Všechny články

pohled ze zadu, dívka se dívá na hory a drží levou rukou svého psa kolem boku

Od výletu krok po kroku až k dogtrekkingu

Dogtrekking… sport, kde je v hlavní roli čerstvý vzduch a krásná příroda. Sport, ve kterém udáváte tempo sami. Dogtrekking není nijak rizikový, pokud se provozuje s rozumem. Naopak na většinu psů i páníčků působí až blahodárně. Nazujte pevné boty, naplňte batoh a pojďte s námi!

pejsek leží v pelíčku Akinu triagle a je přikrytý hnědou dekou s tlapičkami

Mazlíček jako pohroma pro váš byt?

Člověk za mnoho, mnoho let udělal z divokého vlka nejlepšího přítele a psa, který mu obvykle stává oddaně po celý svůj život po jeho boku. Dnešní svět, kterého jsou naši čtyřnozí parťáci nedílnou součástí funguje ale trochu jinak. Většina z nás každé všední ráno odchází za povinnostmi, jako je zaměstnání nebo třeba škola a své milované chlupaté přátelé necháváme doma. A ne každý z nich umí se samotou pracovat a využívat jí k odpočinku. Od přírody je totiž pes společenské zvíře a samota mu nemusí dělat dobře. Pokud patříte mezi ty, jejichž parťák nevydrží sám ani když odcházíte na minutku s odpadky, nyní zpozorněte. Tento článek je totiž přesně pro vás. Skvělou zprávou na začátek je, že nemusíte házet, jak se říká, flintu do žita. Existuje mnoho způsobů, jak můžete pejskovi dobu samoty zjednodušit.

dítě v gumácích jde kaluží a vede psa na vodítku

5 pravidel ke správnému soužití dítěte se psem

Čekáte miminko, máte doma psího mazlíčka a bojíte se, jak nového člena rodiny váš mazlíček přijme? Či naopak, děti již máte a chcete pořídit pejska jako nového parťáka? My vám prozradíme jednoduché triky, aby vše klaplo.

kolie ve vaně má položenou hlavu na Akinu ručníku a vedle stojí antiparazitní šampon

Jak se zbavit blech

„To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou.“ – znáte tuto filmovou hlášku? Určitě ano, ale jak to vlastně doopravdy je a jak se blech účinně zbavit?

psí ohařka sedí v lese

Raději psa s PP, či bez PP?

Když psa, tak proč s průkazem původu, když ti bez průkazu jsou levnější? Chcete pejska pro radost a na výstavy chodit nechcete, tak proč „zbytečně“ platit za štěně více? V tomto speciálním článku si trochu poodhalíme problematiku psů s PP a bez PP.

border kolie má hlavu na pacce a vedle ní leží psí interaktivní hračka

Interaktivní hračky pro psy

Už to bude rok...to se někdy stává. Ano, je to část jedné české písničky, ale také tvrdá realita. Už rok nás totiž sužuje obávaný virus. S ním také ruku v ruce přišla velká omezení a naše životy se obrátily naruby. A protože my akiňáci se snažíme myslet pozitivně a zůstat negativní, přinášíme vám spousty tipů a her, jak se se svým parťákem zabavit a utužit tak společné pouto.

border kolie leží v pelíšku, u kterého jsou kartáče a piškoty

Rady a triky pro domácnost bez chlupů

Luxování a zametání na denním pořádku? Pokud máte psa či kočku v domácnosti jistě víte, o čem je řeč. Já mám borderáčka Chipa také doma, uklízím chlupy každý den a leckdy to po pár minutách vypadá, jako kdybych neuklízela vůbec. Víte, jak na úklid vyzrát a jak se chlupů co nejsnadněji zbavit?

velice chlupatý pes je na procházce v přírodě a drží si svou oblíbenou hračku Akinu

Vybíráme antiparazitní obojky pro psy

Váš čtyřnohý přítel si z venku může snadno přinést nezvaného parazita. Ten může být velmi nebezpečný a přenášet různá onemocnění. Nenechte svému mazlíčkovi pít krev! Sezóna blech a klíšťat opět začíná. Pojďme se na to společně připravit.

bígl leží v pelechu Akinu

Máte alergii na psa nebo kočku?

Chov psů a koček celosvětově stále stoupá a s ním narůstá i četnost alergií. Víte, jak takovou alergii poznat a co dělat, pokud přeci jen chcete parťáka nebo ho už dokonce máte?

border kolie chce dostat pamlsekAkinu dentastar, který drží v ruce panička

NOVINKA! DENTASTAR pro malé i velké psy

Přinášíme vám pamlsky pro zdravé zoubky vašich psích miláčků! Nejenže pejsky na chvilku naše pamlsky ve tvaru kříže DENTASTAR zabaví, ale budou mít zdravé zuby i dásně, posílí si žvýkací svaly a krásně osvěží dech.

zlatá rybka plove v akváriu

Rady pro začínající akvaristy

Koupili jste si akvárium a přemýšlíte jak a s čím vlastně začít? Nemáte zkušenosti s akvaristikou? Nikdo učený z nebe nespadl. My jsme pro vás proto sepsali pár důležitých informací, které byste měli vědět před pořízením prvních rybiček, ale i poté, co už je máte doma.

pes s nádhernou lesklou černou srstí leží spokojeně na trávě

Co ovlivňuje barvu srsti u psů?

Tuto otázku řeší především majitelé výstavních psů. Ale ani ostatní páníčci jistě nechtějí, aby srst jejich pejska žloutla či rezla. Pojďte se s námi podívat, proč dochází ke změně zbarvení srsti u psů.

border kolie drží v tlamě tyčinku Akinu Salami i s obalem

NOVINKA: 90 % masa v tyčince SALAMI

Rádi pro vaše mazlíčky vymýšlíme něco nového. Tentokrát jsme chtěli něco jiného, zdravého, extra kvalitního, a je to tu! Akinu SALAMI hovězí tyčka.

Ocenění projektu dobrá psí duše

Akinu podporuje dobré psí duše

Práce lidí kolem týraných a jakkoli zanedbaných psů, koček a jiných zvířat je velmi náročná a tito lidé ji vykonávají zcela nezištně a často bez nároku na odměnu. Proto jsme se rozhodli podpořit projekt DOBRÁ PSÍ DUŠE.

zakrslý králík beránek v postroji chroupe trávu

Zakrslý králík jako domácí mazlíček

Přemýšlíte nad tím, že si pořídíte králíčka domů? Pokud ano, ráda se s vámi podělím o své vlastní zkušenosti. Vždy jsem chtěla především psa, ovšem před pár lety jsem ho mít nemohla kvůli pronájmu. Moc jsem ale toužila po vlastním mazlíčkovi, o kterého bych se mohla starat. A víte, který mazlíček nakonec vyhrál? Právě zakrslý králík. Můj králičí mazlíček je plemene beránek, jmenuje se Cinamon (Skořička) a od první chvíle jsem se nestačila divit, jak jsou si právě se psem podobní.

žena leží u lesa ve sněhu a má zvednuté nohy na kterých sedí pes

Zdravý pohyb se psem v každém věku

Chcete lenošit? Jestli máte doma psa, s největší pravděpodobností to moc nepůjde. Protože ať už je venku příjemně, vedro či mrzne, jsou to právě psi, kteří nás vytáhnou za každého počasí ven. Psi totiž dobře ví, že pohyb na čerstvém vzduchu je velmi zdravý jak pro ně, tak pro nás - lenošivé páníčky.

dívka trénuje se svým psem povel dej pac a v druhé ruce má připravené tréninkové pamlsky Akinu

Tréninkové pamlsky v novém kabátku

Pokud máte psího kamaráda, je potřeba ho trénovat a naučit poslušnosti. Obzvláště pokud máte akčního psa, který potřebuje svou energii nějak vybít. Ať už tedy trénujete sportovní kynologii, agility či třeba základní poslušnost, pomoci vám mohou správně zvolené pamlsky. S pamlsky na trénink, které obsahují až 97 % masa jde totiž výcvik mnohem lépe.

pes u vánočního stromku má na hlavě třásně

Co nenechat bez dozoru na vánočním stole?

Vánoční svátky společně trávíme se svými nejbližšími, díváme se na pohádky, rozdáváme dárky a jíme... Co si budeme povídat, kapr, řízky, klobásy, tuny bramborového salátu, a hlavně bezpočet vánočního cukroví nesmí na Vánoce chybět. Ovšem pokud s námi žijí mazlíčci v jedné domácnosti, je potřeba dávat pozor, aby omylem nepozřeli něco, co by jim nemuselo udělat nejlépe.  Vánoce jsou svátky klidu a pohody, nezničme si je trávicími potížemi mazlíčků či dokonce návštěvou veterináře.

smutný, opuštěný pes leží s hlavou položenou na zemi

Akinu pomáhá (s láskou všem potřebným)

Ani v letošním, obzvláště náročném roce jsme nezaháleli a snažili se podat pomocnou tlapku těm, kteří to opravdu potřebují. Představíme vám pár organizací, které uvítají každou pomoc a rádi se s vámi podělíme o jejich příběhy.

pes u krbu se olizuje a na hlavě má vánoční bonbonek Akinu

Dárky na poslední chvíli

Ještě nedávno zbývalo do Vánoc spoustu měsíců, ale čas je všechny odvál a za chvíli je tu Štědrý den. Necháváte dárky na poslední chvíli a potom ve spěchu přemýšlíte co vybrat, aby vaši parťáci nalezli pod stromečkem ten nejlepší dárek? Pokud ano a stále ještě nemáte dárky pro své parťáky a ani netušíte, co byste jim případně pod stromeček zabalili, nezoufejte. My tu jsme stále pro vás a máme několik tipů, které vám ušetří práci s vymýšlením dárků, čas i peníze.

psí naháč schoulený v modré dece

Psí naháči a kočičí Sphynx

Čínský chocholatý pes, Mexický naháč, Peruánský naháč, Sphynx… Co mají tato exoticky vypadající plemena psů a koček společného? Zajímá vás, jací jsou a jaká je o ně péče? Pojďme se na ně podívat o trochu blíže.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie