili v předchozím článku. Dnes se podíváme na tu praktičtější část o kočičích mlsalech.

kočičí naháč jí konzervu first class

Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 1.

Kočky jsou známé svou vybíravostí, mlsností a náš Mur je jejich král.Jak tedy poznat, kdy je kočka jen mlsná a kdy jí krmivo opravdu nevyhovuje? V dnešní době je na trhu nepřeberné množství výrobců krmiv pro kočky. Vybrat to správné se tak může zdát velmi složité. Avšak ne všechno nabízené krmení je plnohodnotné, spousty kapsiček a konzerv jsou určené pouze jako krmiva doplňková. Při volbě krmení je třeba vybírat pouze z kompletních krmiv. Svou kočku však můžete krmit i jinak. Velmi moderní krmení dnešní doby je tzv. BARF. Jedná se o krmení syrovou stravou, jak už název vypovídá (= bone and raw food).

podleská voříškiáda a pes v tunelu při agility

Podleská voříškiáda

Znáte ten pocit, když vám v sobotu zazvoní budík v šest ráno?Ve finále z postele vylétnete v půl sedmé, čapnete termosku s kafem, popadnete psy a nasedáte do auta, které jste si (díky bohu) prozíravě připravili den předem. Ono se řekne „jeď se stánkem na akci“ ale co to doopravdy obnáší? Někdo musí skladníkům říct co chce na akci vézt, ti mu to připraví na paletu, ten někdo to pak musí naložit do auta, dovézt na místo určení, kde postaví stánek, navěsí zboží na stojany, dodá cenovky, otře pot z čela a s úsměvem na tváři očekává první zvědavé účastníky akce, kteří přijdou omrknout novinky v sortimentu.

panička jde venčit na vodítku ve městě svou fenku yorkšíra a má na sobě obleček

Oblékat či neoblékat?

Ti, co si myslí, že psi jsou stejně jako vlci zvyklí na nízké zimní teploty, jsou vedle jak ta jedle. Zatímco vlci poslední tisícovky let žijí stále stejným způsobem, psi se postupně domestikovali a zvykali si na teplo lidského obydlí.

žena se usmívá na svého psa a drží v ruce flexi vodítko

Co je to FLEXI vodítko?

Flexi je samonavíjecí vodítko oblíbené díky své praktičnosti.Užití najde hlavně v parcích, kde je volný pohyb psů zakázán, ale také při venčení v případě, že pejsek nemá zcela zvládnutou poslušnost. Na Flexi vodítku se totiž může pejsek pohybovat dle vlastní libosti bez toho, aniž byste se museli bát, že vám pejsek uteče. Díky tomuto vodítku máte pejska neustále pod kontrolou.

pes leží a dívá se na zubní kartáček a dentální pamlsek pro psy ve tvaru kartáčku

Proč čistit psovi zuby?

V dnešní době bereme své psy spíše jako své parťáky a kamarády, a proto pro ně chceme jen to nejlepší. Dentální péče je jen dalším krokem v péči o ně. Avšak je to pouze preventivní opatření.S čištěním zubů je třeba začít již před vytvořením zubního kamene. A to odstraňováním zubního plaku, který se na zubech neustále ukládá.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie