Všechny články

pes na vodítku má otevřenou tlamu

Odpovědnost za škodu způsobená zvířetem

Nové zvíře vám nevnáší do života vždy jenom radost, ale někdy také starosti. Třeba když vám pes rozkouše památeční polštářek z bruselské krajky či kočka rozbije vázu po pratetě. Ale co teprve, když se obdobná věc stane u přátel na návštěvě nebo když vaše zvíře na někoho zaútočí na ulici? Jakým způsobem máte reagovat a za co nesete odpovědnost jako majitelé zvířete?

psí kavalír leží na vánoční čmuchací punčoše a má u sebe tréninková masíčka Akinu

Čmuchací punčocha, která pomáhá

S láskou nastříhaná a ručně ušitá, limitovaná edice, pracovní sobota, celý výtěžek pro vybranou organizaci, … o čem že je řeč? 

bílé koťátko leží na boku s hlavou dolů a kouká do předu

Oblíbená plemena koček

U nás nejrozšířenější a nejznámější je kočka domácí. Jsou ale známé desítky dalších kočičích plemen. Některá jsou známá více, jiná méně. Těm nejzajímavějším se podíváme na zoubek, abychom zjistili, jakou mají povahu, jak o ně pečovat a co mají rády. Takové poznatky potom můžete využít pro výběr správného kočičího parťáka.

falešně březí fena leží v bílé posteli

Falešná březost u feny

Falešná březost, odborně pseudogravidita nebo též falešná gravidita je způsobena tím, že došlo k ovulaci a hormonální vyladění organismu feny odpovídá skutečné březosti. Ovšem bez přítomnosti plodů v děloze. Co to přesně znamená a co dělat, když je fenka falešně březí?

dvě morčata chroupají petržel

Rozhovor: zajímavosti o morčatech

Máte doma morčátko nebo přemýšlíte o jeho pořízení? Vyzpovídali jsme Báru Kettnerovou, která má bohaté zkušenosti ohledně chovu těchto mazlíků. Prozradila nám nejen jakou povahu morčátka mají, co potřebují a co jim škodí, ale i pár dalších zajímavostí.

smutný pes se dívá doprava a má sklopené uši

Co dělat, když se ztratí pes?

Pro někoho noční můra, pro jiného každodenní rutina. Proč? Protože bohužel i v dnešní době existují majitelé psů, kteří vědí, že jim mazlíček ze zahrady utíká a neřeší to. Venku tak můžete narazit na zaběhnuté psy, ale také na potulné psy. Ty potulné potkáte ovšem jen velmi zřídka. Víte ale co dělat, pokud by se vám mazlíček z nějakého důvodu ztratil a jak tomu raději zabránit?

kočka kouká do leva a má u sebe pamlsky Akinu Pockets

NOVINKA - Akinu Pockets polštářky pro kočky

I na kočičí parťáky myslíme, a tak pro ně přinášíme voňavou novinku. Polštářky Pockets obsahují spoustu důležitých vitaminů, a protože jsou kočky masožravé, jsou nové křupavé pamlsky plněné velkým množstvím masa. Polštářky jsou zdravým pamlskem vyrobeným v České republice, na kterém si navíc mazlíčci pochutnají.

Pes leží, kouká vzhůru a má obvázanou zadní tlapku zeleným obvazem.

První pomoc pro psy

Doma, na výletě a vlastně kdekoli se může stát nějaká „blbá náhoda“ a váš parťák bude potřebovat první pomoc nebo alespoň ošetřit. Základem v takové situaci je zachovat klid, chladnou hlavu a být připraven. Jde se ale vůbec na něco takového připravit a jak v dané situaci pejskovi nebo jinému zvířátku pomoci?

žena vede svého psa u nohy na cvičáku

Jak si vybrat cvičák?

Pořídili jste si štěňátko a chcete, aby vás pejsek poslouchal? Na to je nejlepší najít si dobrého výcvikáře, který vám v začátcích pomůže. Je však dobré vybírat pečlivě a neukvapit své rozhodnutí, protože jakmile je na cvičáku nervózní páníček, psovi to určitě nepomáhá. Není to jen o tom, že se učí pes, ale učí se také páníček a to, jak se psem pracovat. Určitě je na cvičáku dobré také to, když štěňátko není na lekci samo. Když jsou přítomna další štěňata/mladí psi. Vaše štěňátko se na lekcích nejen učí, ale také socializuje. Naučí se, že jsou na světě také další psi a jak si s nimi hrát. Správná socializace může předcházet pozdějšímu problému napadání psů nebo strachu z nich. Také Vám to může ulehčit další výchovu, kterou budete potřebovat v běžném životě.

Šedé morče s pamlsky Akinu Pillows, pamlsky jsou vysypané i v balení s mrkví, jablkem a pampeliškou.

NOVINKA - polštářky Pillows pro hlodavce

Představujeme vám jedinečné pamlsky pro hlodavce a další malé parťáky, které získaly cenu Volby spotřebitelů jako NOVINKA ROKU 2021. Jedná se o kvalitní český výrobek podporující zdraví mazlíčků. Polštářky Pillows obsahují vitaminy A, C, E, ovesnou mouku a další zdraví prospěšné benefity v podobě bylinek, ovoce a moučných červů.

australák sedící na cestě drží v tlamě pamlsky Akinu Pillows polštářky

NOVINKA - polštářky Pillows pro psy

Dlouho očekávaná novinka je tu! A s novými křupavými polštářky potěšíme vaše nejvěrnější psí parťáky. Už jste funkční pamlsky vyzkoušeli a víte, jak díky obsaženým benefitům prospívají zdraví vašich mazlíčků? A co byste řekli na moučného červa?

Sedící pes v přírodě s nasazeným náhubkem.

Náhubky pro psy od A do Z

I když je váš pejsek hodný a neublížil by ani mouše, je v některých situacích nutné, aby měl zajištěnou tlamu (mordu), například u veterináře či v MHD. Jaký ale vybrat ten správný typ náhubku, aby se v něm váš parťák cítil komfortně, abyste mu nezpůsobili zdravotní komplikace a jak ho na nošení „něčeho neznámého“ a třeba i nepříjemného připravit a naučit?

dvě kočky spí s hlavami u sebe na notebooku

Jak seznámit a spřátelit dvě kočky?

Kočičí chování je velmi teritoriální, i přesto jsou ale kočky tvorové společenští. Seznamování dvou cizích koček v přírodě má svá vlastní pravidla, do kterých člověk nezasahuje. Jinak je tomu ale u koček žijících v bytě nebo domě. Tam naopak není dobré spoléhat na přírodu a nechat si to kočky „vyjasnit po svém“. Takový přístup může být pro kočky velmi stresující a seznámení tak může ovlivnit jejich vztah na dlouhou dobu. Nejdůležitějším pravidlem je do ničeho kočky nenutit násilím a připravit jim správné podmínky. Jak tedy kočkám průběh seznamování usnadnit?

štěně má za sebou popsanou školní tabuli a okusuje staré knihy

Pořizujeme si štěňátko: Rady od nás, pro vás

U nás v Akinu je každý odborník na něco jiného, ale spojuje nás obrovská láska ke zvířatům. Většinu z nás právě ke psům. A protože nás psi doprovázejí téměř na každém kroku a snadno tak sbíráme nové zkušenosti, rádi bychom vám předali své poznatky spojené s pořízením štěňátka a následné péče o něj.

dva psi okusují chladící hračku Akinu nanuk

Chladím, chladíš, chladíme

Zima byla tuhá, dlouhá, ale léto a sluníčko se konečně dostávají k moci a síle. Čekají nás výlety, dovolené, dovádění a hromada smíchu a radosti. Při tomhle všem veselení nezapomínejme ani letos na to, že náš mazlíček ne vždy dokáže vyhodnotit, kdy je čas na odpočinek, a proto jsme tady my, milující páníčci, kteří jsme připraveni vždy včas a správně zakročit. Dnes se podíváme na pár vychytávek a nápadů, jak svého pejska během horkých letních dní ochladit.

malá holčička s culíky objímá štěně zlatého retrívra

Domácí mazlíček jako dárek za vysvědčení?

Chcete potěšit svého školáka nějakým domácím mazlíčkem? Možná už právě proto, že na vás dělá smutné oči a prosí o nějaké domácí zvířátko? Jistě by si ho zasloužil, ale vy nevíte, které zvířátko nejlépe vybrat. A už vůbec si nejste jisti, jak se o nového člena rodiny bude starat a pečovat? Právě proto jsme pro vás připravili malého průvodce, který vám pomůže najít toho pravého mazlíka, aby byla spokojena celá domácnost.

francouzský buldoček na kamenité pláži leží na zádech a vyhřívá se

Dovolená u moře se psem? Žádný problém!

Z divokého vlka se stal během tisíců let nejlepší přítel člověka pes, který nás v dnešní době doprovází na každém kroku a je nedílnou součástí našich životů jak v práci, tak na výletech a ve volném čase. A co takhle vzít svého mazlíčka s sebou na dovču třeba k moří? V dnešním světě to není žádný problém. Pojďme společně kouknout na pár základních tipů, které je dobré zajistit, než vezmete svého pejska na dovolenou s sebou.

borderka blue merle je s paničkou na výletě u lesa

Jak se chovat se psem v lese a jeho okolí?

Srnky, zajíci, bažanti… v běžné přírodě jsou tak dobře maskovaní, že pokud se pořádně nedíváte, neuvidíte je. Ale váš pes ano. Uvidí je, ucítí, a pokud ho nemáte pod kontrolou, může za nimi směle vyrazit. Chytit, vyplašit, zranit či dokonce usmrtit.  Chodíte se psem pro tyto případy raději na vodítku či zastáváte názor „kde jinde, než v lese se má pes proběhnout“?

bígl leží na zahradě a má kolem sebe řadu konzerv Akinu VITALITY

NOVINKA! Konzervy Akinu VITALITY

Co byste řekli na přirozenou a chutnou výživu, která je pro vašeho mazlíčka nejen velice lákavá, ale především zdravá? Kvalitní masové konzervy jsou čím dál tím více oblíbené právě proto, že mají vysoký podíl masa. A protože víme, že naši mazlíčci mají mlsné jazýčky, obsahují konzervy Akinu VITALITY rovnou 100 % masa. Takto atraktivní masové konzervy máme jak pro psy, tak pro kočky.

pejsek uhýbá hlavou před rukou držící tabletu

Co je Cushingův syndrom u psa?

V poslední době jsme zaznamenali stále více dotazů týkajících se zdraví vašich mazlíčků. Nejčastěji to byly dotazy typu, co dělat, když pejsek nadměrně pije vodu, častěji močí a má neobvykle zvětšené, povislé břicho. Toto jsou nejčastější příznaky Cushingova syndromu a my se rozhodli, o něm napsat pár slov. Co je Cushingův syndrom? Jedná se o hormonální poruchu způsobenou nadbytkem kortizolu. Spontánní Cushingův syndrom se rozděluje na primární, kdy je příčinou onemocnění samotné nadledvinky, nejčastěji nádorovým procesem, nebo sekundární, kdy je problém v řídící jednotce, tedy adenohypofýze, která bývá nejčastěji postižena nezhoubným procesem - adenomem. Jaké jsou příznaky této nemoci, koho postihuje a jak se jí bránit?

pohled ze zadu, dívka se dívá na hory a drží levou rukou svého psa kolem boku

Od výletu krok po kroku až k dogtrekkingu

Dogtrekking… sport, kde je v hlavní roli čerstvý vzduch a krásná příroda. Sport, ve kterém udáváte tempo sami. Dogtrekking není nijak rizikový, pokud se provozuje s rozumem. Naopak na většinu psů i páníčků působí až blahodárně. Nazujte pevné boty, naplňte batoh a pojďte s námi!

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie