Všechny články

australák leží v pelíšku a má u sebe Akinu mini Multík a dobroty

Ještě nemáte dárek pro svého chlupáče? Máme tipy na nejlepší dárky!

Vánoce se blíží a přípravy jsou v plném proudu. Pokud jste v tom shonu zapomněli vybrat dárek pro svého věrného parťáka, máme pro vás tipy na nejlepší dárky pro pejsky.

psi v útulku dostávají pamlsek

Akinu pomáhá útulkům

Už pár let podporujeme mělnický útulek DogPlanet. Protože ale potřebují podat pomocnou tlapku i ostatní, tak abychom nezůstali jen u jednoho, rozšířili jsme naši podporu o útulek Dogsy a Teplické kočky. A začali jsme také s podporou charitativního projektu Běhejme a pomáhejme útulkům.

kotě je u stromku s dárky a pamlsky

Vánoční cukroví pro kočky: 3 recepty, které potěší všechny mlsné jazýčky

Recepty na psí cukroví už jste vyzkoušeli a říkáte si, jestli náhodou nemáte i tipy na cukroví pro kočky? Samozřejmě máme! I váš kočičí miláček si zaslouží mít na vánočním stole svojí misku dobrůtek. Tak hurá na pečení!

pitbull leží vedle vánočních psích sušenek

Pečeme cukroví pro psy: 3 nové recepty

O Vánocích si málokdo dokáže odepřít něco na zub. A dopřát chceme i svým čtyřnohým parťákům. Vánoční cukroví není nic extra zdravého ani pro nás, natož pro naše chlupáče. Smutným psím očím ale nemusíte náročně odolávat, jednoduše upečte i várku psího cukroví a můžete si u pohádek dopřát společně!

mainská kočka s hračkou s pírky

Kdo si hraje, nezlobí aneb TOP kočičí hračky, které vám zachrání záclony

Kočky jsou šelmy, které potřebují během dne vybít velkou dávku energie. Není se čemu divit, když velkou část dne tráví odpočinkem. A když zrovna nespí, potřebují akci! Pokud nechcete, aby si vaše kočka vybíjela přebytečnou energii na vašem nábytku, měli byste mít v zásobě dostatek hraček. Které by neměly chybět v žádné kočičí domácnosti?

dva australáci okusují balonky

Kdo si hraje, nezlobí: 5 hraček, které by měl mít každý pejsek

Aportování, cupování, okusování, čmuchání… každý pejsek má svou oblíbenou činnost. Ať už ji ten váš už objevil, nebo zatím zjišťuje, co ho opravdu baví, tyhle hračky by měl mít každý z nich.

štěňátko leží na pleteném koberečku

Separační úzkost

Pes je společenský tvor, zvyklý žít ve smečce. Samota může tedy u některých jedinců vyvolávat strach a nervozitu. Obzvlášť, když nejsou zvyklí a trénovaní být sami. Takový psi se potom různým způsobem projevují… Nejčastěji se separační úzkost objevuje u mladých psů, ale projevit se může v každém věku.

mainská kočka leží na pohovce

Základy kočičí hygieny: O co se kočka postará sama a co musíte zajistit vy?

Často se setkáte s názorem, že kočce stačí pořídit kočičí záchod a o zbytek se postará sama. Že nevyžaduje žádnou speciální péči a že jsou kočky vlastně “bezúdržbové”. I když na tom trochu pravdy je, každá kočka potřebuje vaši péči. Jak se o ni správně starat od hlavy až k packám? Tip: Víte, jak naučit svou kočku používat záchod?  

malinois pozuje v lese s modrým obojkem

Základy psí hygieny: Víte, jak správně pečovat o psa od uší až po tlapky?

Pravidelná péče o uši, tlapky, drápky a srst vašeho parťáka by měla být samozřejmostí. Jak správně pečovat o svého miláčka od hlavy až po tlapky?

retrievr leží při výcviku helppes

Akinu podporuje Helppes

Lidé mohou mít nejrůznější druhy handicapů. Organizace Helppes těmto osobám pomáhá k soběstačnosti a samostatnosti prostřednictvím speciálně vycvičených psů.

bígl leží a vedle něj jsou doplňky stravy na podporu imunity

Doplňky stravy pro psy: Jak podpořit imunitu a orgány?

Ať už vašeho parťáka trápí zdravotní problémy, nebo jim chcete předcházet a podpořit jeho obranyschopnost, doplňky stravy jsou skvělou volbou. Obzvlášť pejsci krmení jednostrannou stravou mohou vykazovat nedostatek důležitých látek. Jak je snadno doplnit a po kterých doplňcích sáhnout?

roztomilé mourovaté kotě leží na gauči

Pořídili jste si kotě! Co všechno je potřeba pořídit a zajistit?

Koťátko k vám domů přinese spoustu radosti, zábavy a lásky. Co je potřeba pořídit a zajistit, aby se co možná nejrychleji cítilo jako doma a mělo vše, co bude ke spokojenému životu potřebovat?

jorkšírský teriér s Akinu blikacím míčkem

Pořídili jste si štěně! Co všechno je potřeba pořídit a zajistit?

Vaše smečka se rozrostla o malého chlupáče? Kromě veselého ťapkání, olizování a řádění vás čeká také nějaké to nakupování a zařizování. Jaké?

zlatý retrievr leží na terase a kouká doleva

Příběh psa Fida: Jak se zlatý retriever vypořádal s artrózou

Dnes vám představíme Fida. Veselého zlatého retrievera, kterého dostihlo retrievří prokletí - potíže s klouby. Jak se s nimi vypořádal?

zlatý retriever leží s packou na taburetu

Podporujeme projekt na výcvik psů pro detekci rakoviny Dog 4 Doc

Představujeme vám projekt na podporu výzkumu a využití psů pro diagnostiku lidských onkologických onemocnění. Tento projekt využívá unikátních schopností psího čenichu, který je schopen detekovat některé druhy onkologických onemocnění s vysokou mírou spolehlivosti. Věříme, že tento projekt má velkou budoucnost a jsme rádi, že můžeme být od začátku u toho.   Zakladatelem projektu je šéfredaktor kynologického časopisu Psí kusy Dušan Stuchlík, společně s Nemocnicí Na Bulovce a neziskovou organizací ANIMAL EYE.

bígl u moře na pláži s balonkem

Cestujeme se psem po Evropě: Kam na dog-friendly dovolenou?

Nedokážete si představit letní dovolenou bez svého chlupatého parťáka? Chcete se vydat do zahraničí, ale nevíte, co všechno je potřeba zařídit, aby mohl váš miláček spolu s vámi? Přemýšlíte, kam na dovolenou se psem, abyste si ji všichni užili naplno? Víme, kde v Evropě jsou k pejskům nejvlídnější a co všechno zařídit, než vyrazíte na cestu.

kluk je na procházce se psem v lese

Cestujeme se psem v Čechách: Tipy na výlety

Chcete se smečkou vyrazit na výlet a potřebujete nějakou inspiraci? Čtěte dál! Máme pro vás tipy na super místa, kde se bude líbit vám i vašemu čtyřnohému parťákovi. Pejsci jsou většinou nejspokojenější v přírodě, kde není mnoho lidí, kde se mohou volně pohybovat a kde jim můžete dopřát dostatek volnosti. Proto v našich tipech najdete především přírodní zajímavosti a místa v přírodě, která jsou přístupná i pro pejsky. Tak vzhůru za společným dobrodružstvím! Tip: Na výlety a nezapomeňte pořádně vybavit. Pokud nevíte, co pejskovi sbalit do batůžku připravili jsme pro vás Akinu cestovní sadu, ve které najdete vše, co bude váš parťák na cestách potřebovat.

ležící pes u misky a psí granule

Analýza kompletních krmiv: Obsahují dostatek minerálů?

Správná výživa je základem úspěšného chovu psů a koček. Odvíjí se od ní kondice a celkový zdravotní stav zvířete. Proto je velmi důležité zajistit svým mazlíčkům stravu s vyváženým poměrem živin dle jejich momentálního věku či zdravotního stavu. Správné krmivo musí zajistit dostatečný příjem energie, bílkovin, minerálů a vitamínů. Použití kompletních krmných směsí je pohodlné a praktické, ale obsahují kompletní krmiva skutečně vše, co naši mazlíčci potřebují?

border kolie sedí u pokojové rostliny s lékárničkou

První pomoc pro psa - velký průvodce

Asi nikdo nechce myslet na nejhorší, ale štěstí přeje připraveným. Proto jsme navštívili praktický seminář pod vedením zkušené zdravotní sestry Hany Beránkové, CertCAAPR a nyní vám můžeme předat důležité rady, jak poskytnout zvířeti první pomoc a třeba mu tak i zachránit život.

kočka pije tekoucí vodu

Kočky a horko: Jak se o kočku starat v tropických teplotách?

Kočky horko přece milují! Je tedy možné, aby se někdy přehřály? Ano, je. Zjistěte, kdy kočce hrozí přehřátí, jak jí ochladit a jak přehřátí předcházet.

dva australští ovčáci v Akinu bazénku pro psy

Péče o psa v horkých dnech: Podrobný průvodce

Jakmile letní teploty atakují třicítku, je třeba dávat větší pozor nejen na sebe, ale i na svého chlupatého parťáka. Víte, jak poznáte přehřátí u psa? Jak v létě psa zchladit a jak správně venčit v parných dnech?

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie