Všechny články

smutný jezevčík leží na gauči

Koronavir a časté otázky pejskařů

Česko je v karanténě, což znamená, že by lidé měli vycházet z domu pouze za účelem dojít do práce, či do obchodu pro základní potřeby. Například nakoupit potraviny, nebo obstarat léky.

bígl smutně leží s hlavou položenou mezi tlapkami

Zpráva pro Akinu zákazníky

Chceme s našimi zákazníky být i v této náročné situaci, avšak naší současnou nejvyšší prioritou je eliminovat šíření koronaviru v České republice.

Darovali jsme krmivo za více jak 85 tisíc

V České republice je spousta útulků a stále vznikají nové. Češi útulky vnímají, pomáhají jim a často si z útulků pejsky adoptují. I spousta firem, nejen těch z pet foodu, je zvyklá útulkům materiálně, či finančně pomáhat. Proto si útulky mohou vybírat, čím své svěřence nakrmí. Spousta útulků má jasně dané značky krmení, kterými krmí a na které jsou pejsci zvyklí.

pes v krabici plné Akinu pamlsků

Třídíme s EKO-KOMem

Chovejme se k přírodě tak, jak bychom chtěli, aby se ona chovala k nám. V Akinu se snažíme všemi možnými prostředky životní prostředí chránit tak, aby se nám na zemi hezky žilo. I proto jsme již 20 let v systému EKO-KOM a společně tak pomáháme zlepšit životní prostředí. Chceme ale dělat i něco navíc:Před časem jsme pořídili stroj pro výrobu papírové fixace, který obalové kartony (které bychom jinak již nevyužili) proseká a vytvoří z nich tak vhodný výplňový materiál. Tím poté vyplňujeme krabice s objednávkami tak, aby se produkty při přepravě neponičily.Také krabice, ve kterých produkty chodí k nám hned nevyhazujeme, ale používáme znovu pro přepravu objednávek našim zákazníkům.

pes na louce ujídá z Akinu misky

Co musíte vědět o krmení psů

Také se často ptáte sami sebe, či svého okolí, jak správně psa krmit? Zda víte dost, zda pro něj děláte dost? Buďte v klidu, takové otázky si klade každý chovatel. Pro začátek stačí, uvědomit si pár základních faktů.

francouzský buldoček má po koupeli s šamponem Akinu přes sebe hozený ručník

Recenze novinky Akinu šampon základní

Zpětné reakce a recenze našich zákazníků jsou pro nás tou nejdůležitější zpětnou vazbou. Ohlasy našich zákazníků jsou zohledňovány při vývoji každého našeho produktu. Dneska se s vámi podělíme o recenzi na Akinu novinku - Akinu šampon základní. Věříme, že zkušenost někoho jiného vám pomůže při nákupním rozhodování. Pokud však stále váháte, jaký produkt bude pro vašeho parťáka ten nejvhodnější, nebojte se na nás obrátit například na našem live chatu, kde vám rádi poradíme.

pes z útulku DogPlanet, kterému pomáhá Akinu

Pomáháme Útulku Mělník 2.díl

V předchozím článku o mělnickém útulku jsme vás vzali tak trochu do útulkového zákulisí. Nyní vám prozradíme odpovědi na časté otázky: "Jak může každý z nás pomoci?"

záběr ze stánku Akinu, které pomáhá útulku DogPlanet

Pomáháme Útulku Mělník

Pomoc právě zvířatům v Útulku DogPlanet Mělník jsme si vybrali nejen proto, že je máme „přes kopec“, ale také kvůli celkové myšlence a cílům provozovatelů útulku. Zaměstnanci útulku se starají, aby pobyt v útulku neznamenal pro zvířata pouze stres v uzavřeném kotci či místnosti, ale snaží se s nimi intenzivně pracovat a socializovat je.  Což je pro další život zvířete nezbytné, do útulku se dostávají převážně zvířata velmi plachá, psychicky nevyrovnaná, někdy agresivní. Přičemž většina z nich tyto vlastnosti získala díky špatnému zacházení svých bývalých majitelů. Pokud je mají v útulku těchto vlastností zbavit, je třeba se zvířaty hodně pracovat, protože pouze zvíře, které je dobře připravené na běžný život v rodinně, má lepší šanci na umístění do pěstounské péče a také na to, že ho pěstoun nevrátí zpět do útulku, což se jinak velmi často stává.

kočka čichající k pamlskům antihairball

Akinu ANTI HAIRBALL

Kočky jsou od přírody čistotná stvoření s neustálou potřebou čištění kožíšku. Důvodem častého olizování se, je ale také to, že ze sebe instinktivně omývají pach, aby je nevystopoval nepřítel.Při čištění srsti, a především tedy u dlouhosrstých plemen, však dochází k usazování spolykaných chlupů v trávicím traktu.

sheltie má za sebou černé pozadí se zářícími světélky

Jak zvládnout Silvestr

Většina majitelů psů a koček nadšení ze silvestrovských ohňostrojů zrovna nesdílí. Poslední dobou se navíc rozmohl trend pouštět rachejtle nejen o silvestrovskou půlnoc, ale nonstop od Vánoc až po Nový rok. Každý rok se kvůli stresu a polekání ztratí svým majitelům několik zvířat. Aby mezi nimi nebyli i ti vaši parťáci, přinášíme vám pár praktických tipů, jak útěku předcházet.

sheltie ve vaně má položenou hlavu na ručníku a vedle sebe šampon s kondicionérem

Poppy doporučuje Akinu šampon s kondicionérem!

Než nějaký produkt přijmeme pod svou značku, pečlivě ho prověříme. Stejně tomu bylo i při rozšíření řady šamponů. Po dlouhém vybírání a míchání toho nejefektivnějšího složení však naše práce nekončí. Dále musíme vybrat vhodný a praktický obal a na něj etiketu, která i zákazníkovi v obchodě prozradí, zda je pro něj daný produkt vhodný.Cesta k novému Akinu produktu je zdlouhavá a náročná, proto nás moc těší, když od vás máme zpětné reakce, jak vám produkty vyhovují. Tentokrát nám svou zkušenost sepsala Barča, panička rozkošné Poppy, která vyzkoušela Akinu šampon pro psy s kondicionérem.

Akinu masíčka pro kočky vyhrála cenu volby spotřebitele jako nejlepší novinku r. 2019

Vyhráli jsme!

Akinu Kuřecí řezanky pro kočky vyhrály cenu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2019!

pes leží na vánočním řetězu a vedle něj je položená vánoční hračka Akinu tučňák

Inspirace na vánoční dárky nejen pro naše čtyřnožky

Listy už dávno opadaly, venku se nám ochladilo, tma přichází již v odpoledních hodinách…máme tady zimu. A s ní přicházející Vánoce. Také už se těšíte? Já moc, a proto jsem si řekla, že vám sepíšu pár tipů na vánoční dárky. A to nejen pro vaše čtyřnohé parťáky. Ušetřete svůj drahocenný čas a nechte se inspirovat.

kočka leží na kartonovém škrabadle

Akinu kartonové škrabadlo

Každá kočka je od přírody vybavena ostrými drápky, které potřebuje k lovu a obraně. Velmi užitečné jí jsou například ke šplhání po stromech, či pokud chce třeba vyskočit na něco vysokého. Kočičí drápky však neustále dorůstají.

pes leží na polštáři v kartonovém multíku

Akinu MULTÍK

Máte rádi tajemství? V naší firmě tajemství prostě milujeme. Navíc máme tu výhodu, že ho umíme i udržet. A tak jednou naše kolegyně dostala nápad: "Co takhle vymyslet něco praktického, ekologického, něco, co udělá ohromnou radost a zároveň do poslední chvíle nebude zákazník vědět, co se skrývá uvnitř?" Zdá se vám, že je to nemožné? Není.

stojící kočka se snaží ulovit hračku s peříčky

5 tipů, jak se nenudit s kočkou

Kočky jsou na rozdíl od psů velice samostatné. Ovšem pokud své kočce zpestříte den společnými hrami, upevníte si společné pouto a probudíte v ní hravou šelmičku. Pokud se vaše společné hry stanou součástí každodenního rytmu, vybijete tak navíc její energii, kterou by jinak mohla využít k nějakým těm kočičím lumpárnám, jako je ničení nábytku či trhání záclon. Pokud vlastníte kočku z útulku, snadněji si ji pomoci her k sobě nakloníte a získáte tak její důvěru.

psí kavalírka má na sobě mikinový obleček jako dráček

Oblečení pro psa - nutnost či zbytečnost?

Mezi pejskaři se běžně setkáváme se dvěma odlišnými názory. První skupina lidí zastává názor, že pes je zvíře a nepříznivé počasí mu nevadí. Zatím co druhá skupina lidí tvrdí, že pokud pes žije v bytě, je oblékání nutné.

venku prší a border kolie se schovává pod stromem

Když psa uštkne zmije

Není to tak dlouho, co jsem byla venčit svého čtyřnohého parťáka Chipa a kousek za vesnicí jsme potkali zmiji. V klidu se proplazila kolem nás a schovala se v husté trávě. Hned mi blesklo hlavou, že vlastně nevím, co bych v situaci, že by Chipa kousla dělala. A tak jsem začala zjišťovat nějaké infomace, o které bych se s vámi ráda podělila.

detail na hlavu pražského krysaříka

Úsměv, jízda začíná

Jak probíhá casting a jaký byl natáčecí den? To vše a mnohem víc se dočtete v našem dnešním článku.

dívka sedí a drží svého psa kolem boku

Jak vznikla Akinu TV reklama

Víte, po čem pejsci touží? Po tom být s Vámi. Proto pro Vás už od roku 1993 s láskou vybíráme to nejlepší krmivo, pamlsky, hračky i pelíšky. Vy tak zakoupíte vše na jednom místě a máte čas vychutnávat si se svým parťákem všechny ty spokojené a šťastné chvíle. Tuto myšlenku jsme chtěli vložit i do dlouho připravované televizní reklamy, kterou jste mohli od 26.8.2019 pár týdnů vídat na svých oblíbených kanálech.

kolie běží na louce v postroji

Čipování psů bude povinností

Má váš parťák pod kůži identifikační čip? Až do teď byl čip vyžadován pouze u psů, kteří se svým pánem cestovali do zahraničí, nebo se účastnili oficiálních závodů a výstav. Nyní se vše mění, čipem musí být označen každý pes chovaný v České republice.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie