Všechny články

pes plave pro vodní hračku

Plovací vesty - módní doplněk, nebo nutnost?

Koupací sezóna začíná a my stále častěji hledáme vodu, ve které bychom se mohli koupat jak my, tak naše dvě fenky. Mary je na sebe ve vodě velmi opatrná, většinou se drží v místech, ve kterých stačí. Za to Roxy, ta je hotová potápka. Aportovat ve vodě by vydržela celé hodiny. Pro zápal do aportování však není schopna sama odhadnout, kdy už má dost. Hrozí u ní tak, že při cestě za aportem chytí křeč, nebo se vysílí. Právě pro takto zapálené psy je plovací vesta velmi vhodným doplňkem, který jim může zachránit život.

kolie strká svůj čumák do objektivu

Proč (ne)stříhat své psy?

Pro nás pejskaře se život se psy stal už takovou samozřejmostí, že je často bereme více jako lidi než jako zvířata. A občas o ně můžeme projevovat až přehnanou péči. Někdy je to však bohužel spíše na škodu. Řeč je například o velmi aktuálním tématu – stříhání psů.

pes s šátkem okolo krku se snaží dostat do krabice olepené páskou Akinu

Být eko není tak snadné

Asi jako každý e-shop, i my se potýkáme s každodenní otázkou „Je objednávka dostatečně zabalená? Dorazí balíček v pořádku a zboží neponičené?“ V tom lepším případě jde balík od nás přes tři dopravcova depa, než se dostane do auta, které ho doveze k zákazníkovi. V opačném případě, pokud je zákazník nezastižen, může se se zásilkou manipulovat mezi depy a auty až 32x.

kotě pacičkou zkoumá akvárium s rybičkami

Akvárium dětem za vysvědčení?

Každý určitě někdy přemýšlel nad tím, že by si rád pořídil akvarijní rybičky. Nyní na to je ta nejlepší příležitost. Pořiďte svým dětem akvárium jako odměnu za jejich celoroční snahu a píli ve škole. Naučte je, starat se o domácí mazlíčky tou nejméně náročnou formou. Akvárium si ale samozřejmě můžete pořídit i jen tak sobě pro radost.

panička s borderkolií sedí na molu a objímá svého psa

Jak se zorientovat v antiparazitikách?

Chcete svého parťáka ochránit proti klíšťatům a dalším parazitům, ale ve velkém množství možných přípravků se ztrácíte? Nevíte, jaký přípravek je vhodný pro kočky, nebo se kterým se pes nesmí koupat?

2 lidi, jeden v gumácích a jeden s hůlkou vedou psa na vodítku

Jak probíhá výcvik vodících psů?

Velcí, krásní, obdivovaní. Řeč je o vodících psech. Jistě jste je už i vy někde na ulici potkali, zastavili jste se a věnovali jim chvilku obdivu. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak dlouhá cesta od štěněte až po dospělého vodícího psa je? Ne? Tak mi vám to v dnešním článku trošku nastíníme.

pes cestuje autem s jeho oblíbenou hračkou

Akinu na cesty

Už se vám někdy stalo, že jste na výlet vyrazili bez pamlsků?

žena má v ruce vodítko a vedle ní sedí pes

5 praktických návyků při venčení

Za sedm let, co se společně s Roxy venčíme, jsme si na procházkách vytvořily návyky. Děláme je automaticky, no bodejť by ne, když za sebou máme nějakých dva a půl tisíc procházek.Nedávno nás při našem každodenním venčení potkala známá a žasla, že si při přecházení silnice Roxy nejprve sedne. Nejdříve jsem nad jejím úžasem mávla rukou, „to je snad jasný ne?“ ale nakonec mi to nedalo a zamyslela jsem se nad tím, jak nejen mne, ale i našim známým venčící rituály usnadnily a možná i zachránily život.

pes leží a má před sebou pamlsky a hračky

Akinu modelka Mia

„Když se to naučí bígl, naučí se to každý.“ Toto si určitě pomyslel každý, kdo viděl naší krásnou ambasadorku v našich produktových videích. Jak to s Miou ale ve skutečnosti je, zda je to líný a všežravý bígl, jak se o bíglech tvrdí, se dočtete v našem dnešním článku.

pitbulka ve sněhu s širokým obojkem v kabátku

Syndrom mrtvého ocasu

Setkali jste se někdy u psa se syndromem mrtvého ocasu? Možná ano a ani o tom nevíte. Přečtěte si, jak se tento zdánlivě mrtvý ocas u psa projevuje, jak k němu může pejsek přijít a jak ho řešit.

https://510705.myshoptet.com/krmivo-pro-psy/

Zima a sport jde dohromady

Spousta pejskařů se mylně domnívá, že přes zimu má pejsek nabrat na váze a odpočívat. Že na procházky a výlety, natož pak na nějaké sportování je moc velká zima. Ale opak je pravdou.

žena v kuchyňské zástěře drží misku s psím vánočním cukrovím

Psí cukroví RECEPTY

Také vám váš psí kámoš závidí vánoční cukroví? Tak rádi byste mu nabídli, ale víte, že cukr a čokoláda pro něj není to pravé? Máme pro vás hned několik tipů, jak to vašemu miláčkovi vynahradit.

pes s motýlkem leží vedle dárkové krabičky na které je pískací hračka

5 tipů na vánoční dárky

Už jste unaveni z věčného vymýšlení vánočních dárků? S dvounožci vám asi moc neporadíme, ale ty čtyřnohé máme v malíku! Mrkněte se na naše tipy a ušetřete si čas i starosti.

sedící muž s batohem má v náručí malého psa

5 tipů, kam stojí za to vyrazit se svým parťákem na výlet

Barevný a teplý podzim přímo vybízí k tomu vzít foťák, psího kámoše a vyrazit do přírody.My procházky zbožňujeme, obujeme pevné boty, nasadíme postroje a vyrážíme. Míst po celé české republice, kde si užít výlet je nespočet. Dneska vás vezmu tam, kde to máme nejraději. Budu ale moc ráda, když mi pod článkem zanecháte vzkaz, kde to máte rádi vy.

pes auo má na sobě hračku earthy pawz

Test ECO hraček Earthy Pawz

Jed, Justy a Jerry dostali k otestování jednu z ECO hraček řady Earthy Pawz.Jak tato přírodní hračka obstála? Vydržela Jerryho precizní kousání? Pojďte se podívat na recenzi, kterou pro nás napsala panička této rošťácké trojky – Aneta.

dívka je v lese s dvěma psy a s jedním se přetahuje o hračku Akinu

Motivujeme pozitivně s hračkou

Motivace je základ úspěchu! Jak správně motivovat pamlskem jsme probrali v minulém článku. V tom dnešním se pobavíme o tom, že motivovat lze i hračkou.

bígl dostává z ruky paničky pamlskek Akinu ve tvaru srdíčka

Motivujeme pozitivně s pamlsky

Všichni dobře víme, že když jsme pozitivně motivováni, dělá se nám všechno lépe. A platí to i pro čtyřnohé miláčky. Jak s pejsky pracovat, jak a čím je motivovat a čím odměňovat?

pes skočil do vody a caká kolem něj voda

Jak zvládnout horké letní dny

Že své parťáky v těchto vedrech nemáme zbytečně vozit autem, natož v autě nedej bože nechávat víme jistě všichni. Že se asfalt, na kterém venčíme může zahřát i na 70°C víme také, ale jak našemu parťákovi ulevit?

Akinu hřebeny a kartáče na srst jsou opřené o kmen stromu

NOVINKA v péči o srst

Než do našeho sortimentu zařadíme další novinku, musíme ji sami řádně otestovat. Pokud u nás produkt uspěje, dáme pokyn k výrobě. Produkt se vyrobí, doveze, a následuje další ozkoušení. Nyní však našimi zákazníky. A kdo by mohl otestovat kvalitu nových Akinu hřebenů lépe, něž někdo s opravdu huňatým kožichem?

sheltie skáče přes překážku agility

Jak začít se psími sporty

Každý sport je jiný, proto nelze jednoznačně říci „teď je ta vhodná doba“. Vždy musíme zohlednit náročnost vs stav, stáří a kondici našeho psa. Po 6 měsíčním štěňátku nemůžeme chtít, aby skákalo skočky, stejně tak, jako nemůžeme od staršího psa s obezitou chtít, aby s námi zvládl trek 40km.

pes u plotu smutně kouká

Chceme pejska z útulku

Velké oči, smutný čenich a mříže k tomu, kdo by od takového pohledu odešel s prázdnou náručí? Já tedy ne, kdyby bylo na mne, mám všechny ty nešťastné uzlíčky doma. Ještě že mám chlapa, který mi vždy vysvětlí, že to prostě nejde. A má pravdu! Přesto, že útulky praskají ve švech, musíte si dobře rozmyslet, zda jste opravdu schopni ať už pejskovi, nebo kočičce doopravdy nabídnout nový domov.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie