Všechny články

moskevský ovčák s potravní hypersenzitivitou sedí u lesa

Potravní hypersenzitivita – potravní alergie u psů

Všeobecně se mělo za to, že se alergie objevuje především u lidí, ovšem veterinární praxe potvrzuje, že se toto onemocnění stále častěji objevuje také u psů, koček a koní.Můj borderák Chip má odmalička citlivé zažívání, což je jeden z projevů potravní hypersenzitivity. V dnešní době citlivé zažívání není bohužel nijak neobvyklé – postihuje až čtvrtinu psů. Co ale způsobuje toto onemocnění a jak na něj vyzrát? I proto jsem se rozhodla pro vás napsat článek o této problematice.

voříšek leží na zahradě a má vedle sebe 3 konzervy Akinu hovězí maso, kuřecí prsa a libové maso

Mokré krmivo jako chytrá alternativa na cesty

Příroda je plná lákadel, jezírek a vyhlídek. Existuje tolik krásných míst a vy chcete brát svého parťáka všude s sebou? Skvělé, můžete mu zabalit oblíbenou deku, hračku, krmení a vyrazit vstříc novým zážitkům.A ať už jedete na výlet či delší dovolenou, jistě budete řešit, jak nejlépe krmivo v letních měsících zabalit s sebou. Obzvlášť, pokud svému pejskovi denně vaříte, zpestřujete granule masem nebo dokonce barfujete.

pes má opřenou hlavu o psí lékárničku

Co by měla obsahovat psí/kočičí lékárnička

Jistě pro sebe máte vybavenou domácí lékárničku kterou vozíte například na prodloužený víkend či delší dovolenou. Pokud cestujete autem, určitě máte díky povinné výbavě také autolékárničku. Napadlo vás ale mít lékárničku i pro své čtyřnohé přátele? Lékárnička vybavená přímo pro psy případně kočky, je velice důležitá a určitě byste ji neměli zapomenout přibalit na cesty. V lepším případě ji vůbec nepoužijete, ale nikdy nevíte, kdy se může hodit. Lékárničku je důležité mít doma i pokud zrovna nikam necestujete.

bílá kočička s černými a hnědými flíčky

Smí kočka stejná antiparazitika jako pes?

Dnes se zaměříme na to, zda je možné dát pejskovi a kočičce stejné antiparazitikum. Pro začátek je důležité vědět, že pokud je uvedeno, že je přípravek určen pouze pro psy, určitě jej nedávejte kočkám, a to samé platí i v opačném případě.Zároveň se ale vyrábějí antiparazitika, která pomohou od parazitů jak psovi, tak kočce, ale musí to být výslovně napsáno a vyznačeno na obalu od výrobce. Ovšem přípravek určený pro psy, nesmíte nikdy dát kočce, protože pro ni může být vysoce toxický. Každý pes a každá kočka je jedinečný tvor, který má své potřeby nejen na výživu, ale i na složení antiparazitik. Prohlédněte si nabídku přípravků proti parazitům pro kočky a také antiparazitik pro psy.

pes leží v kufru s věcmi a jede na dovolenou

Postrach dovolené - pes

Bojíte se jet na zaslouženou dovolenou se svým psem? Čas dovolených nám klepe na dveře, a tak jsme se v Akinu rozhodli podělit se s vámi o pár vychytávek, které vám pomohou dovolenou se psem nejen přežít, ale hlavně si jí užít. Pes totiž nemusí být překážkou, pokud budete připraveni na pár věcí.

na dřevěném prkýnku je naaranžovaný losos, kuřecí maso, borůvky, hrášek, rýže a bylinky

K čemu jsou jaké suroviny v krmivu dobré?

Jistě chcete dát vašemu mazlíčkovi to nejlepší. Zajímá vás, k čemu jsou dobré jednotlivé položky uvedené ve složení Akinu VITALITY? Tady naleznete kompletní seznam s informací, jak jsou zdraví prospěšné vybrané suroviny. Naleznete zde také vysvětlení převzatých anglických pojmů, pro ještě lepší orientaci v krmivu.

pes okusuje chladící nanuk Akinu

Jaké jsou trendy hračky pro psy na léto?

Sháníte zajímavé a užitečné hračky pro psy na léto? Víte, co teď zrovna frčí? My vám to prozradíme, ať jste stále v obraze.

ohař na výletě mezi skalami

Nezůstávejte doma, máme pro vás tipy na výlety se psem

Mnozí z vás byli nuceni zůstat kvůli epidemii doma, ale teď už se vám zapalují lýtka, jak toužíte po relaxu na procházce? Naplánovali jste ve volném čase místa, kde začnete objevovat krásy České republiky? Pokud jste to nestihli, tak vás tímto s radostí zveme na místa, která stojí za to navštívit a na která se sami rádi vracíme.

Akinu podpořilo projekt s názvem kde srdce pomáhá

Podpořili jsme projekt KDE SRDCE POMÁHÁ

Představujeme vám charitativní projekt společnosti Rossmann, do kterého se můžete zapojit i vy a podpořit třeba všechny 3 vybrané příběhy, které potom dostanou peněžitý dar.

bígl čeká až mu panička nasype do misky krmivo Akinu VITALITY

Z čeho jsme Akinu VITALITY vlastně upekli?

Zajímá vás, co obsahují granule, které dáváte svému mazlíčkovi a chcete vědět, čím to je, že mu tak chutnají? Pojďme se na společně podívat, co obsahují granule Akinu VITALITY.

pes si běží ve vodě pro plovoucí hračku Akinu

Učíte psa plavat hozením do vody?

„Hoďte ho do vody, psi umí plavat od přírody a nepotřebují se to nijak speciálně učit.“ Také už vám toto někdo radil? Vše je samozřejmě úplně jinak.Koupání v horkých letních dnech je příjemné osvěžení nejen pro lidi, ale i pro naše nejmilejší chlupáče.Nejlepší je, začít pejska zvykat na vodu už od malička. Třeba jen procházkami kolem potůčku či rybníku. Pejsek postupně zjistí, že voda není nepřítel, ale že se v ní může i třeba jen tak napít.Učit pejska plavat je vhodné na takovém místě, kde je stoupání do vody pozvolné a kde i vy bezpečně stačíte.

na čerpací stanici Benzina je border kolie a má v tlamě kuřecí masíčka Akinu

Pamlsky AKINU na čerpacích stanicích BENZINA

Minulý rok na jaře, jsme vám představili náš nový projekt s čerpacími stanicemi Benzina. Jednalo se o 5 vybraných čerpacích stanic, na kterých jste si mohli zakoupit naše pamlsky. Vzhledem k úspěchu tohoto projektu a velkému zájmu vám s radostí oznamujeme, že jsme zvětšili okruh čerpacích stanic tak, aby byly dostupné pro každého a nebyly pro vás tak daleko.

obézní pes leží na zahradě v trávě

Obezita u psů a koček

Dříve byli psi i kočky považováni za divoká zvířata a byli odkázáni především sami na sebe. Sháněli si potravu a sami regulovali, kolik potřebují potravy k poměru vydané energie. V dnešní době máme ale psy a kočky jako domácí mazlíčky a stále častěji je bereme jako právoplatné členy našich domácností.Člověk může své stravovací návyky silou vůle změnit, ale naši mazlíci jsou plně závislí jen a jen na nás.

pes v přírodě má na krku obojek s motýlkem a vyplazuje jazyk

Paraziti jsou už zase na scéně

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti si už zase „brousí zoubky“ na naše čtyřnohé miláčky. Zachraňme je včasným podáním správných antiparazitik!

žena sype do misky z pytle krmivo Akinu Vitality pro sterilizované kočky

Recenze krmiva Akinu VITALITY cat

Pro otestování krmiva Akinu VITALITY cat jsme hledali kočičku s citlivým zažíváním a se skoleny k problémům. Zajímalo nás, jak takové kočičce bude krmivo nejen chutnat, ale hlavně, jak jí bude prospívat. Vybrali jsme si proto kanadskou bezsrstou kočku Sphynx jménem Abigail. Abi jsou 2 roky a kromě spánku miluje mlsání a hraní si s páníky. K vyzkoušení Abi dostala 1,5kg balení Akinu VITALITY cat sterilised, určeno pro kastrované kočky.

dvě sheltie sedí u stromu, každá z jedné strany a před sebou mají pytlíčky s Akinu masíčky

Jak vybrat vhodný pamlsek na trénování

Chcete vašeho pejska naučit nějaký tríček? Protože většina psů přemýšlí asi nějak takhle – „Ty po mě něco chceš? A co za to? Joo ty v ruce nemáš žádnou ňamku? Tak tohle já dělat nebudu…“ - nepodceňujme správou motivaci.Je to tak, některé pejsky stačí správně namotivovat hračkou, ale většina psů má raději odměny formou pamlsků. Navíc, čím těžší cvik, tím to chce lákavější a voňavější odměnu.Nesmíme také zapomenout, že pamlsky jsou důležitou součástí výživy našich pejsků a měly by jim především chutnat.

kočka jí ze své misky granule a vedle ní stojí pytel s krmivem Akinu VITALITY

Změna krmiva u koček

Nasypete vaší kočce do misky její oblíbené granule, ona se na vás vyčítavě podívá a odejde pokračovat ve svém spánku? Každá kočka je od přírody mlsná. Chtě nechtě, budete muset změnit krmivo, protože to stávající jí už „nevoní“. Nikdy jste krmivo neměnili? Nebojte, my vám s tím pomůžeme.

husky jí z Akinu misky krmivo Akinu Vitality

Jak šetrně přejít na novou značku psích granulí?

Dáváte pejskovi granule, ale přestaly mu vyhovovat, nechutnají mu, nebo jste nalezli jiné, mnohem kvalitnější? Důvody, proč krmivo změnit mohou být různé, přechod na nové granule však většinou zůstává stejný.

pes sedí a kouká jak mu do misky sypou z pytle krmivo Akinu Vitality

Akinu VITALITY

Vyzkoušeli jste různé druhy granulí, ale žádné vašemu parťákovi nikdy úplně nevyhovovaly? Nebo hledáte kvalitní alternativu za ty stávající? My to měli podobně – nikdy jsme nebyli zcela spokojení s nabídkou trhu. Tak jsme se rozhodli, že se pustíme do kvalitního krmiva pro čtyřnohé parťáky, a navíc za super cenu, sami.

miska s krmením Akinu vitality, u které čekají 2 psi, ale jsou vidět jen jejich packy

Cesta k Akinu VITALITY 2

Výběrem receptur a výrobny celá „sranda“ teprve začíná – na řadě jsou obaly!

pes sedí a kouká vzhůru do objektivu, po obou stranách má vedle sebe položené pytle Akinu Vitality a na jendom má položenou packu

Cesta k Akinu VITALITY

Přinášíme žhavou novinku na český trh. V dnešní době jsou již chovatelé koček a psů stále více informováni o zvířecích potřebách. Kvalitní krmivo sami vyhledávají a požadují. Abychom drželi krok s dobou a trendem, rozhodli jsme se, že na trh doneseme krmivo vlastní. Toto rozhodnutí ale nebylo založeno pouze na trendu, ale také na potřebě přinést kvalitní krmivo na pulty obchodů a obchodních řetězců.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie